Home Gastvissers Stefan, vissen op de landtong

Stefan, vissen op de landtong

Advertenties

Hoi Peter,

Vanwege weekje vakantie eindelijk weer eens een visdagje in kunnen plannen en wel op oudejaarsdag. Het idee gevat om op maandag 30-12 voor het eerst eens zelf aas te steken aan Bruinisse. Helaas was dit geen succes, paar mini piertjes en mini magertjes, Gelukkig bood Wesdijk uitkomst. Mocht iemand mij in de toekomst eens willen laten zien op welke plek ik ongeveer moet spitten op het uitgestrekte strand aldaar, dan hou ik me aanbevolen. Gister was ik de enige spitter. Vanochtend om 5.45 uur stond ik aan de waterweg vlak voor de witte paal voor de kering, mooi weertje, geen wind, hw rond 6.30 uur.

Stefan, vissen op de landtong Stefan, vissen op de landtong

Eigenlijk van begin af aan al aanbeten van hongerige wijtingkjes even later gevolgd door een periode met 3 steenbolkjes. De bedoeling was echter gul en daarom en hengel met goed beaasde jojo onderlijn , de andere met 2 stalen afhouders , als aas alleen verse pieren. Ondanks de grote haak op jojo ook daar verschillende wijtingkjes, bolkjes en zelfs een mini puitaaltje die maar iets groter was als de haak.

Stefan, vissen op de landtong

Het duurde vrij lang eerdat de ebstroom erin kwam, voor de vangst maakte het niet uit, de wijtingkjes bleven bijten, uiteindelijk 1 precies laatste gevangen van 27 cm.

Stefan, vissen op de landtong Stefan, vissen op de landtong

Maar ook deze terug naar z’n maten gestuurd. Om 11.45 uur weer gestopt. De balans was een stuk of 10 wijtingkjes, 3 steenbolkjes en het inhalige puitaaltje. Helaas geen gul, een jaar of wat geleden was me dat daar eens gelukt, maar het zat er vandaag niet in. Hopelijk kan ik een volgende sessie nu wat sneller inplannen (er zat nu een jaar tussen). Nogmaals indien iemand zich geroepen voelt om mij eens te helpen (tips ter plekke) met aas steken hou ik me aanbevolen. Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en visrijk 2020 met vele sessies, mooie vangsten en dito verslagen.

Groeten,

Stefan Groenheide (krimpen ad ijssel).

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 1, 2020

  Antwoord

  Hallo iedereen, bij deze wil ik een ieder, een geweldig, gezond en visrijk 2020 toewensen!

  Hey Stefan, dat zijn goede voornemens om vaker te gaan vissen en ik zal je met plezier helpen waar ik kan, je hoeft me maar te mailen, voordat je gaat vissen.

  De landtong is nou niet bepaald een van de beste stekken, vaak kleine vis, er zijn veel betere stekken!

  Groetjes Peter

 2. Henry > januari 1, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, Leuk om de 1e dag van het jaar al meteen ‘n vis verslagje te kunnen lezen. Wij steken veel in Bruinisse en meestal met goed resultaat, na zo’n 1½ uurtje wroeten zo’n 1½kg prachtig aas. Je ziet meestal zelf wel aan de bodem waar regelmatig gestoken wordt maar met deze kou zitten de pieren en zagers meestal diep!! Toch op de landtong nog wat vis kunnen haken, op veel plekken is het helaas veelal ondermaats maar…. het gaat tenslotte om het vissen. Uiteraard hoop ik samen met m’n maatje in het begin van dit jaar ook nog wat gul naar de oppervlakte te kunnen takelen. Veel succes bij je volgende sessie!!1

  Groetjes, Henry

 3. Stefan Groenheide > januari 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, alvast bedankt voor je hulp, komt zeker goed. Henry, dankzij jullie prachtige verhalen kreeg ik ook de motivatie om eens te gaan spitten (En ook misschien wel om te vissen), komt een volgende keer vast goed, alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen.

 4. Jack Jozen. > januari 2, 2020

  Antwoord

  Hoi die Stefan een mooi verslag heb je er van gemaakt jammer dat de gul niet thuis was maar je weet de aanhouder wint.Ja wat mijn maatje al aangeeft met het steken moet je nou wel wat harder werken als in de zomer want het aas zit inderdaad diep maar Bruinisse is toch wel een goede steekplaats maar je moet inderdaad zoeken en kijken waar al meer gestoken is en dan wel anderhalve steek diep veul succes de volgende keer Veul groetjes Jack.

 5. Jack Peelman > januari 5, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Leuk verslagje van je visdag waarvoor dank.

  Spitten, niet dat ik het vaak doe, maar de slikplaten bij de oesterdam zijn het gebied waar ik me af en toe laat gaan.

  Moeilijk is het niet, stronthoopjes opzoeken en spitten maar.

  Alle succes op je komende tripjes gewenst.
  Groetjes,
  Jack

 6. hugo > januari 6, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Toch leuk wat vis kunnen takelen daar aan de landstong,sneu voor jou dat het bijna allemaal ondermaatse vis was!Over het spitten kan ik je niet veel helpen want die van mij komen steeds uit de winkel,maar daar ga ik dit jaar ook wat verandering in brengen!Veel succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 7. Stefan Groenheide > januari 6, 2020

  Antwoord

  Jack, Jack en Hugo bedankt voor jullie reacties, 1,5 steek lukte niet heel best met de riek (1 nog wel, daarna te veel los zand om uit het gat te halen) dus neem ik de volgende keer (ook) een gewone schop mee. FF volharden, wat extra tijd erin en nu wat kennis rijker dankzij Peter en jullie allen gaat het volgende keer goed komen en hoop ik de volgende sessie met zelf gestoken aas te vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.