Home Gastvissers Gino, stekhopping aan de Waterweg

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Advertenties

Maandagavond 28/09 weer eens naar de Waterweg voor wat tongen proberen te verschalken.

Het weer zag er eigenlijk nog redelijk goed uit…0,1mm regen was de voorspelling maar dat was natuurlijk weer niet juist, al een geluk had ik de juiste kleding en de visparaplu ingeladen en nog was ik goed nat hoor !! De planning was weer om een nieuwe stek te proberen…ik moet zeggen daar zit vis hoor mannen! Enkel bij laag water telkens vast, ben er 4 onderlijnen kwijt waar ook nog vis aan hing dat was dan echt balen. De eerste lijnen gingen het sop in rond 19.30u en een 15min later lag de 1ste maatse tong al op de kant en 2 min later aan de andere hengel de tweede.

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Nog geen 10min later een doublet , manman wat ging dit goed zeg!

Gino, stekhopping aan de Waterweg

En toen gebeurde het …telkens vast ? Ben dan nog eens 30m opgeschoven maar het was precies hetzelfde…loodlifter aangebracht ook kwijt natuurlijk en telkens met tong eraan!

Dan maar snel alles in de auto en naar een andere stek, daar begon ik helemaal verkeerd…gelijk een pruik op mijn molen, ik zet deze weg en neem de andere direct om in te gooien voor ik terug naar de andere hengel ga zie ik uit mijn ooghoek al een bekende beweging in de hengeltop…en ja hoor gelijk weer maatse tong.

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Gelijk terug die andere onderlijn eraan die al beaast was ( jaja ook ik lees verslagen) … gelijk na 5min weer bingo!

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Toen heb ik maar besloten om de andere hengel te laten voor wat het was jammer maar helaas het trouwens ook donker voor zo een klus! Dus 15min later weer tong aan de kant…het bleef eigenlijk eender wat voor onderlijn je gebruikte de tong aasde op alles.

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Toen viel de beet even weg en de stroming viel ook weg trouwens de hele sessie niet veel stroming ! Dan waren we een uurtje verder en toen waren ze er terug hoor ik vand er nog 2 op 20min.

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Gino, stekhopping aan de Waterweg

Toen heb ik ook ingepakt om naar huis te rijden…is al een lange dag als je al van 6.00u uit je nest bent. Dus een goei vangst met 9 maatse tongen de laatste was de kleinste 25cm en de andere allemaal tussen de 27 en 30cm. Tenslotte ook maar met 1 hengel toch ! Ho ja heb ook nog 1 kleine bot gevangen en een heel kleine steenbolk geen foto van genomen ,sorry maar zwemmen terug hoor.

grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 30, 2020

  Antwoord

  Hey Gino, mooie vangst hoor!
  De informant had daar niets van gezegd, dat je er vast zat, hij had er niets verspeeld, erg jammer, blijft niks leuks aan, materiaal verspelen.

  Voor mij hoef je niet van iedere tong een foto te maken, een totaal foto en af en toe een leuke foto, maakt het verslag nog mooier.

  Ben echt blij voor je, dat het redelijk is gegaan!

  Groetjes Peter

 2. Frank > september 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Mooie vangst,jammer van de regen die weervoorspellers zitten er wel meer naast.
  De pan kan weer op`t vuur.

  Groeten Frank

 3. Eldert > september 30, 2020

  Antwoord

  Ha Gino
  Toch lekker van huis geweest.
  Dat vastzitten word een steeds groter probleem is mijn idee.
  Vorige keer samen met mn zoon hadden wij dat probleem ook al. Volgens mij word er steeds meer met nijlon gevist en dat is weer probleem maken voor een ander.
  Toch lekker je visje nog kunnen vangen.
  Succes de volgende keer
  Groet Eldert

 4. Nico > september 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino. Jammer vast het vast zitten met je onderlijnen en dan nog met vis er aan. Toch een leuk verslag er bij en ook met mooie foto.s goed man. Groetjes De Zeehondentemmer

 5. ies > september 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Ondanks een pech avond, eigenlijk gewoon Top. Sinds ik whiplash wit, 10 en 12 hondertste gebruik heb ik geen pruik meer gegooid,(Uhhh ff hout zoeken om af te kloppen) maar ik weet nog wat een ellende ik het altijd vond. Vast zitten en verspelen is helemaal drama, zeker als er vis aanzit, trouwens die 1 millimeter regen klopt wel, die miesser regen is altijd 1 mm per halve seconde, alleen zeggen ze dat er nooit bij, maar qua vis is het top lekker regelmaat in de beet en vangen van maat vissen, daar doe je het voor.Voor de volgende sessie uiteraard weer die rammelende toppen en als het even kan zonder die malheur toegewenst.
  Groetjes ies

 6. Kenneth > september 30, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino,
  Vermoedelijk weet ik ongeveer waar je eerst gevist hebt. Als ik daar ga vissen sta ik meestal links en gooi ook links. Ik verspeel wel wat maar niet zoveel als jij. Toch een mooi maaltje tong bijeen gevist Gino.
  Groetjes Kenneth

 7. Gino > september 30, 2020

  Antwoord

  Hoi collega vissers,

  bedankt voor de leuke reacties en steun !
  Voor mij was het toch nog een geslaagde avond ondanks de tegenslagen .Tijdens het vissen is het de bedoeling om te ontspannen dus ik maak me zeker niet druk in al is het niet altijd even prettig natuurlijk .
  Veel succes nog aan allen !!

  grtjs Gino

 8. Henry > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Beste Gino,

  Toch weer een mooi verslag van je tongvisserij. Bij het verkennen van nieuwe stekken horen onherroepelijk de bijbehorende vastzitters met de daarbij behorende sores.Met een hengel vissen en dan toch nog 9 mooie maatse tongen voor het thuisfront geeft aan dat de tong goed aanwezig is maar ook dat je de kunst van het tongvissen onder de knie hebt CHAPEAU !!! Smakelijk eten en een goede vangst bij de volgende .

  Groetjes, Henry

 9. jjack jozen > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino.
  Je hebt weer een dag genoten ondanks de ergenis van het vast zitten zoals Eldert zegt komt het veel door het vissen met nylon. Maar al bij al had je toch weer een mooi panneke vis en mooie foto,s alleen willen we die kop van jou ook wel eens zien Ha veul groetjes Jack.

 10. Gino > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Ik zal al op enkele verslagen met mijn kop op een foto hoor… zie verlag van 17 sept Gino en Ron die met het zwarte T-shirt met het haaike ben ik!

  Grtjs Gino

 11. hugo > oktober 2, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino,

  Lijkt mij leuk om nieuwe stekken te gaan zoeken,maar daar horen dikwijls slechte belevenissen aan vast die we er moet bijnemen hé!Je hebt in ieder geval na alle problemen toch een mooi maaltje tong gevangen man! Mooi verslag van gemaakt met leuke foto’s.Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 12. Stefan > oktober 2, 2020

  Antwoord

  Hey Gino, lekker bezig geweest hoor, maar het onderlijnen verspelen is super irritant, zeker met vis. Knap om dan lekker positief toch door te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *