Home Bootvis verslagen Vissen op tong, in de Voor-delta

Vissen op tong, in de Voor-delta

Advertenties

Gisterenavond, zaterdag 07-06-2018, was Frank tegen 19u bij mij en eerst hebben we hem gefeliciteerd, met zijn pensioen(gelukzak) op 55 jarige leeftijd. Daarna rijden we weg, met mijn Scodaatje en in de auto, worden de plannen gesmeed voor de toekomst en deze avond, we gaan tongen meppen, vol overtuiging, na de mooie vangst op Donderdagavond jongstleden. Eerst bij Dixhoorn, de bestelde 6 ons kleine kweek en steekzagertjes ophalen en daar worden we zo als altijd vriendelijk onthaald en na een praatje, rijden we richting Neeltje jans en na 20.30u liggen we in de sluis en als we weg zijn, besluiten we gelijk ondiep te ankeren, op een meter of 7,5, deze maal, aan de andere kant van de plaat. Aas gaat nauwelijks van de haak en we hebben plezier met zijn 2, niet normaal.

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Tussendoor word er ook nog gevist en het weer is goed, weinig wind en na middernacht zou de wind in zijn geheel wegvallen. Ron en Gino zijn ook weer van de partij en komen ons op afstand toe zwaaien en gaan daarna richting hun eigen stek en hopelijk hebben hun nu wel de juiste keuze gemaakt?

Frank, goed geluimd als altijd, maar nu schitterd hij gewoon, heb nog nooit zo’n gelukkige mens meegemaakt en tegenwoordig ook al in het bezit van een pas aangeschaft campertje. Hij bijt vandaag, zoals meestal gewoonlijk, het spits af, met een ondermaats tongetje, nog bij daglicht, dat belooft!

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Na 23u, als het getij begint af te gaan, vang ik pas mijn eerste, nog kleinere tongetje.

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Na middernacht zou de wind afnemen, wat hij geheel niet doet, het gaat gewoon vrij hard waaien en we hebben het geluk, dat deze uit het noordoosten komt, dus stroming en wind, gelijk aan het getij, maar wat een slierten vuil ineens, als het begint te stromen, niet normaal, de avond lijkt, buiten de beregezelligheid, een fiasco te worden wat vis betreft en ik mis een hele mooie haaiaanbeet, maar daar lig ik niet echt wakker van.

Tegen de klok van 1 besluiten we het niet te lang meer te maken en onze buurman, die nu op de plek van donderdag lag, we hadden geruild, takeld ook vuil aan de lopende band, we zijn benieuwd of hij wel vis ving?

Gezegd te hebben, dat we zo gaan opruimen, krijgt mijn makker een mooie aanbeet en hij vangt toch nog een mooi tongetje, voor zijn pan.

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Even later vang ik nog een mooie hoofdkrab, voor de salade van Frank.

Op jacht naar tong, in de Voor-delta

Tegen half 3 zijn we opgeruimd en varen we terug en we doen het snel over, aas genoeg voor een volgende maal. Hopende dat het weer snel eens veranderd, lang geleden, dat de wind uit de zuid richting kwam!

We liggen al snel in de sluis en zoals gewoonlijk, is Frank al volop aan het kuisen, dat kan ie misschien nog beter, dan vissen, weer 1 tong meer dan ik, gaat een gewoonte worden, de wraak zal zoet zijn.

Zo zie je dat het niet altijd kermis is!

We zijn echt benieuwd naar de vangsten van Ron en Gino, hopelijk wisten zij ze wel te vinden?

Tot een volgende,

groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Gino > juli 8, 2018

  Antwoord

  Mooi toch om op 55j met pensioen te gaan…moet ik nog drie jaar? 😂Weer een mooi verslag zoals altijd. Dan onze vangst, Ron 6 stuks en ik 3 stuks en een tiental terug ondermaats dus ! Nog 5 baaitjes. De tong zat er dus maar te klein spul, grtjs Gino

 2. Peter(fishguppy) > juli 8, 2018

  Antwoord

  Mooi toch Gino?
  Zo zie je maar dat het iedere keer weer anders is.
  Jullie zullen het vast naar je zin hebben gehad.
  Gr Peter

 3. Nico > juli 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst weer een prachtig verslag er van gemaakt met mooie foto’s er bij. Jammer van die harde wind maar dat heb je niet in de hand he en toch veel plezier met Frank gehad.

  Gr Nico

 4. jack jozen > juli 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank weer een prachtig verslag maar ja het is en blijft vissen de een keer is beter als de ander keer.Maar je ziet de lol straalt er van af en toch nog een visje vooe het panneke.groetjes Jack.

 5. Henry > juli 8, 2018

  Antwoord

  Halloo Peter en Frank,
  De 1e Boottrip met je maatje als pensionada!!
  Geen verplichtingen meer en met volle teugen genieten en bij jullie is dat sowieso veel vissen. Wat de vangst betreft, het is inderdaad niet altijd kermis maar op de foto’s is duidelijk het plezier af te lezen en daar gaat het uiteindlijk toch om !
  Goede vangst voor jullie volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 6. Frank > juli 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,
  De krab was heerlijk,effe koken in een bouillon laten afkoelen,uit elkaar prutsen ,beetje mayo erdoor op een bedje van sla,wijntje erbij,smuĺlen.
  Groetjes Frank

 7. Frank > juli 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,
  De krab was heerlijk,effe koken in een bouillon laten afkoelen,uit elkaar prutsen ,beetje mayo erdoor op een bedje van sla,wijntje erbij,smuĺlen.
  Groetjes Frank

 8. Jordi > juli 9, 2018

  Antwoord

  Mooi dat het ondanks de vangst toch gezellig is geweest.

  En Frank geniet van je pensioen.

  Groeten Jordi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *