Home Gastvissers Kees v.d Broek, vissen aan Texel

Kees v.d Broek, vissen aan Texel

Advertenties

Beste fishguppy-ers,

Een paar jaar geleden schreef ik ook nog wel eens een verslagje maar vaak schoot het er bij in. De laatste jaren ook amper aan de zee gevist en als ik de verslagen las werd de zin ook niet echt meer. Ik bleef trouwens altijd wel jullie vis belevenissen lezen maar het kunstaas vissen op het zoete kreeg/krijgt toch de voorkeur.
Nu de afgelopen weken mijn vakantie Texel dichterbij kwam begon het toch weer knap te kriebelen. Uiteindelijk alles weer bij elkaar gezocht, de regenpijp met strandhengels naast de dakkoffer en de molens erin. Het moest toch maar weer eens gebeuren….
Het weer goed in de gaten gehouden en mijn vertrouwen nam toe. Zuid-West op de kust. Dat wordt zeebaars was mijn gedachten. De kinderen (de mijn visvirus stevig overnemen) overtuigd dat zeevissen echt leuk is. Dus hopen maar dat de vis mee zou doen.
Eerst maandagmorgen om 4.00 uur tot 8.30 uur voor gaan vissen. Helaas was een stevige wind kracht 6/7 me wat te machtig. Ik kon door de combinatie branding en wind 170 gram niet geankerd krijgen. Het werd dus driftend vissen met vis periodes van ongeveer 3 minuten…. uiteindelijk gelukkig toch nog een botje gevangen van 26cm. Dus geen 0. Maar echt moetgevend was het niet.
Dinsdagmorgen had ik de kinderen belooft om samen te gaan. 4.30 uur het wekkertje en 5.00 uur aan het strand. De wind was aardig afgezwakt maar de mooie branding was nog wel aanwezig. Dit moest wel een succes worden dacht ik. Helaas de 3 uur tot hoog brachten geen enkel aanbeetje of vreterij. Dan zakt de moet je in de schoenen. Gelukkig was er genoeg aangespoeld door de storm dus de kinderen waren druk aan het verzamelen. Totdat na de kentering mijn linker hengel ineens ouderwets dubbel ging. De eerste maatse zeebaars 42.5 cm was een feit.

Dan is vissen toch weer een stuk leuker. Daarna nog een scholenbaars van 32 cm bijgevangen. Nu konden we toch met sterke verhalen naar mama.
Doordat er geen vreterij was had ik nog bijna 2 ons steekzagers en 30 pieren over. En ja, wat doe je dan. 2x vissen was de afspraak met moeder overste. Mijn charme toch maar in de strijd gegooid en ja ik mocht nog een keer. Maar het gezin mocht er niet onder lijden. Terecht natuurlijk!!
Donderdag om 10.00 uur zouden we met de garnalen kotter meegaan dus het moest daarvoor gebeuren. Het zou rond 4 uur laag zijn dus ik besloot maar dat ik dan op het strand zou zijn. Het werd en kort nachtje en 5 voor 4 stond ik op het strand.

Wederom een mooie branding en stroming tussen de kribben. De 2e worp ging mijn hengel dubbel en een zeebaars van 38 cm had mijn zagers gevonden.

Dan krijg je toch wel echt hoop. Zou het dan gaan gebeuren? En ja, binnen een uur ving ik er nog 3 baarzen en een bot bij. 1 van de baarzen was weer maats en mocht dus mee.

Na het gouden uurtje kon ik de juiste afstand niet meer bereiken door het snel opkomende water dus waren de vangsten voorbij. Dus netjes om 8.30 thuis voor het ontbijt.
Misschien toch leuk en hoopvol voor een ieder. De garnalenkotter ving amper garnalen. Dit komt door de wijting plaag in de Waddenzee. De bijvangst op de kotter was echt honderden kleine wijting en veel kleine botjes. Ook nog een dikke bot van ruim 40, een mul, zeenaalden, zeedonderpadden en 3 tongetjes. De tongetjes heb ik snel terug gegooid en richting de waterweg gestuurd. Ik begrijp dat er een aantal vissers daar er dringend op zitten te wachten.

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn zoute vis avontuur toch het vlammetje van zeevissen weer wat heeft aangewakkerd. Hopelijk dus meer visverslagen binnenkort.
Allemaal stuiterende toppen en kromme hengels toegewenst!
Kees vd B

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. ies > juli 22, 2023

  Antwoord

  Hey Kees, een heerlijk visavontuur in de vakantie, uiteraard met ups en downs, pffff bij windkracht 7 pfff, maar het is een top verslag wat heerlijk weg leest en mooi in beeld is gebracht Uiteraard voor je volgende sessie meer door buigers toegewenst.
  Groetjes Ies

 2. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hey Kees, een erg goed leesbaar en leuk vakantie visverslag omlijst met foto’s van leuke baars. Was lang geleden, maar dat leg je zelf al uit en je voornemens stellen wij op prijs, om vaker te gaan schrijven. Mag ik je dan meegeven, dat horizontale foto’s beter uitkomen op de site? De kopfoto kan geen staande foto zijn, dan mist er iets op de foto. Maar als je ze liever staand instuurt, mag ook natuurlijk, niets moet en alles mag!
  Suc6 met je volgende sessies.
  Grtjes Peter

 3. Hugo > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees,
  Mooi verslag van je van je visserij tijdens je vakantie op Texel. Windkracht 7 is voor mij toch iets te veel van het goeie maar geeft wel een mooie branding. Toch leuk wat vis gevangen, hopelijk kunnen we wat meer van deze visverslagen van jou lezen. Succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 4. Jack jozen > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees.
  Dat is nog eens een geweldig verslag foto,s met prachtige vissen ook nog voor het panneke alleen jammer dat het zo,n eind weg .Met vakantie er bij is het mooi te combineren zoiets is wel voor herhaling vatbaar .In de Botlek is het dit jaar allemaal kommer en kwel het lijkt wel of er geen tong meer zit met de garnalen kotter ook maar 3 kleintjes waar zijn ze toch allemaal Op?. Hopelijk krijgen we nog meer verslagen van je te lezen en dan dichterbij.
  Heel veul groetjes Jack.

 5. Eldert > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hallo Kees
  Welkom op deze prachtige site.
  Hopelijk kunnen we nog vaak lezen van verslagen zoals deze van jou. Wat een genot he om je hobby ook tijdens je vakantie uit te oefenen. En dan nog wat mooie baarzen vangen ook . Wat wil een mens nog meer .
  Groet, Eldert

 6. Nico > juli 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Kees. Jij ook welkom bij fishguppy en hopelijk blijf je veel verslagen in sturen. Zodat dan alle lezers kunnen genieten van je leuk verslag met mooie foto’s er bij.

  Groetjes DeZeehondetemmer.

 7. Kees vdB > juli 26, 2023

  Antwoord

  Dank je wel voor de mooie reacties! Ik hoop hier nog wel wat verslagen bij te voegen. Die zeebaars aanbeten zijn toch wel iets verslavend.
  Peter, de volgende keer hoop ik de foto’s goed aan te leveren.
  Vangse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *