Home Bootvis verslagen Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

Advertenties

 

Afgelopen vrijdag was het weer zover, mijn goede vriend Stephan Lau, kwam bij ons logeren, om gezellig met ons te kletsen en natuurlijk om een hengeltje uit te werpen, met mijn boot en met Northseacharters.Maar vrijdagavond begonnen we natuurlijk te proosten met Gluhwein, op een visrijk en gezellig weekend.

Weekend vissen met Stephan Lau

Proosten op een goed weekend
Zaterdagochtend eerst naar Hoogerheide om mijn 12 ons leeglopers, 4 ons zagers en 1 kilo verse mesheften op te halen bij Hengelhuishuijgens en daarna tegen 11 uur naar mijn boot, om gewoon lekker ontspannen een paar uurtjes te vissen.We varen deze keer gewoon richting Colijnsplaat om voor de SVK12 te proberen en bij aankomst is het vergeven van de plezierbootjes en jachten en er ligt zelfs ook een boot van Dixhoorn tussen(2,5 uur varen??), maarja dat moeten ze natuurlijk zelf weten.We ankeren op 19 meter en beginnen in een werkelijk gierende stroming en we vangen slechts af en toe een visje, tot we 350 gram oostende ankerlood gebruiken en uptide werpen, dan is het wat beter, maar geen tripletten.

Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

Stephan blijft een beetje achter vandaag, maar dat is bootvissen, aan de ene kant is het meestal beter dan aan de andere.Ik vang regelmatig een visje en eigenlijk alleen aan de hengel die ik uptide werp.

Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

We vangen wel enkele erg mooie scharren en na een grote 2 uur besluiten we het af te blazen en dan vangt Stephan nog een doublet met een maatse wijting.

Weekend vissen met Stephan Lau

We nemen mee, 10 dikke scharren en 2 maatse wijtingen, niet echt super, maar dat is met deze stroming, nog niet zo slecht , denk ik.In de avond vloeit de alcohol weer rijkelijk en eten we gezellig met zijn allen en gaan vroeg naar bed, want zondag loopt de wekker af om 4 uur in de ochtend en om 5 uur rijden we en arriveren net voor 6 uur en we zijn niet de eersten, maar kunnen wel een plaats op het achterdek innemen, waar we erg blij mee zijn en dan hoor ik een stem, “gij zijt toch Peter”? En het blijkt de visser van de makreeltrip te zijn, die er de meeste ving en zijne maat is er ook weer bij.Al snel is iedereen er, maar niet iedereen is gelukkig, met het instappen in de boot, een heeft de pech, dat precies boven het water, zijn schouderriem breekt en zijn viskoffer zinkt gelijk met al zijn molens en onderlijnen, naar de bodem.Dan is het wachten op Ludo en na het uitleggen van zijn viskoffer, legt Ludo uit dat hij zijn duikpak niet bij zich heeft, maar dat hij hem later wel opduikt, maar de jongen mag visspullen van Ludo gebruiken, dus daar heeft hij dan in ieder geval nog geluk bij!Eerst door de sluis en dan een kwartiertje varen en daar hadden ze zich gisteren helemaal lens gevangen volgens Ludo, dikke wijting en dikke schar, dus de vooruitzichten zijn goed, maar er was wel met tappen gevist en die hebben we niet bij, maar we zullen het wel zien.Het water is nog aan het afgaan en de vissers rechts van mij, die met tappen vissen, vangen regelmatig een visje, waar leuke scharren bij zitten en de rest van de boot, waaronder wij, vangen bijna niets, zou het aan het aas liggen?

Maar rond 10 uur draait de boot met het komen van het getij en in het begin gaat het lopen bij ons en ik vang mijn eerste triplet van de dag.

Weekend vissen met Stephan Lau

Stephan laat het daar natuurlijk niet bij zitten en vangt ook een triplet.

Weekend vissen met Stephan Lau

De gehele boot vangt ineens vis.

Weekend vissen met Stephan Lau

Links van Stephan staan ook een paar Belgische vissers die er wat van kunnen en de ene vangt een gigantische wijting van 42cm.

Weekend vissen met Stephan Lau

De 4 Belgen aan de linkerkant van de boot die in het begin zo goed vingen, vangen nu ook nog een visje.

Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

Maar als de stroming van het opkomende getij er in komt, valle de 4 Belgen aan de linkerkant helemaal stil, terwijl de rest gewoon doorvangt.

Maar ze besluiten wel om een eigen website op te richten, namelijk www.indewarzitten.be

Weekend vissen met Stephan Lau

De grote en de kleine zijn de gehele dag op een grappige manier tegen elkaar bezig, waar iedereen smakelijk mee kan lachen.Aan de rechterzijde van de boot gaan ze gewoon door met vangen, af en toe 3 wijtingen gelijk.

Weekend vissen met Stephan Lau

Onze buurman, die mij ook kent, vangt een doubletje met een maatse gul erbij.

Weekend vissen met Stephan Lau

Ludo vist zelf ook mee en vangt ook regelmatig een visje.

Weekend vissen met Stephan Lau

De schipper in actie
Om 15.30u zijn de meeste al opgeruimd en zitten we binnen en het is echt lachen geblazen, toffe gasten die Belgen! Ons totaal plaatje van Stephan en mij.

Weekend vissen met Stephan Lau

Als een van de twee motoren weigert om te starten, zetten we de scheepsmechanicien in en dan komt alles weer goed.

Weekend vissen met Stephan Lau

Dan word ook de scheepsmechanicien weer ingezet om de menselijke ankerlier in te zetten.

Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

Weekend vissen met Stephan Lau

Onder het terugvaren is het weer dolle boel en de grappen en grollen gaan op en neer binnen en buiten de cabine.Na het aanleggen aan de steiger, nemen we afscheid en zeggen we tot een volgende keer, wat hopelijk weer gebeurt met deze toffe gasten. Thuis nog een totaal foto gemaakt.

Weekend vissen met Stephan Lau

Het was niet echt top vandaag, maar wij zijn dik tevreden en Stephan neemt een boemvolle koelbox vis mee naar huis, dus het was oké.De harde stroming gooide waarschijnlijk roet in het eten.

Conclusie: Leeglopers of tappen?Ik zie geen verschil, waarschijnlijk ligt het gewoon aan de visser, die er mee vist!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. willem(gaatvissen) > november 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Lekker maaltje vis weer. Binnekort een 3e vriezer? 😉

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter(Fishguppy) > november 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen), ik heb al 4 vriezers, dus dan wordt het een 5e erbij.
  Mijn Duitse vriend heeft alles meegenomen, dus nog plaats zat voor de volgende keren.

  Groetjes peter

 3. gringo > november 23, 2010

  Antwoord

  mooi emmertje vol!

 4. Westlandse Willem > november 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  even over platvissen in sterke stroming:

  uiteraard voldoende onderlood gebruiken, maar daarbij moet je nog meer lood op de lijn zetten. Ik gebruik daartoe schuifloos van 30 tot 50 gram, dat ik bij het maken van de onderlijn erop zet. Bij elke afhouder komt er zo’n loodje. Samen met uptide gooien en flink lijn geven (als je denkt dat het genoeg is dan nog een meter of vijftien) zorgt het voor een ideale aasaanbieding.
  Het werkt ook maar dan andersom bij weinig stroom als je gul wilt vangen. Met korte afhouders dan wel.

 5. Peter(Fishguppy) > november 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Westlandse Willen, bedankt voor je tip, maar als je al mijn vangstberichten hebt gelezen, kun je zien dat ik ook al op deze manier heb gevist, maar ik ben er eigenlijk op afgeknapt, op verzwaarde onderlijnen, dan vis ik liever uptide met Oostende ankerlood en als je dan genoeg lijn geeft, wat op een klein bootje geen problemen geeft, omdat je de ruimte aan jezelf hebt, geeft dit hetzelfde resultaat, je onderlijn volledig op de grond en dan is er ook nog altijd de helicopter.
  Ik heb nog nooit een triplet aan de verzwaarde onderlijn kunnen vangen, dus dan is er iets niet goed.
  Maar toch hartstikke bedankt voor het meedenken!!
  Groetjes peter

 6. maup > november 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Zat vis voor je vriend Stefan,maar wat moet je nou met 4 vrieskisten?,ik heb slechts 3 lades in mijn vriezer.

  Groetjes Maup.

 7. Paul M > november 25, 2010

  Antwoord

  Afgelopen dindag (23nov) naar Vlissingen geweest en gezien voor ons slecht tij nabij de haven van Vlissingen-Breskens gevist. Gezeten aan de kant van het station. De vangst was goed te noemen voor een sessie van 5 uur. Gemiddeld 23 wijtingen. De vis zat overal.Toch een flinke worp bracht beduidend meer maatse wijting op (30+). Erg goed vertoeve daar en de auto 3 meter van je vandaan. Wat wil je nog meer met de nodige buien.

 8. Peter(Fishguppy) > november 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Mauro, ik heb eigenlijk van huis uit meegekregen dat je altijd een goede voorraad in huis moet hebben en wij hebben eigenlijk een vriezer voor vlees, een voor vis, een voor groentes en brood en dan nog een voor frituursnacks, maar het zijn 3 kleine en een ontieglijke grote kist.
  Maar we hebben ze wel ja.

  Groetjes peter

 9. Leo > november 25, 2010

  Antwoord

  Die ontieglijke grote doet dan zeker dienst als geldkistje..haha

 10. Peter(Fishguppy) > november 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo, sstt, dat wisten die anderen nog niet.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.