Home Gastvissers Zoutelande Kustlicht

Zoutelande Kustlicht

Advertenties


Hallo Peter,

Volgens mij lees je dit pas na thuiskomst van de Denemarken trip, ik hoop dat die goed is geweest. Ben benieuwd naar je verslag

Nu ons vangsbericht betreffende Zoutelande. Nog bedankt voor alle nuttige info, deze is zeer bruikbaar geweest.

We zijn woensdagavond om 19:00 begonnen, het zou om 22:20 laagwater zijn maar ivm vakantie zijn we maar vroeg gegaan om op een mooie stek te kunnen staan. Wat achteraf maar goed was want om 19:45 Kwam er zo`n 10 man het duin naar beneden huppelen. De eerste paar uur hadden wij wat vangen betreft geen verwachtingen. Nee in het donker, opkomend moest die rottige nul van ons omgezet worden in het eerste tongeklaplapje van het jaar. Wij hadden al op div andere plaatsen pogingen gewaagd maar zonder resultaat.

Mijn maat ving de eerste vis van de avond, een botje.Tot aan de schemering bleef het stil…….

Het eerste uur donker niets dan stille toppen, dichtbij, ver weg, niets. Nee he, hebben we nu weer verkeerd gegokt wb stek keuze.

Dan ineens aanbeet, echter geen tongenklap, maar een doublet wijtingen. Vanaf dat moment begint het te lopen. Wijting, wijting,wijting,steenbolk,bot….Leuk die wintervis maar ik kan ze niet meer zien. Het vak naast ons gejuich, is ff polshoogte nemen, ja hoor een tong van ca 35 cm….

Grrrrr maar dat geeft de koopman weer moed, ik besluit bij terugkomst mijn aas te controleren, het draait iets zwaarder binnen maar voel niets wat op vis lijkt. En dan, JA Hoor, daar is die dan de eerste van het jaar, mijn maat komt aanhollen om te kijken of ze er nog hetzelfde uitzien als vorig jaar..

Mijn avond kan al niet meer stuk, 10 min later mooi klap op de hengel, en daar is nummer 2.

Mijn maat begint te klagen. dat ik weer is goed sta en hij niet, dit is in het verleden nl wel eens het geval geweest. Dat hij het leven niet zag en ik achter elkaar klapperende toppen, met mooie tong vangsten. Maar ook hij komt aan de beurt. Een doublet wijting en een tong. Zo pakt hij er 4 achter elkaar. Het water is inmiddels wel erg hoog en wij halen wb de afstand de vis niet meer.

Zeer tevreden met het resultaat ruimen we op en rijden terug naar Scheveningen, waar we morgen de andere gaan lekker maken, dat de eerste bij ons binnen zijn. Namelijk iedereen op Scheveningen kan niet wachten tot de tong ook daar is.

Jammer is dat wij onze camera waren vergeten zodat we geen foto kunnen bijvoegen.

Volgende week gaan we weer, als we vrij kunnen krijgen. Je zult nog vaker van ons horen.

Groet Maurice en Eric

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *