Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Advertenties

Gisterenavond 27-08, samen met ons Marian een lijntje nat gaan maken, aan de Waterweg, waar we rond 9 uur waren, verderop stond nog 1 persoon, voor de rest niemand te zien. We vissen beiden met 1 hengel en doen op ons gemak aan. Aas weer gehaald bij Mario op het “heike”. Als snel zie ik op mijn hengel felle tikken en ik denk meteen aan zeebaars en het is een schooltjes baars, die na de foto retour mag.

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Wil toch wel zeggen, dat ze er zitten. Dan heeft ons Marian een mooie beet en als ze gaat draaien, heeft ze er moeite mee, er zit een mooie tong aan en een krab valt er aan de waterkant af, daarom zo zwaar.

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Als ik dan ook weer beet heb, roept ze vang de gij de kleintjes maar, haha!

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Dan gaat ons Marian onder de plu op een deken, wat rusten en ik vis alleen verder, maar is het wel vissen, binnen 2 minuten je haken helemaal kaal, door de garnaaltjes en guppen en af en toe een bot en dan tegen 11 uur, gelijk na de inworp, een mooie tongenklap en even later weer en deze voelt echt goed, het is een doublet, van een hele dikke tong en een ondermaats exemplaar.

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Dat maakt de avond een beetje goed en ineens hoor ik een stem en de visser naast mij, komt een praatje maken en herkent mij, het is Ahmed Nijmegen, uit Den Bosch, die jaren geleden dank zij onze site zijn eerste tongen wist te vangen.

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

We praten gezellig, ook bij hem is het weinig, wat kleine baarsjes en ook wat tongetjes. We hebben het over visstekken en ook spreken we af om eens samen te gaan vissen, in de toekomst.

Een tijdje later, als hij weer terug naar zijn hengels is gelopen, is mijn vrouw ook weer van de partij en wil best naar huis en ik eigenlijk ook, dus ik werp nog 1 keer beide hengels in, tegen half 1 en vang nog een leuk tongetje.

Vissen aan de Waterweg, met ons Marian

Ik breng 2 bakjes zagers, die ik niet meer kan bewaren, vanwege de kwaliteit, naar Ahmed en neem afscheid van hem.

Dan zijn we snel opgeruimd en onderweg naar huis, met 4 maat tongen in de emmer en 1 retour, zoals ook de botten, die dit jaar niet zo massaal aanwezig zijn, op deze stek als andere jaren en ook een stuk kleiner. Nu maar hopen dat de vangst weer een beetje snel aantrekt, want dit loont niet de moeite om zo een eind te rijden. Maar het vissen is natuurlijk belangrijker dan het vangen!

Nu opmaken voor de vakantie naar Langeland en daarna hoop ik nog een berg tong te vangen!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. jack > augustus 28, 2015

  Antwoord

  hoi peter das toch super met Marian erbij en dan ook nog vis vangen maar de goede tijden komen nog als wij weer kunnen beginnen duurt nie lang meer gr jack

 2. johan > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Leuk Peter, weer eens n verslag met ons marjan. Goed bezig šŸ™‚

 3. Luc > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Hey Peter,

  Gezellig wezen vissen met je eega. Gelukkig lag je niet te klipperen onder de plu toen Ahmed langs kwam :).
  Toch weer 4 maatse erbij.
  groeten,
  Luc

 4. Ahmed Nijmegen > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Peter het wat leuk je gezien te hebben en moet je ook bedanken voor het aas.Ik heb zelf 6 maatste Tongen nog gevangen..Zou leuk zijn als we een keer gingen Vissen samen..Gr Ahmed Nijmegen

 5. Nico > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Marian.

  Zo te zien op de foto”s is Marian het ook nog niet verleerd om de grote tongen naar boven te halen. Het was niet zoveel wat jij zei maar lekker samen er op uit geweest.In ieder geval voor straks een fijne vakantie ook toegewenst namens mij.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 6. Gijs > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Peter,

  Niet veel maar de maat maakt veel goed. Lekker gevist met je vrouw, ik kan er alleen maar van dromen.

  Geniet van je vakantie!

  Groet Gijs

 7. Henry > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Geweldig als je met je vrouwtje gezellig samen een hengeltje uit kunt gooien en ook nog eens een leuk panneke vis mee kunt nemen
  Het lijkt me erg leuk als je samen dezelfde hobby hebt en met deze uiteraard om samen te proberen wat vis op de kant te takelen.
  Het aantal was misschien wat minder maar de maat was, zo te zien op de foto’s, perfekt.
  Hoop op korte termijn met mijn maatje Jack ook weer wat platvis uit het zilte nat te kunnen trekken.

  Groetjes, Henry

 8. Jan > augustus 28, 2015

  Antwoord

  Wat een avond Peter&Marian.
  jullie zijn goed bezig om tong wel groot en wat gevangen dat breng voor Marian maar ze was ff moei.om te rusten en ook je vriend was er ook van toen lekker bij praten succes met de vangsten die er nog komen zal .mvg JAN DE strandjutter.

 9. Huib > september 1, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Leuke avond zo te zien!
  Grt huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *