Home Gastvissers Maup op de wrakken

Maup op de wrakken

Advertenties


Hoi Peter,

Vandaag 25-03 ben samen gaan vissen met mijn collega’s, Arnaud ,Martin (degene met het Sensas schortje) en natuurlijk Henk. Achteraf was het niet zo slim om met de ingang van de zomertijd te gaan vissen want dat betekende in feite dat we om half vier ons bed uit moesten.

Maup op de wrakken Maup op de wrakken

In het pikkedonker aangekomen in Stellendam zat onze schipper Leo al op zijn Happy Fisherman aan boord. We waren de eersten dus namen we plaats op de achtersteven.

Maup op de wrakken

Maup op de wrakken Maup op de wrakken

Arnaud kwam aan boord met een container gevuld met zagers, pieren en vier porties mesheften, dus wat kon er nog misgaan ?…

Maup op de wrakken

Schipper Leo vertelde dat de vangsten beroerd waren en dat de dag ervoor door alle vissers gemiddeld 1 ¼ gulletje gevangen was.Ook bij anderen was het niet veel beter volgens Leo. “Ach joh”, we hebben ook nog alle vier een kunstaashengel met een container kunstaas bij ons, lachten we hem toe. Inmiddels waren alle andere vissers ook aan boord en na twee uur varen waren we op ons eerste wrak.

Maup op de wrakken

En na het ingooisignaal had ik al direct een leuk gulletje in de boot liggen ,nummer twee en drie volgden al snel en ook Henk had er op dit wrakje twee.

Maup op de wrakken

Ook meeste de anderen vingen der visje .

Maup op de wrakken Maup op de wrakken

Maup op de wrakken Maup op de wrakken

Na een half uur niks meer, op naar het volgende wrak, hier af en toe een gulletje maar niet bij ons. Andere wrakken waren al niet veel beter. Op een bepaald ogenblik kwamen we bij een wrak waar de Zeearend bezig was, ik stak mijn duim vragend op, maar de duimen van de vissers op de andere boot wezen resoluut naar beneden, Leo had de waarheid verteld!!!!!Hij besloot dan maar om een ieder op de boot een portie wijting te laten vangen en ik moet zeggen er zaten joekels bij en af en toe een gulletje(ondermaats).

Maup op de wrakken

Martin ving ook nog een enorme krab die net zo begroeid was als een wrak.Zijn buurman stond eveneens te sjorren aan zijn hengel en haalde een berg touw uit het water.

Maup op de wrakken

Om twee uur richting Stellendam gaan varen waar we om vijf uur weer aankwamen. Hier scheen de zon volop terwijl wij de hele dag bewolking en behoorlijke wind hebben gehad.

Maup op de wrakken Maup op de wrakken Maup op de wrakken

Het overgebleven aas aan Martin gegeven, hij gaat volgende week de Deense kust leegvissen, maar hij zal een paar vissen voor je achterlaten. Het was een heerlijke dag met superaardige mensen aan boord.

Iedereen de groetjes, Maup.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > maart 26, 2012

    Antwoord

    Hoi Maup,
    leuk bericht en leuke foto’s en erg leuk om te zien dat Henk weer actief is geworden!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *