Home Gastvissers Avondvisserij met Alain

Avondvisserij met Alain

Advertenties


Avond/nachtsessie op tong

 Voor 24 juni had ik een tongsessie geboekt op “Wiesje”. Met mijn broers Isi en Jean-Pierre,mijn broer Bie kon niet mee,die is aan een pelgrimstocht bezig met zijn vrouw op de fiets, naar Santiago de Compostella.Toch de halve boot afgehuurd.Deze keer geboekt bij Hank omdat de tong in het begin v/h seizoen, toch de voorkeur lijkt te geven,aan het estuarium v/d Westerschelde.2 jaar geleden hebben we hier ook gevist de hele avond in de felle regen. verleden jaar met de Big Marlin niet op de tongstekken kunnen geraken door de wind,en voor de kering a/d noordzeekant gevist,droevig,opstekers waren het prachtige weer en een gladde haai van 72cm gevangen door Isi.

Wat had het Neptunus voor ons geregeld deze avond,de verschillende weersites ,gaven 4tot5 s’morgens afnemend naar 2 s’nachts. Om 12h30 werd ik gebeld door Hank dat er gevist werd,zelf heeft hij s’morgens a/d oranje molen gelegen,kenners weten waarom. We zijn 3 uur voortijd vertrokkenen dat was nodig vanLimburg naar Antwerpen door de dag is altijd om problemen vragen,en dan slaan we af richting station zijn er werken bezig en laten die imbecielen iedereen verkeerd rijden tot geeindelijk een omleidingsbord ziet moet ge de hele weg terug i.p.v. a/d verkeerslichten een omleidingsbord te plaatsen.en weer oponthoud natuurlijk,zodat we uiteindelijk maar 20 min.overhadden. Hank lag a/d kant ging niet terug naar de haven,er werd eten voor hem gebracht. Om 18h werd ingescheept naar de sluis , geschut,John Deere wakker gemaakt,en door een nog niet gekalmeerde Schelde richting paardenmarkt. De “Paardenmarkt” voor de Belgische kust is een zandbank waaronder amunitie uit de eerste en tweede wereldoorlog ligt op gestapeld. De smeerlapperij schijnt zo gevaarlijk te zijn dat ze het niet durven bergen omdat de risico’s te groot zin. Volgens minister Van de Lannoote word dit jaarlijks gecontroleerd op zijn stabiliteit.Mochten er risico’s ontstaan,word de paardenmarkt verhard,mochten ze van mij nu aldoen met een paar miljoenton basaltstenen hebben we een zeebaarsrif. daarom zijn er afspraken gemaakt met de beroepsvaart,deze mogen er niet ankeren en de viskotters niet slepen. Maar het is nu een ideale tongstek,waar na 1h1/2 varen geankerd werd. Stuurboord met 5 vissers en 10 hengels,bakboord fam.Tulleneers en een opstapper samen met 6 hengels. Het was de bakboord wat de tongen ving,toen greep Hank in en verlegde Wiesje tussen de 50 en 100 meter,stuurboord nu in dieperwater en de tong;bakboord beduidend minder. Ondertussen dacht Neptunus ik laat de wind wegvallen,ze vangen mijn lekkerste onderdanen,ze moeten ook niet alles hebben en liet regelmatig een miezerige regen over ons nederdalen,dat liet Hank zich niet wel gevallen en zorgde dat de kelen gesmeerd bleven. Vandaag een nieuwe hengel uitgeprobeerd: Zeebaarshengel Arca 10 Lengte 3 m. Werpverm. 150 gram. Hengel opgetuigd met Daiwa molen dyneema,korte getorste afhouders,aaslijntjes amnesia 3,6 kg.

Avondvisserij met Alain

haken LS-5013F maten 6 en 4 RVS zinkgewicht 200 gram

Avondvisserij met Alain

Resultaat : prachtig In Zeehengelsport van mei/juni staat een artikel over sportvisfoto’s van Tom Sintobin. ik was toevallig ook aan mijn derde camera toe op 4 jaar tijd. dus zijn advies gevolgd,en in de mediamarkt in Maastricht was de Canon PowerShot D20 in de uitverkoop voor geen 300 € alleen in zwart grijs. Camera voor de eerste keer op Wiesje gebruikt,helaas ligt hij ook nog op Wiesje,als daar maar geen onverkwikkelende beelden van komen.

Avondvisserij met Alain

Om middernacht kreeg Hank een helder idee,vis maar door tot 1h30 dan komt de vloed erin anders moet ik toch zolang stomen.En met de vloed spaart hij energie uit,dus geld,goed voor het milieu. Maar ja , bij het nachtvissen gaan de vissen soms ook plat,omeen uurtje voor het ochtendgloren weer te gaan azen,en hier was de stroom eruit,dat leverde dus weinig op. Bij een vlakke westerschelde zijn we terug gestoomd met een snelheid van 10,5 mijl over de grond. Bij goed zicht kunt ge dan de trafic gaande slaan , toch altijd prachtig die verlichte mastodonten. De terugvaart duurde meer als 30 min. korter(feitelijk goed bekeken van de schipper. De catering: zelf hadden we bier,wafels,worst,sprot,krentenbollen en gerookte ijsselmeerpaling bij.Bij het terugvaren kervelsoep. Hank voorzag na de koffietong voor iedereen koffie (met) en koek, sate,bier en in de sluis worst. De CHOCOMEL !!! Voor we de sluis ingingen zei Hank jongens we kunnen naar de paardenmarkt een topstek voor de culinaire vis bij uitstek de TONG Maar zei Hank ik wil u vragen te bidden dat ze erzijn. En ze waren er,maarrrrrrrrrrr we hebben te hard gebeden , weet u nog vroeger op die bruiloft veranderde Jesus water in wijn,het zelfde wonder hebben we hier 2 keer mogen aanschouwen 9 getuigen ervan. Hank ging chocomel opwarmen een scheutje rum erin en de lijven knappen er vanop. Hank opend het eerste pak loopt er water in zijn pan,ene vloek dat de stuurhut trilde,hij komt naar buiten en laat ons dat wonder aanschouwen. Wie heeft hier de hand in , Jesus,Neptunus of zou Odette er meer van weten ??? Ik heb Hank niet horen zeggen dat we hem te goed hebben,dus hebben we in de auto nog maar een jupiler gedronken Wie is hier vandaag de grootste steenezel , ik natuurlijk,kan ik geen foto’s bij mijn vangstbericht zetten,ligt op Wiesje

De boekhouding: 1 zeebaars 62cm. 2.5kg.(stuurboord)

Avondvisserij met Alain

 4 bot grootste 45 cm. (stuurboord) +/- 85 tongen grootste 42cm.(stuurboord) 40 tongen bakboord(met 6 hengels) 45 tongen stuurboord(10 hengels) 80 tongen gevangen tussen 19h30

Tulleneers Alain Lanaken 25-06-2013

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 26, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain,
  hopelijk heb je de camera snel terug!
  Mooie camera trouwens!

  Groetjes peter

 2. Maup > juni 27, 2013

  Antwoord

  Hee Alain,

  Ik wil ook wel eens op een Tongenpelgrimstocht,is goed voor mijn geloofsovertuiging Haha.Misschien is God wel het beste aas.

  Mooi en interessant verslag.

  Groetjes Maup.

 3. Nico > juni 27, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain ook Ik hoop voor je dat jij je camera op tijd terug heb. En ook een mooi verslag met vis er op.

  Gr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *