Home Vissen op zoetwater Zoetwatervisserij Stefan

Zoetwatervisserij Stefan

Advertenties

Hoi Peter en fishguppies,

 

Afgelopen weken ben ik nog niet naar het zoute geweest, maar dat wil niet zeggen dat er niet gevist is, sterker nog, heb best vaak gevist, soms 3a4 keer in de week, wat avondjes, maar eigenlijk wordt het nu al te vroeg donker.

Bij mij in de buurt een mooi plasje water waar ik de 1e keer een dikke zeelt ving, echter na diverse keren geprobeerd te hebben geen succes meer buiten wat voorntjes en posjes om.

 

 

Voordeel is dichtbij dat Iris gezellig mee kan en leert vissen.

Verder ben ik nog 2 keer naar Goeree Overflakkee gereden om daar in een eendenvijver waar het vergeven is van de karper te vissen, succes verzekerd…

 

 

Vorige week aan de andere kant van Krimpen op een ondertussen vertrouwde stek weer een erg mooie zeelt gevangen.

 

 

Maar ik moet eerlijk toegeven ook zat keer niets of alleen wat guppies gevangen te hebben, maar ach, dat houdt de spanning er in.

Zodra er weer aan kweekzagers te komen is zal ik het zoute weer op gaan zoeken…

Aan iedereen succes gewenst en tot de volgende.

Groeten, Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 3, 2023

  Antwoord

  Weer een leuke foto sessie met van alles wat, je begint het echt te leren Stefan, net als op het zoute, begin je een echte crack te worden, complimenten Stefan!

  Grtjes Peter

 2. ies > september 3, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, wat een heerlijke reportage, het is duidelijk weergegeven dat je de ontspanning weer gevonden hebt door de de inspanning van het drillen van de schitterende vissen die je weer op de kant gebracht hebt. Top man, de sport bedrijven puur voor de sport. Dit te doen, te zien en te lezen is Genieten met een grote G .
  Succes bij je volgende sessies, zoet of zout.
  Groetjes Ies

 3. Henry > september 3, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Zoals we inmiddels van je gewend zijn, een prachtig verslag met mooie foto”s van je zoetwater visserij.
  Het is niet alleen fijn dat je dicht bij huis je hobby uit kunt oefenen maar bovenal is het leuke dat je daar wel daadwerkelijk vis op de kant kunt krijgen, op het zoute is het helaas nog steeds kommer en kwel. De prijs van kweek en/of steekzagers rijst de pan uit maar als je ze uiteindelijk toch te pakken kunt krijgen kun je het aan de waterkant veelal alleen kwijt als krabbenvoer. Zowel vanaf het strand als vanaf de kant ( bijv. aan de Waterweg) blijft het tot heden een totale verrassing als je een maatse vis aan de haak kunt slaan. Ikzelf ben al vele jaren verzot op het vissen in het zoute maar zo slecht als momenteel heb ik nog nooit meegemaakt. Hopelijk gaat dit toch veranderen en kunnen we in het najaar nog wat tong en/of wijting op het droge takelen. Ik wens je veel plezier met je visserij op het zoete, als de vangsten op het zoute niet gaan verbeteren zal ook ik uiteindelijk m’n vijverhengeltjes uit de stofzak gaan halen.
  Groetjes, Henry

 4. Eldert > september 3, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je trakteert ons weer op een mooi verslag . Dan daar voor . Hopelijk lezen we in je eerstvolgende zoute verslag net zo veel gevangen vissen.
  Groet Eldert

 5. Leen > september 3, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Mooi bericht
  Zou voorlopig maar effe in het zoete blijven
  Ben vandaag naar t scheur geweest van 8.00 tot 13.00
  Opkomend water niet 1 stootje gehad met 2 hengels
  Buurman naast mij ook helemaal geen beet
  Groetjes leen

 6. Leen > september 3, 2023

  Antwoord

  Oeps foutje
  Afgaand water

 7. Jack jozen > september 4, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Zoals iedereen al schrijft heb er weer een prachtig verhaal van gemaakt met super mooie foto,s .Was het bij het zoute maar zo goed want daar zitten we met zo vele op te vlassen wanneer komen ze maar jij hebt er een anternatief voor gevonden hopelijk niet voor al te lang.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Martijn Boone > september 4, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Ondanks dat het geen zoutwater bericht is heb jij heel veel mooie vissen gevangen zo te zien! Wat een mooie plaatjes heb jij geschoten zeg! Erg leuk dat je ook een dochtertje heb die haar plezier er in heeft. Dit is erg leuk om samen te doen, maar dat hoef ik jouw niet te vertellen. En die kweekzagers zijn nog steeds niet te verkrijgen. Steekzagers wel zo af en toe maar die zijn voor de waterweg veel te dik denk ik? Zagers waarvan er misschien 3 in 100 gram zitten zegmaar…. Eigelijk wel triest dit, dan hopen jullie in september / oktober tongen te gaan vangen in de waterweg of waar dan ook en dan hebben ze weer geen kweekzagers…. Tis ook altijd wat he…. Groetjes Martijn

 9. Peter(Fishguppy) > september 5, 2023

  Antwoord

  Die kweekzagers zijn in augustus, begin september een vast fenomeen geworden en volgens de laatste jaren zijn ze er weer vanaf half september, heeft alles te maken met het groeiproces wat afwijkend is tijdens de warme periode.
  Grtjes Peter

 10. Nico > september 5, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst weer prachtige foto’s genomen van je vissessie in het binnen water. En dan heel mooie vissen gevangen verschillende. Ook daarvan een mooi verslag er bij en hopelijk gaan voor alle het zout water aan trekken met de vangsten.

  Groetje De Zeehondetemmer.

 11. Kenneth > september 5, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan. Je begint een echte expert te worden op het zoete. Leuk verslag met mooie foto’s.
  Goede vangst allemaal. Groetjes Kenneth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *