Home Strand en kantvisserij Waterweg, vangen van grote tong

Waterweg, vangen van grote tong

Advertenties

Gisteren al naar vandaag toe geleefd en de laatste zagers, in de turf gezet en een paar lekkere verse tongen van afgelopen Donderdag gebakken, hhmmm, wat waren ze lekkurrrr!

Waterweg is Solea soleastraat

Bijtijds naar bed gegaan, omdat er vanochtend vroeg, vissen op de planning stond.

Om 02.30u was ik wakker voor de wekker afliep en na een erg rustig ritje(wat slapen er toch veel mensen in de nacht)ben ik om 4 uur op de stek en rond 04.30u zou het hoogwater zijn en we zitten rond het spring. De verwachting is, dat ik meteen vol in de tong zal zitten, maar in plaats van tong vang ik het eerst uur, 5 palingen, waarvan 3 hele mooie, die natuurlijk weer zwemmen. Inmiddels gaat de stroming al de andere kant af, dus de kentering is in gezet en flink ook, wat een stroming en wat een gigantische tongklap, op mijn verre hengel en na een behoorlijk gevecht, telkens bijna vast, omdat hij flink duikt, is hij aan de kant en ik ben er reuze blij mee, zeker wat jaartjes geleden, mijn meetlat gaat maar tot 38 cm, dus moet ik hem thuis goed meten, maar zo ik schat is hij voor in de 40.

Waterweg is Solea soleastraat

Op de hengel dichtbij niks en de verre heeft weer mooi beet, dus vanaf nu alles zo ver mogelijk! Wat eigenlijk raar is, omdat gewoonlijk de vis aast op een 40 to 60 meter en nu totaal niets. Maar ver gaan ze goed, een doublet maatse tong.

Waterweg is Solea soleastraat

De onderlijntjes met gevlochten haaklijntjes gaan erg goed en daar ben ik Herman Wildenberg nog steeds enorm dankbaar voor! In het begin was het afzien, veel te lange haaklijntjes en veel in elkaar en nu met korte haaklijntjes en nooit in de war!

De vis komt snel binnen in enkeling en doublet en soms maak ik een foto, als het de moeite is, zoals deze, met  een doublet 30ers.

Waterweg is Solea soleastraat

Het zijn mooie vandaag, echt mooie en weinig ondermaatst en maar 1 bot. Kort daarop weer een doublet.

Waterweg is Solea soleastraat

Dan zitten we midden in het getij en wat een enorme stroming en af en toe vang ik nog een tongetje en om kwart voor 9 is het klaar met vangen, zelfs op 200 gram ankerlood blijft de boel niet meer liggen en wat een dotten vuil in de hoofdlijn en om 9u houd ik het voor gezien, heb de ochtend van mijn leven gehad, zo leuk! Als ik blijf staan, zou het nog wel even goed komen, met het vangen, rond laagwater, maar de zin is over, dus ruim ik op en voor half 11 ben ik thuis en het blijken 15 maatse tong te zijn, waarvan er 5 boven de 30 cm zijn en de grootste is goed 42 cm, dus ik blij! Een mooi maal voor in de vriezer, wat de eerste lade boemvol maakt!

Waterweg is Solea soleastraat

Waterweg is Solea soleastraat

Waterweg is Solea soleastraat

Totale vangst bestond uit, 15 maatse tongen, 4 ondermaatse tongetjes, 1 bot en 5 palingen, ik heb weleens slechter gevangen!

Dit was de eerste dag sinds lang dat de wind weer zuidwest stond en behoorlijk ook en gelukkig bleef het droog. Nu ff  een paar dag rust pakken, omdat alles begint pijn te doen, mijn vingers en mijn rug, je word oud papa!

Tot de volgende!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Hans de Bruijn > juni 14, 2018

  Antwoord

  Beste Peter,
  Toch een prachtige vangst man dan maar ff wat pijntjes ik zou er voor tekenen voor zo’n maal te vangen is toch geweldig.
  Groeten Hans

 2. Nico > juni 14, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Zo zie je maar weer de tongen kampioen is weer terug he wat een grote gevangen. Ook nooit opgeven toch prachtige foto’s gemaakt en ook van de tongen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > juni 14, 2018

  Antwoord

  Hey visvriend,
  Een mooi verslag van ouderwetse vangsten. Dat zijn joekels van tongen kerel. Hopelijk laat je er nog ’n paar zwemmen voor ons!!! Een ding is zeker…..de tongen zijn los, vang ze!!

  Groetjes, Henry

 4. Frank > juni 14, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter
  Weer een prachtige vangst.
  Kan goed geloven dat alles pijn doet, midden in de nacht uit uwe nest dat hakt erin he makker.
  Rust maar effe uit , doe ik dat ook.😅
  Groetjes Frank

 5. jack jozen > juni 15, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een vangsten ik hoorde het al van Henry ik probeer nu op mijn oude laptop te reageren de Com. is kapot. Wat een super vangsten en dat in het begin van het seizoen dat word dit jaar wat zeker voor jou wij moeten nog maar zien te vangen, Rust nu maar lekker uit groetjes Jack.

 6. Jack Peelman > juni 17, 2018

  Antwoord

  Wat een vangsten Peter, ik moet toch een keer bij jou in de leer komen wat tongen betreft.

  Bedankt voor de tips qua materiaal en “tij”-stip.

 7. Alain tulleneers > juni 18, 2018

  Antwoord

  Heey PeterLeuk gevist en lekkere tong voor de pan.Grt.Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *