Home Gastvissers Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Advertenties

Hoi Peter en andere mede vissers,

Zaterdag 15-11 stond er wederom een wedstrijd van WSV Reimerswaal op het programma en deze maal was het op het nollestrand te doen bij vlissingen. Begin van de week de lijnen weer in orde gemaakt, en vrijdag het aas geregeld. het aas bestond uit pieren mesheften en slikzagertjes. Zaterdag rond 9.45 uur stond maatje Richard voor de deur, spullen in de auto en rijden maar richting vlissingen. Daar aangekomen de plaatsen weer verloot (we zaten links bij het windorgel)en hup naar de waterkant om de spullen in orde te maken. Vooraf wat gegooid en al snel erachter gekomen dat het bijna niet stroomde, is ook niet zo gek want het was doodtij.

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Begin van de week waren de vangsten goed te noemen maar hoe verder we richting zaterdag gingen hoe minder dat de vangstberichten werden, heeft waarschijnlijk te maken met het tij. Toch vol goede moed de lijnen beaast met pieren en een slikzagertje als stoppertje. Om 12.30 was daar het startsein en vlogen de lijnen naar de overkant. Vooraf gedacht om met nylon te vissen maar toch maar omgeschakeld op gevlochten vanwege de beruchte kleiranden. Nou die kleiranden zaten er!!! Vanaf de 1e draai kwam er vis op de kant.

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Wat opviel was dat er aan onze kant beter gevangen werd dan aan de andere kant richting zoutelande. Bij ons was het water toch wat dieper dan bij de rest. Ikzelf zat op nummer 5 en en op nummer 3 stond Kees Schouten en die weet ook wel hoe hij moet vissen. Het was vooral op afstand te doen. Ogen dicht en smijten maar… Kees en ik gingen gelijk op met het aantal vissen. Met afgaand water een paar draaien zonder vis maar toen het laag water was en daarna opkwam geen draai zonder vis meer gehad. Tot 20 minuten voor tijd stonden we gelijk op aantal vissen, allebei 24. Kees ging draaien en daar kwam een schar boven, bij mij waren dat er 2 dus 1 vis voor.

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

De volgende draai zag ik dat Kees er minimaal 2 aan had maar……. een vastloper in de kleirand, Balen voor hem. Ikzelf draaide er 1 schar uit. Kees moest aftrekken want hij kreeg hem niet los. En dan verlies je kostbare tijd. 7 minuten voordat het tijd was een mooie beet, toch nog maar draaien, er kwam een mooie wijting uit.

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Snel weer ingegooid en na 4 minuten ging de toeter, draaien ennnnn…… jawel nog 2 scharren kwamen er uit de branding gesparteld.

Wedstrijdvissen aan het Nollestrand

Kees wist niets meer te vangen zodat ik de wedstrijd won met 30 vissen. Kees bleef steken op 25 vissen en de nummer 3 Marco Mol had er 17. Een heerlijke wedstrijd gevist. Prachtig weertje gehad, wel een paar spetters maar geen wind. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het nog super spannend in de competitie want zowel Kees als ikzelf kunnen nog kampioen worden. Word vervolgd.

Vriendelijke groet, Joost de Dreu

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 16, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost,
  van harte met de 1ste plaats!
  Dat zijn leuke aantallen overdag met 1 hengel, maar jullie zijn niet voor niets wedstrijdvissers en wel goede ook, zo te zien aan de namen die voorbij komen!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > november 16, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost. Proficiat met je eerste plaats houd het nog zo vol . En ook een leuk verslag van je en mooie foto”s die jij heeft genomen. Ja Jammer van die klei randen en dat er bijna door allemaal vissers onderlijnen worden verspeeld. Wat zal er veel liggen op de bodem niet normaal meer .

  Groetjes Nico

 3. joost de dreu > november 16, 2014

  Antwoord

  hey peter,
  ja het viel ons ook helemaal niet tegen. vooraf ook berichten gehoord van een visje of 10 met 2 hengels. klopt Nico, er worden dagelijks lijnen afgetrokken op de kleiranden. het zal inderdaad wel een bende zijn daar beneden.
  gr. joost

 4. Elmo > november 16, 2014

  Antwoord

  Goed bezig Joost.Ook leuk dat je gelijk een beetje “reclame”maakt voor deze geweldige club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *