Home Bootvis verslagen Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Advertenties

 

Gisterenmiddag krijg ik ineens zin om in de nacht te gaan vissen met mijn boot voor de kust van Domburg, ons Marian wil niet mee, dus ik besluit eens alleen te gaan. Eerst mijn tekort aan zagers aanvullen bij hengelhuishuijgens, daarna ben ik rond 19.00u in de sluis en tegen 20.00u ben ik op de stek, ik ga liggen op 7,5 meter diepte en zorg ervoor, dat de boot met de kont voor het uiteinde van een lang paalhoofd ligt. Er staat een felle stroming en ongeankerd lood blijft niet liggen, maar gaat naar achteren toe, maar dat is niet erg. Al ver voor het donker heb ik een aanbeet en het brengt een tongetje.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

De wind doet niet wat het weersbericht had voorspeld, maar blijft lekker door waaien en er zijn grote trage rollende golven op de Noordenwind. Even later weer een tongetje.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Dan een snoeiharde beet, wat niets anders kan zijn dan Zeebaars en wat gaat hij tekeer, heel wat zwaarder dan vanaf het strand, ook al is hij niet zo groot.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Maar hij is groot genoeg om mee te nemen.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Als het donker is komt de tong pas echt op gang.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Het is werkelijk een gekkenhuis en ik ruim een hengel op, omdat het gewoon niet bij te houden is!

Daarna vang ik ook mijn eerste doublet van de dag, wat gevolgd wordt door een 2e.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

De 2e doublet brengt weer een zeebaars, iets groter dan de eerste en ik ben er blij mee, want wat zijn ze toch lekker!

Inmiddels is het bijna  middernacht en ik besluit om even te gaan slapen en als ik de hengels binnenhaal heb ik er weer 2 aan zitten.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Ik zie meteen dat de batterij indicator knippert op mijn foto toestel, wat wil zeggen, dat ze bijna leeg zijn en heb geen nieuwe bij,, dus later even zuinig met foto’s trekken zijn!

Ik ga in de kajuit voor een paar uurtjes plat en zet het alarm van mijn gsm op 02.45u, dan kan ik het beste van het opkomende getij nog even meepikken.

Als ik weer ben opgestaan, ga ik verder met vissen en het gaat weer als een tierelier en al snel vang ik een doublet, waar de grootste van vandaag bij aanzit.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Dan is het al snel 04.45u en er komt al een beetje zicht bij om terug te varen, dus ik ruim op en heb 41 tongen gevangen, waarvan ik er 11 heb terug gezet, omdat ze veel te klein waren en de rest mag mee naar huis inclusief de 2 baarsjes.

Voor het eerst met eigen boot in de nacht op tong

Ik heb vandaag constant op de afstand kunnen vissen die een extreem verre werper alleen kan bereiken pal met laagwater en onder goede weersomstandigheden en dat merk je dan ook in het gemiddelde formaat van de tong van vandaag, een ietsje groter!

Als ik terug in de haven ben, sta ik er weer van te kijken, hoe gemakkelijk het aanmeren gaat aan mijn nieuwe ligplaats van Saveco en de boot is zo gepoetst en om 07.30u ben ik weer moii thuis, zodat ik na mijn ontbijt mijn medicatie kan innemen.

Het was maar behelpen zo op het achterdek met de verlichting, heb als noodzaak een hoofdlampje moeten gebruiken en gelukkig ging dit nog een beetje omdat ik maar alleen was, met tweeen is gewoon niet te doen met zulke waardeloze verlichting, hopelijk is dit deze week opgelost na een tip van John!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Johan > augustus 11, 2012

  Antwoord

  als je n keer plaats hebt wil ik ook wel n keer mee

  groet

  Johan

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Broer,
  voor ik samen met iemand ga in de nacht moet ik eerst iets aan de verlichting doen, want die is kl.te, haast niet te doen met 2 man!

  Groetjes peter

 3. John > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  v
  Van mij heb je al een tijdje geen bericht meer gehad. Niet veel gevist en de keren dat ik ben geweest had ik geen vis of geen camera bij me. Ik zie net in je bericht dat je iets aan de verlichting van je boot wil doen.
  Ik zal je een link geven van een perfecte lamp! Zeer veel licht en zeer weinig stroomverbruik waardoor je deze heel de nacht aan zou kunnen laten staan. De 15 watt uitvoering geeft een brede lichtbundel, de 24 watt schijnt ‘verder’.
  http://www.kesselparts.nl/?page_id=156
  PS, Ik heb geen aandelen ;-), ik gebruik de lamp zelf met nachtvissen op een lichte scooter accu.

  Groetjes John (Hellevoetsluis)

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Hoi John, helemaal geweldig,
  ik wilde een oproep in mijn verslag plaatsen, maar jij geeft al meteen een tip,
  zal eens kijken!
  Bedankt John!

  Groetjes peter

 5. Peter(Fishguppy) > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Ziet er geweldig uit John,
  moet ik die nu bestellen via contact, of hoe?

  Groetjes Peter

 6. John > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Peter,

  Ik heb de man een mailtje gestuurd (kesselparts@gmail.com) met de vraag om de lamp te leveren. Hij heeft mij netjes terug gemaild met zijn gegevens. Twee dagen later had ik de lamp in huis!

  Groetjes John

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 11, 2012

  Antwoord

  Hoi John,
  ga het deze week regelen!
  Bedankt!

  Groetjes Peter

 8. nico > augustus 11, 2012

  Antwoord

  hallo Peter ik heb een vraagje mij berichtjes komen niet meer binnen meer bij jullie hebben jullie toevallig een andere email adres. Mvr groeten van Nico.

 9. Peter(Fishguppy) > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Nico,
  hier is niets veranderd, gewoon het contactadres van de site gebruiken!

  Groetjes Peter

 10. Luc > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Dag Peter
  Weer topverslag zoals gewoonlijk. Wat een vangst weer, proficiat.
  Ik ook had graag wezen vissen vrijdag of van vrijdag op zaterdagnacht maar beroepshalve kon dit weer niet.
  Groeten,

 11. Peter(Fishguppy) > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,
  het ging weer lekker ja!
  Als ik die 3 uur niet geslapen had, zou ik niet weten hoeveel meer ik er nog had gehad!

  Wanneer je in de gelegenheid bent, om te gaan vissen in de nacht, hoor ik het graag, kijken we of ik ook kan en dan gaan we met 2 bootjes!

  Groetjes peter

 12. nico > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Hoi peter alle eerst nog bedankt voor de adressen die je naar me heb verstuurd. Maar ik kan er nog niet op de site om de vangstberichten te versturen ook heeft me zoon nog geholpen maar deze zei dat het aan jullie leg dus houd het op dan. Mvr groeten Nico.

 13. Peter(Fishguppy) > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Nico, ik denk dat je de fout toch bij je eigen computer moet zoeken, ik krijg van andere mensen gewoon berichten binnen!
  Jammer dat je het dan laat op houden!
  Hopelijk vind je de fout en kun je alsnog inzenden?

  Groetjes peter

 14. Werner > augustus 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie vangst zeg!!
  En dan te bedenken dat je nog een paar uurtjes plat bent gegaan…

  Groeten Werner.

 15. Paul > augustus 12, 2012

  Antwoord

  @nico hoi nico er zijn inderdaad problemen geweest met afleveren van je mail. Het probleem is dat de foto die je Peter mailt over teveel megabytes beschikken en daarom worden de mails niet afgeleverd..

  Voor het verzenden van grote bestanden kan je het beste via https://www.wetransfer.com/ laten verlopen.

  Gr

  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *