Home Gastvissers Luc,buiten voor de Keerring

Luc,buiten voor de Keerring

Advertenties


Hey Peter,

Vorige week donderdag 24/10/2013 een dagje verlof genomen voor een sessie buiten de kering. Volgens de berichtgeving de beste dag van de week en inderdaad het was prettig vertoeven op het water. Ik vertrek rond 10 uur vanuit Colijns richting de sluis van Neeltje Jans met een zacht briesje W-ZW en afgaand tij. Ik ben alleen in de sluis en het duurt dan ook niet lang of ik zet mijn route verder richting het 2é stekje waar wij samen met Rob van Rover-Seafishing zijn gaan vissen. Algauw staan de toppen aan het dansen en de ene ondermaatse wijting na de andere komen boven. Ik neem nog geen foto’s want vandaag heb ik blijkbaar geen zeebenen en voel me een beetje raar. Eigenaardig want dit heb ik in geen jaren meer gevoeld en ik ga nu toch bijna alle weken het water op. Ik hang regelmatig vast en verspeel op deze plek een 5 tal onderlijnen en omdat er toch geen maatvis boven komt besluit ik in de buurt van het eerste stekje van toen te gaan proberen. Net als ik mijn derde hengel uitgooi staat de eerste al te bonken wat resulteert in de eerste Hondshaai gevolgd door een triplet van wijtinkjes en een scharretje aan mijn 2e hengel.

Luc,buiten voor de Keerring

Luc,buiten voor de Keerring

Het loopt lekker los en ik moet constant herbeazen want de ene hengel na de andere staat te klapperen wat resulteert in wijting en scharretjes. In de verte zie ik Rijkswaterstaat de gele betonning een onderhoudsbeurt geven en ze komen steeds dichter bij . Een poosje later , het was toen bijna laag water en de stroming ging er al wat uit, kreeg ik de welgekende tongenklap die ik dan ook kan verzilveren.

Luc,buiten voor de Keerring Luc,buiten voor de Keerring

Dan is het een poosje rustig, de stroming is er nu uit, en besluit ik nogmaals te verkassen mede doordat Rijkswaterstaat aan de betonning vlak bij me gaat werken. Ik anker op hetzelfde talud een paar honderd meter verder op dezelfde diepte. Zodra de stroming van opkomt tij er terug inkomt gaan de hengeltoppen alweer aan het dansen. Doubletten schar afwisselend met een enkeling met soms mooie schar . Ik krijg een rare aanbeet terwijl ik aan het beazen ben, eerst een slappe lijn plots gevolgd met een kromme hengeltop ,dan weer slap en alweer een kromme hengel. Ik laat het beazen zo en ga draaien , ik voel aardig wat weerstand en mijn 2é doggy is een feit.

Luc,buiten voor de Keerring Luc,buiten voor de Keerring

Het is ondertussen al 16u30 en het aas is bijna op. Vandaag vang ik trouwens evenveel met zowel zagers, leeglopers als diepvriestappen. Net als ik denk te stoppen om voor het donker binnen te zijn krijg ik weer een welgemeende tongenklap. In doublet met een schar. De tongen zijn beiden 30-igers

Luc,buiten voor de Keerring

Luc,buiten voor de Keerring

Ik besluit dan nog maar eens in te werpen met het allerlaatste aas en algauw staat de hengel weer te bonken. Eindelijk eens een maatse wijting. Als ik mijn laatste hengel moeizaam binnendraai heb ik nog een hoofdkrab als bonusje erbij.

Luc,buiten voor de Keerring Luc,buiten voor de Keerring

Dan haast ik me naar de sluis want het is inmiddels al 17u15. Gelukkig gaat deze net open en kan ik samen met nog 3 anderen versluizen. De Oosterschelde zag eruit als een biljartlaken, zo plat als maar zijn kan. Ik vaar voldaan de haven binnen en kan de boot nog netjes opruimen voor het donker. Uiteindelijk heb ik tussen al die ondermaatse 10 mooie scharren, 2 tongen, en 1 maatse wijting mee voor de pan en een desertje voor diezelfde avond een verse krab .

Groeten . Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 30, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,
  leuk bericht alweer!Toch nog 2 leuke tongen, hopelijk blijven ze nog even, maar nu gaat het snel met de temperatuur van het zeewater?
  Een doggy, staat ook nog op mijn verlanglijst, is het ongeveer hetzelfde als een gladde, wat betreft de aanbeet en de strijd?

  Wil u graag een compliment geven, voor de altijd werkelijk even schitterende foto’s, precies vanuit de juiste hoek gemaakt, rekening houdend met de zonstand!

  Groetjes Peter

 2. Zeehondentemmer > oktober 30, 2013

  Antwoord

  Hallo Luc. Wat peter had gezegd mooie foto”‘s
  van je. En zo te zien had je nog niet genoeg zeeaas bij. Omdat het zo hard ging en ook een
  maaltje vis mee naar huis genomen.

  Gr Nico.

 3. Arno Koman > oktober 30, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Die hondshaai komt er steeds meer in, 2 jaar geleden had ik er in het Beerkanaal 1 vanaf de kant, en 2 maanden geleden vanaf de Valkyrie, was de eerste ooit aan boord geloof ik.
  Al met al gaan ze hier straks ook nog een plaag vormen, net als in Engeland.

  Visgroet, Arno koman

 4. Werner R. > oktober 30, 2013

  Antwoord

  Hey Luc,

  Mooie visdag zo te zien aan de foto’s, en dan daarbij nog een mooi maaltje vis!
  Wat kan het leven toch mooi zijn he..

  Groetjes, Werner R.

 5. Kees Michielsen > oktober 31, 2013

  Antwoord

  Inderdaad een mooie visdag met mooie foto’s, die maken het verhaal toch altijd weer compleet!

  Als dat zo doorzet met die haaitjes kunnen we daar later een mooie sport van gaan verwachten! Ik vind het dan ook geen plaag, het lijkt me best aardig om een aantal van die haaitjes te vangen 🙂

 6. Johan het (loze) vissertje > oktober 31, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc

  Ziet er weer goed uit. De schar en wijting zijn al best goed aanwezig. Mooie haaitjes en een lekkere krab. Misschien een stomme vraag; maar kan je zo’n krab invriezen? of moet die eerst gekookt zijn.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 7. Luc > oktober 31, 2013

  Antwoord

  Beste hengelsportvrienden,

  Allen bedankt voor de leuke reactie’s.
  Peter, een hondshaai is doorgaands kleiner dan een gladde haai, en als die dan al van hetzelfde formaat is weegt die een stuk minder zwaar maar dat houdt niet in dat de strijd minder leuk is. In tegendeel ,wat mijn ervaring betreft, lijkt zowel de aanbeet als de strijd ,op een lichte hengel dan ,sterk op een aanbeet van een flinke maatse wijting.
  Nico,Werner, Hans het leven is inderdaad mooi als men zijn lievelingsding kan uitoefenen,een maaltje vis kan vangen, op beeld kan vastleggen en delen met vrienden.
  Johan, een domme vraag bestaat niet.:)
  Een krab of kreeft kook je best levend,doe ik altijd zelfs wanneer ik laat of ’s ochtens thuis kom . Ik heb dan ook altijd het nodige in huis om een court boullion te maken. Wat prei, ui ,selder en wortel uit de diepvries afkoken met zout, perper,en eventueel een 1/2 boullion blokje(vis of groenten).Afhankelijk van het gewicht 12 tot 15 minuten koken en afgieten. Na afkoeling kan je die eventueel invriezen maar dat zou ik jammer vinden hoor 🙂
  Groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *