Home Bootvis verslagen Toch maar gaan vissen

Toch maar gaan vissen

Advertenties

 

Deze week was voor mij een week met ups en downs, maar de laatste 2 dagen van de week gingen weer erg goed, dus op de valreep nog 8 ons leeglopers kunnen krijgen bij Huijgens, in een stevige nieuwe verpakking en dan nog een kilo mesheften uit de vriezer gehaald en dan lig ik deze ochtend om 08.30u weer in de sluis, samen met Jos van Wrakduikcharters en de Aysling. Na een vriendelijke groet, vaar ik Jos voorbij en lig als eerste aan de R5 en ook Jos van Wrakduikcharters ligt er een paar minuten later met zijn super snelle boot.

Toch maar gaan vissen

Ik begin te vissen, net als de vloedstroming eruit gaat en de kentering begint te komen en het begin is niet echt geweldig, wel telkens een vis of 2, soms 3, maar nog vele kleinere erbij, vooral ondermaatse wijting.

Toch maar gaan vissen

Toch maar gaan vissen

Ik ben van zins om alleen 30+ wijting en schar van boven de 28cm mee te nemen en die zitten er voorlopig maar weinig tussen. Maar als de eb stroming erin begint te komen, worden de vissen ook wat groter.

Toch maar gaan vissen

Toch maar gaan vissen

Dan is het ineens gewoon een gekkenhuis en de doubletten en tripletten vliegen me om de oren, werkelijk helemaal te gek, met mooie vis erbij en ook op de boot van Jos, zie ik tripletten binnenboord vliegen!

Toch maar gaan vissen

Toch maar gaan vissen

Toch maar gaan vissen

Tegen 12 uur, begin ik onder het vissen alvast met de vis schoon te maken en gestaag loopt mijn emmer weer vol met schoongemaakte vis en ineens zijn ze er weer, als uit het niets, op 2 hengels te gelijk een doorbuiger, maar ik heb maar 2 handen en ben maar alleen, de eerste voelt erg goed aan en het gebonk van een gul is overduidelijk aanwezig en ik heb het schepnet nodig, het is een gulletje van 53 cm.

Toch maar gaan vissen

Altijd een leuke bonus en toch zeker een lekkernij voor de afwisseling en ook de 2e hangt, maar deze voelt kleiner aan, maar is toch nog altijd 45 cm.

Toch maar gaan vissen

Tegen 1 uur ga ik op mijn gemak opruimen en maak een totaal plaatje.

Toch maar gaan vissen

Als ik alle vis had moeten meenemen, had ik aan 2 emmers waarschijnlijk niet genoeg gehad, denk dat ik binnenkort de katten ook maar eens ga verwennen met een pannetje gekookte wijting en schar, want het loopt de spuigaten uit in mijn vriezers!

Deze week staat er nog een sessie gepland met Wil Verhagen en volgend weekend met Yuri.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Johan > november 19, 2011

  Antwoord

  Mooie vangsten weer maatje.
  Wel gezond blijven hoor

  groeten

  Johan

 2. maup > november 19, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie vissen en prachtig weer wat meer heb je dan nog nodig.

  groetjes Maup.

 3. Westlandse Willem > november 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  ik zie dat je precies het goede formaat gul gevangen hebt voor een recept van mij.
  Ik heb al verschillende keren aangegeven dat ik vind dat in vrijwel alle recepten op je site (door wie ook geplaatst) de vis veeeeel te lang in de pan ligt.
  De moderne keuken vraagt om een andere bereidingswijze. Bij deze dus, en wie dit niet lekker vindt gaat dus gewoon daarna op de oude vertrouwde voet verder (maar als je goed mijn aanwijzingen volg dan verwacht ik dat niet).
  Hier komt het:
  Fileer de vis en neem een mooi stukje visfile. Peper (uit de pepermolen, heb je die niet, stop dan gelijk maar) en iets zout erover, op de velzijde meer zout dan op de viszijde. Dit vooral als je een krokant velletje wil, want anders hoef dat extra zout op het vel niet.
  Zet de pan op met een klont croma. Niet te weinig want vis moet zwemmen. Normaal vuur.
  Als de boter begint te bruinen, dan de file erin, 1 minuut op de viskant, dan draaien en twee tot hooguit drie minuten op de velkant.
  Aroseer de vis (met een lepel wat vd boter uit de pan over de vis scheppen) en schep de vis na de aangeven tijd uit de pan. Lichtjes nog even beetje peper erover en klaar voor consumptie. De lamellen zijn wit-transparant en heel. Mes en vork gebruiken, anders eet je je vingers op.
  Laat het me weten!

 4. Peter(Fishguppy) > november 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Westlandse Willem,
  ga ik proberen, dank je voor de tips.
  Ben altijd bereid nieuwe ervaring op te doen!

  Ik laat het je weten, wanneer ik het geproefd heb!

  Groetjes peter

 5. yuri > november 20, 2011

  Antwoord

  Peter,

  Ik heb alleen zaterdag ochtend tijd tot half weg de middag ik was namelijk vergeten dan de sint en zijn gevolg ook weer in het land kwamen.

  Groeten je neef

 6. Arno Koman > november 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Westlands Willem weet het wel, ik heb er ook nog eentje met gulfilet…zonder vel

  Per persoon een filet a la bovenstaand , Alufolie, Citroen, Olijfolie, een paar stukjes (STUKJES!!!) Boter, wat viskruiden en zout
  Alufolie stukken groot genoeg om de filets rondom te bedekken insmeren met wat olijfolie, 2 dunne schijfjes Citroen daarop, de vis licht inzouten…wat viskruiden erover, en die op de citroen leggen, dan nog 2 dunne schijfjes daar weer op en dan 3 KLEINE stukjes Boter formaat dobbelsteen, alufolie dichtvouwen…en in een voorverwarmde oven van 200 graden een kwartiertje gaar laten worden
  Serveren met aardappelpuree, wél zelfgemaakte, en wat groentenarigheid naar smaak
  Ik hoop dat ik iemand hier een plezier mee doe..:-)

  groeten, Arno Koman

 7. Peter(Fishguppy) > november 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Arno,
  ook jij bedankt!
  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *