Home Gastvissers Ies ging vissen, Ergens tussen Drieborg en het mooie Zeeland

Ies ging vissen, Ergens tussen Drieborg en het mooie Zeeland

Advertenties

Tja waar zal ik beginnen, ik ging vandaag naar Naturel om wat vis en planten te kopen voor mijn aquarium mijn schooltje Kardinaal tetra’s was aardig uitgedund dus moest bij gevuld worden.

Nu ik daar toch was heb ik gelijk maar een onsje kweekzagers meegenomen, trouwens perfecte kwaliteit, waarvoor mijn dank. Ik had van die mooie verhalen gehoord over Tong en zwartbekgrondels en dacht even paar uur grondels vangen om mijn voorraad zbg aan te vullen. Om 1500 uur gingen de lijnen te water 1 hengel met 2 korte afhouders met zager en 1hengel met 2 dwarrel lijnen met zbg. binnen een kwartier waren de haken leeg zonder beet te zien het water ging nog uit en de windkracht 5 uit het oosten maakte het vissen er niet makkelijker op. Toen het water langzaam naar binnen kwam bleven de haken onberoerd tot omstreeks 1700 uur de eerste gekende rammel kwam, een tong van 27 cm was
20231017_170634.jpg
Eldert zoals je ziet heb ik het gras gemaaid
 Ik heb toen op de andere hengel de zbg verwijderd en vervangen door zagers oke  ik had beter de onderlijn kunnen wisselen maar uh gemak dient de mens, dus alleen het aas vervangen. Dom dom  dom de haken waren denk ik 2maten groter als de nr 6 maar goed wederom een rammel dus denk die pak ik maar eerst draaide zwaar en….. liep vast nu vloek ik zelden, zeg maar nooit maar er was vast wel iemand die me hoorde brommen dus de dwarrels eerst in gegooid kwam er een taxi chaufeur naar mij toe die zei je hebt beet, lol  Ja maar die is vast gelopen ga ik zo proberen te redden afijn praatje pot wat vang je hier zoal . Ik vertelde hem wat er mogelijk was maar dat het dit jaar dramatisch slecht was liet hem de tong zien en moest vertellen wat het verschil tussen bot, schol en tong was. Hij blij en vond het een mooie stek, zucht… ik onder tussen weer proberen de hengel vlot te trekken en ja verspeelde het werpgewicht, maar de tong van 28 cm kwam binnen
20231017_170852.jpg
Op de hengel met dwarrels heb ik 2 tong rammels gehad maar geen vis naar boven gekregen wel nog 1 keer beet gekregen op de afhouders en dat werd gelijk een persoonlijk record, een tong van
37 cm