Home Gastvissers Werner V aan het speeltuintje(Zoutelande)

Werner V aan het speeltuintje(Zoutelande)

Advertenties


Hoi Peter,

ik bezoek nu al een geruime tijd jou webstekkie en bij deze zou ik mijn vangstberichten ook jouw richting uit willen laten komen. Ik vis voornamelijk op de waterweg maar een zeeuws strandje gaat er ook altijd wel in.

In de nacht van woensdag op donderdag heb ik gevist aan het speeltuintje te Zoutelande en hieronder vind je mijn verslagje, de foto’s zitten in bijlage bij de mail.

Woensdagnacht omstreeks 00.45 u uit het koude en donkere Rijkevorsel vertrokken naar Zoutelande om een portie vis de kant op te trekken. Op het strand aangekomen geen andere vissers te bekennen, wie gaat er nou ook in het holst van de nacht staan vissen. Ik vond het wel best zo en omstreeks 02.30 u lagen de twee Century hengels op de steun met op de ene een onderlijn van witte afhouders en rode amnesia onderlijntjes, de andere was voorzien van 2 korte wapperlijntjes voorzien van enkele kralen. De eerste aanbeten lieten niet lang op zich wachten met op de witte afhouders een mooie schar en op de wappers een tong van 27 cm. Een mooi begin van een nacht met vooral veel vis maar …. de meesten waren ondermaats. De aanbeten kwamen in een mooi tempo en dit verhoogde nog na het keren van het tij (laag om 5.30 u) zodat het noodzaak was steeds volle aasnaalden klaar te hebben liggen.

Werner V aan het speeltuintje(Zoutelande)

Dit vangstfestijn ging door tot 09.00 u omdat ik zonder aas gevallen was (600 gr pieren en 200 gr zagers waren erdoor gegaan) maar ik had met 22 redelijke scharren en 1 tong genoeg.

Werner V aan het speeltuintje(Zoutelande)

In totaal heb ik tussen de 30 en 40 ondermaatse vissen terug gezet waarvan meer dan 90% wijting van een 22 cm was, ook nog enkele kleine steenbolkjes en een paar scharretjes terug gegooid om te groeien. Het was een geslaagde nacht aan het speeltuintje en hopelijk hebben de WK gangers evenveel succes.

Grtz en tot de volgende WernerV

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 14, 2012

  Antwoord

  Dank je voor je mooie bericht Werner V!
  Mooie vangst ook nog!
  Hopelijk volgen er nog velen?

  Groetjes peter

 2. Werner V > oktober 14, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  in normale omstandigheden vis ik elke week wel op het zoute dus meer verslagen zitten wel in het verschiet 😉
  Wat betreft de vangst, uit meerdere verslagen op diverse sites lijkt het in het donkere beter dan overdag te zijn, iets wat ik op het strand meermaals tegenkom. Ik ben dan ook een echte “donkere uurtjes visser” en als het getij mee wil kan je tot mooie vangsten komen.

  Grtz
  Werner V

 3. Werner > oktober 14, 2012

  Antwoord

  ja inderdaad een mooie vangst Werner!
  Als dit alleen nog maar het begin is ben ik benieuwd naar wat het gaat worden de komende maanden.

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *