Home Gastvissers Alain op anker

Alain op anker

Advertenties


HOOGPOLIG ? ? ?

Het is al een aantal jaren de gewoonte als ze in Noord-Holland herfstvakantie hebben dat mijn dochter en man en kleinzoon 286 km. afzakken naar Lanaken. Donderdag gekomen,vrijdag naar Maastricht en s’avonds Hank bellen of het vissen doorgaat.Vrijdag het telefoontje van Hank we gaan varen. Iedereen op tijd naar bed, en zaterdag om 05h15 de baan op.Na een tussen stop om het advies van Hank op te volgen en overbodige ballast thuis of aan een benzinestation te lossen opgevolgd.Ruim op tijd in Vlissingen aangekomen,materiaal op de kade gezet, en even na 8 uur kwam de Vlissingse armada aanvaren te weten : WIESJE, Nautilus en de Pirate I Dan begint het aanboord brengen van een berg nodig en onnodig materiaal(waaronder die blauwe kisten Hank word er niet goed van.

AANDACHT RIJKSWATERSTAAT !!! Als we gaan nederdalen het sportvisschip op is er iets wat al een paar jaar mijn ergernis opwekt. De 2 steunen voor handvast te hebben bij het in en uit stappen. Mooi zwart-geel gelakt,per steun met 2 bouten vastgedraaid in de beton. ZO ZOU HET HOREN TE ZIJN Verledenjaar rammelde 1 steun,de andere zat vast.Nu is de rammelende steun nog met 1 schroef vast,de tweede rammelt nu ook. DIT VRAAGT OM ONGELUKKEN Daar zijn ook sportvissers die bij Rijkswaterstaat werken,gebruik jullie connecties a.u.b.

Nadat Hank de boot had ingedeeld,de sluis in met 3 boten,en na het schutten op naar het scharrentapijt,het viel gelijk op weiniger golfslag dan verwacht.

Alain op anker

Omdat de Nautilus zijn 1000 PK kan aanspreken lagen daar al scharren in de emmers voordat wij daar na een uurtje het anker vierde.

Alain op anker

Ik had voor 4 man 6 hengels bij,we hebben er 2 niet gebruikt.Ik kreeg nog een visser langs mij,maar daar hebben de scharren geen last van gehad,die jongen is de hele dag zeeziek geweest,dus i.p.v. met 2 hengels heb ik met de hengel v/d zeezieke gezorgd dat die ook een 30 tal scharren in zijn emmer had.

Alain op anker

Met de hengel v/d zieke,mijn hengel en de hengel van mijn dochter zijn de meeste vissen gevangen,de 2 hengels van mijn schoonzoon en kleinzoon leverde weiniger op.

 Alain op anker

We kunnen dus nog niet spreken van een hoogpolig scharrentapijt.Dat was de situatie aan bakboord kant,we hebben 98 mooie bakscharren aan Neptunus voogdij onttrokken,geen vis terug gegooid omdat ze onder de 20 a 22 cm. niet gevangen werden.

Alain op anker

Als onderlijnen : weegschaal,paternoster met en zonder afhouders wel opgesmukt met kralen.Als aas leeglopers,waarbij het aas van de dag voordien altijd vis vangt. Grootste schar 34 cm. Henny

Toen in de namiddag de wind aantrok anker opgehaald en de zeezieke aan de sluis afgezet,en terug koers gezet naar de spijkerplaat.

Alain op anker

Alain op anker

Hier aan bakboord kant niets gevangen,wel iedere inworp de haken leeg door de krabben.Dus tijd om de vis te strippen.En het laatste bier op te maken. Oja ook nog een zelf gemaakt RVS klapankergewicht uit geprobeerd:perfect(zie foto)

Alain op anker

Alain op anker

We hebben weer een prachtige visdag mogen meemaken,met dank aan iedereen aanboord en Hank in het bijzonder.Hank ook dank voor het aas,de koffie met,de soep,broodje worst en vooral de Jupiler.

Lanaken 27-oc2013 Alain Tulleneers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 28, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain,
  ziet er weer goed uit! Nog niet echt top, maar dat zal wel zo beginnen!

  Bij deze nogmaals een verzoek, aan iedereen, om alleen horizontale foto’s in te sturen, is veel mooier op de site!

  Groetjes peter

 2. Alain Tulleneers > oktober 28, 2013

  Antwoord

  Ik zal proberen je wens in te willigen wat de foto’s betreft.
  Als het weer het toelaat, weer controle v/h tapijt, zelfde plaats, zelfde boot 1 nov.
  Groetjes Alain

 3. Werner R. > oktober 28, 2013

  Antwoord

  Hey Alain,

  Het begint zo langzamerhand te komen zie ik wel, nog geen hele grote aantallen maar wat maakt het uit, zolang je maar wat vangt en lekker bezig bent is het toch goed?
  Het tapijt zal de komende dagen alleen maar dikker worden!

  Groetjes Werner R.

 4. Zeehondentemmer > oktober 28, 2013

  Antwoord

  Hallo Alain. je had toch wat gevangen en ook nog geen grote aantallen. Maar jij bent er even tussen uitgeweest lekker toch.

  Gr Nico.

 5. John van Dongen > oktober 28, 2013

  Antwoord

  Hallo Alain,

  Leuk verslag en helemaal top dat je ook aan de zeezieke medevisser hebt gedacht. Zouden meer vissers moeten doen, er zit toch schar zat.

  groeten,
  John

 6. Alain tulleneers > oktober 29, 2013

  Antwoord

  Allemaal bedankt voor de reacties. Wat ik vergeten had te vermelden was dat Hank het zeebaarshengeltje waar ik mee viste wel wilde hebben. Met de woorden die hengel hebt ge van avond toch niet meer vandoen. Specificaties had ik op een vorig vangstbericht al door gegeven aan een geïnteresseerde sportvisser.Vang ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *