Home Gastvissers Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Advertenties


De schar laat zich weer zien!

Het was volle bak op de dinsdag. Acht man was om 07.30 uur aan boord van de “Big Marlin”. Fred Blommaert van de bekende autorijschool uit Zierikzee had er zin in. Maar ook Wiek en Fons uit België stonden te trappelen van ongeduld.

Dirk uit Terneuzen had zich in zijn gele pak gehesen en Toon was ook een dagje uit. Kortom; weer een kleurrijk gezelschap! Na drie kwartier waren wij weer op onze plaats van bestemming en binnen no time gooide Ad Nieuwdorp zijn aas weer tot aan de horizon. Want aan de horizon zit altijd meer vis.

Cor spreekt weinig maar geniet alleen maar van het gezelschap en het “buiten zijn”.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Er werd redelijk goed gevangen. Weer wat meer dan vorige week bij een watertemperatuur van zo’n 6,5 graden.

Ankervissen met de dinsdagploeg

 

Ankervissen met de dinsdagploeg

Fons draaide een prachtige bot naar boven van 36,5 centimeter en een poosje later was het Ad die met precies dezelfde lengte een wijting aan zijn vinnen zat.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Gelukkig was er weer soep! Fred Blommaert had zelf heerlijke tomatensoep gemaakt. En zelf had ik een fles gerstenat meegebracht. Die heeft niemand gezien, omdat Dirk als “tussenstation” fungeerde en op “de winkel” ging passen. Dan maar aan de Berenburg van Wiek…… Mariette had een lekkere vlaai gemaakt, want deze week wordt deze slanke dame ook weer een jaartje ouder……… Maar er was ook weer worst en andere lekkernijen.

Aan het einde van de dag mocht –na loting- Ad een mooie prijs in ontvangst nemen van de schipper. Zomaar, als aardigheidje. En diezelfde Ad ging ook aan de haal met de prijs voor de langste vis. Hij won –na loting- van Fons. Terug in het stuurhuis werden enkele mensen erg vriendelijk voor elkaar. Een beetje melig, kun je wel zeggen. Maar ja, waar de wijn is uit de kan, is de wijsheid uit de man…… Deze week gaat de VISMA van start. Een nieuwe bijzonderheid is de visserijgids voor Zeeland, waarin op 250 pagina’s beschreven staat waar je aas kunt kopen of spitten, welke charterboten er zijn en hoe je die kunt boeken, maar ook alle mooie kantstekken staan beschreven. Maar nog veel en veel meer zaken over het sportvissen in Zeeland. Voor nog geen € 10,– is dit boekje te koop. Het was weer een visdag met veel zon, veel plezier en redelijk wat vis. En nu gaan de goede weken dus snel komen.

Boeken dus mannen! Kamperland,

21 maart 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *