Home Gastvissers Stefan op herhaling noordzeekanaal

Stefan op herhaling noordzeekanaal

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Aangezien ik deze week vakantie heb wilde ik graag nog een keer een lange sessie vissen en dat werd donderdag 5 mei in het Noordzeekanaal. Afgelopen zaterdag was ik hier voor het eerst dankzij Jeff en de mannen van de strandprutsers. Er werden toen diverse visjes gevangen en met regelmatig rammelende toppen! Zelfs werden er wat gulletjes gevangen, waaronder een maatse en bij mij een kleintje en ook ging er onderweg 1 af, dat was jammer, maar vandaag kans op revanche!

Het is een perfecte stek, ben erg blij deze nu ook te kennen.

04.30 uur de wekker gezet en om 06.15 uur gingen de hengels te water.

Ik had nog iets aas over van dinsdag, maar de kwaliteit was deze keer slecht, waardoor ik erg veel weg heb moeten gooien. Om genoeg te hebben ben ik gisteren met de kids even naar Bruinisse gereden en daar voldoende pieren kunnen spitten.

Het was vanaf het begin af aan rammelende toppen en de eerste 4 vissen waren allen van een verschillend soort.

 

 

Allen konden weer retour om verder te groeien en ik ging verder met kwartetten.

Daarna kreeg ik met regelmaat een aanbeet en er werden dan ook nog enkele bolken, scharren en wijtingen bij gevangen.

 

 

Ook kon ik volop genieten van de scheepvaart, wat een bakbeesten varen er door het kanaal heen zeg!

 

 

Rond 10.30 uur kwam er een oude dame een duikje nemen in het water en prompt was het voorbij met de aanbeten, het bleef toch wel een paar uurtjes best stil en begin vd middag besloot ik mezelf maar wat te verwennen met een natje en een droogje!

 

 

Toen er vervolgens rond 13.30 uur weer wat scheepvaart voorbij kwam begonnen de aanbeten gelukkig weer en kon ik best weer wat visjes eruit draaien, waardoor ik van schar, steenbolk en wijting ruimschoots kwartet had ondertussen! ’s ochtends had ik een doubletje wijting met schar en nu ving ik een doubletje man en vrouw schar! De grootste schar was vandaag 25 cm. maar ik heb ze alles laten gaan.

 

 

Maar toen ineens had ik me daar toch een leuke rammel en de lijn die slap viel deed mijn hartje sneller kloppen, ik voelde gelijk dat deze weleens een maats gulletje kon zijn en draaide voorzichtig binnen, vast kom je hier niet te zitten!

Het resultaat was een gulletje van 36 cm. waar ik erg blij mee was natuurlijk.

 

 

Nadat er weer een prachtige boot voorbij kwam waarschijnlijk geladen met auto’s besloot ik alvast wat spullen naar de auto te brengen.

 

 

Toen ik vervolgens terug kwam en eens goed keek zag ik wat rammels en dacht ik al aan de volgende steenbolk of wijting, maar niets bleek minder waar, het was gewoon weer een net maats gulletje!

 

 

Ook deze mocht op de foto en vervolgens in de emmer bij de andere, zo is het een leuk maaltje samen! En kan ik dus mijn nieuwe fileermes gaan testen!

Ik wist nog een wijting en een steenbolk te vangen en om 16.30 uur ben ik gaan opruimen.

Heb er weer van genoten en ik was de enige visser. Al met al heb ik dit jaar in totaal al 9 gulletjes gevangen waarvan 3 aan de maat, hopelijk zet deze trend zich voort richting volgend winterseizoen.

Ik wens een ieder veel suc6, ga het eens proberen zou ik zeggen!

 

Groeten van Stefan

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Fishguppy > mei 5, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan, weer een leuke variatie in visvangst en als bonus de maatse gulletjes en hopelijk krijg je nu wel wat meer reacties, omdat je dit gewoon verdienr, als constante leverancier van top leesvoer, voor de andere vissers!
  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een verschillende vissen heb je gevangen. Dan ook zeer mooie foto ’s van genomen . En ook zo te zien een mooi stekkie al moet je dan ver voor rijden. Maar als je nog gul vang laat het je smaken straks Een leuk verslag er bij maakt het helemaal compleet .Succes daar voor een volgende keer Groetjes.Nico

 3. Gino > mei 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Leuke visserij met weer genoeg aan varianten… toch ook een leuk water die NZK.
  Je geweldige dag werd nog onderbroken door een zeemeermin mam man je maakt wat mee he😂 maar dan had je tijd voor terug op krachten te komen. Mooie foto’s ook trouwens en je hebt er idd een lange sessie van gemaakt. Hopelijk is het fileren goed verlopen je had toch je haarnetje op en dergelijke hé? 😂.
  Succes nog verder.
  Grtjs Gino

 4. Stefan Groenheide > mei 5, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, wel opletten hé, fileren doe ik morgen pas😁

 5. Jack Jozen > mei 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Wat een visdag super het begint er echt op te lijken dat het seizoen op gang komt al hoewel het NZK weer heel anders is als de botlek he maar je hebt een geweldige dag gehad en zelf ook nog aas wezen steken .Trouwens de foto.s zijn ook prachtig gelukt mooi helder en je hebt een week vakantie dus op naar de volgende sessie .
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Gino > mei 6, 2022

  Antwoord

  Stefan,

  idd klopt ….gewoonte van in Noorwegen daar heb je niet de tijd omdat zo slow te doen ,hehe.

  grtjs Gino

 7. Kees Michielsen > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Leuk verlag met mooie foto’s en lekker gevangen!!

  Je opmerking “Rond 10.30 uur kwam er een oude dame een duikje nemen in het water en prompt was het voorbij met de aanbeten..” roept bij mij wel wat vragen op…
  Ik stond gisteren op het strand bij Zoutelande te vissen (verslag volgt) en toen kwam er ook een oude dame onder mijn hengels doorzwemmen, geen beet meer gehad..
  Is er misschien 1 van de fishguppy’s die hier een wetenschappelijke onderbouwing voor heeft??
  Ik wacht met spanning op de reacties 🙂

  Groeten,
  Kees.

 8. Eldert > mei 6, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Mooie visserij heb je weer achter de rug. Leuke variatie , al waren de meeste klein. Maar zelf vind ik dat vaak nog leuker dan dat je een hele sessie alleen maar schar of wijting vangt. Leuk van die gulletjes ook . Hopelijk komen die weer wat terug in de Nederlandse wateren. Nu die scheefsmoelen nog .
  Groet Eldert

 9. Leen > mei 6, 2022

  Antwoord

  Dat is een mooie diversiteit aan vissen
  Lekker weer ,wat te drinken en wat te eten
  Wat wil een mens nog meer
  Groetjes.leen

 10. Fishguppy > mei 6, 2022

  Antwoord

  Idd Jeff, ben er zelf ook erg blij mee, chapeau voor Paul en zijn team, die uiteindelijk de stille kracht zijn van onze mooie site
  Zojuist het verslag van Kees, na een appje, gewoon terwijl ik zelf stond te vissen in Denemarken en gewoon zonder WiFi, kon met de oude site in geen 100 jaar!

  Grtjes Peter

 11. Glenn > mei 6, 2022

  Antwoord

  Toch weer lekker gestaan denk ik zo en zal niet heel lang meer duren en je vangt er ook tong(tjes) tussendoor veel succes voor de volgende sessie

 12. Stefan Groenheide > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff, het mes beviel goed en ze hebben net heerlijk gesmaakt. Peter, het zelf insturen is gewoon super! Paul, bedankt hiervoor!

 13. ies > mei 6, 2022

  Antwoord

  hey Stefan, leuk zo’n gevarieerde dag vol, zij het met net te kleine vis, te mogen meemaken. Ik weet het de minimum maat is 36 cm. zelf neem ik ze pas mee als ze de 45 cm aantikken. Maar dat is uiteraard aan iedereen zelf om te beslissen. Het is in ieder geval een prachtige dag voor je geweest, met het heerlijke weer , de rammelende toppen en de loon naar werken van de zelf gespitte pieren. Chapeau voor je inzet. Ik sluit mij bij de vorige sprekers, uhh schrijvers aan wat betreft het voortreffelijke verslag en dito foto’s. Uiteraard wens ik je voor de volgende sessie dezelfde omstandigheden, maar dan met grotere vis en uhhh misschien een jongere zeemeermin.
  Groetjes Ies

 14. Stefan Groenheide > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hey Ies, de gulletjes hadden beiden geslikt, waren maats dus hebben heerlijk gesmaakt

 15. ies > mei 6, 2022

  Antwoord

  Lol Stefan, al hadden ze niet geslikt, dan nog waren ze je van harte gegund, het zijn heerlijke vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *