Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Nollestrand

Vissen aan het Nollestrand

Advertenties

Na de goede vangsten van donderdag, begon het vrijdag na mijn werk weer te jeuken en ik had zin om weer te gaan vissen, om 21.15u laagwater dus een heel mooi getij om de gul te belagen.

Om 16.00u doorgereden naar Vlissingen en bij aankomst staan er al 2 mannen bij de auto hun spullen uit te laden om ook te gaan vissen, dus ik twijfel waar ik zal gaan en nog maar even aan de vijgeneter gaan kijken, maar ook daar veel vissers, dus weer terug, inmiddels zijn die 2 mannen al de dijk over en ik kijk even boven aan de dijk en gelukkig, ze staan niet op mijn favoriete plaats, maar net links ernaast.

Ik ga op mijn plaats staan om mij zelf te installeren en begin om ongeveer 17.45u met vissen en zie met een scheel oog dat mijn buurman misschien wel 20 meter verder gooit dan ik, terwijl mijn worpen eigenlijk ook al heel ver zijn en bij mijn weten alleen mijn neef nog verder kan gooien dan ik, dit is verassend.

Terwijl mijn hengels staan te wachten op wat komen gaat, ga ik even een praatje maken met mijn buurmannen, ze blijken uit Bergen op Zoom te komen en de man die zo ver gooit, vist met 24/100ste lijn, dus nu weet ik waarom hij zover gooit en ik leg hem uit dat dit op dit strand niet erg slim is, met al die kleiranden, wat telkens zwaar op draait, maar hij zegt dat hij zo al meer hier heeft gevist, dus dat zal wel dan!!

Maar als hij dan binnendraait heeft hij aan de ene hengel een triplet en aan de andere een doublet, terwijl ik niets vang en dat komt door de werpafstand, maar dat komt wel goed denk ik bij mezelf.

Als het dan donker wordt zie ik mijn rechterhengel verdacht hard klapperen en hij blijft maar bezig, dus op den duur moet ik hem wel indraaien en wat gaat hij zwaar en de eerste 50+ gul is een feit, terwijl mijn buurman begint te vloeken, omdat zijn draad is gebroken tijdens het indraaien.

Mijn buurman komt gelijk kijken en zegt da’s een mooie, omdat hij alleen kleintjes vangt.

De andere hengel brengt geen vis, maar de 2 daarop volgende indraaien brengt aan beide hengels weer een mooie vis.

Da’s geen slecht begin denk ik bij mezelf, maar ook bij mij komen er dan veel kleintjes en ik zie dat mijn ene buurman al een hengel uit elkaar haalt en hoor dat hij de ene na de andere vastloper heeft, ik vertel hem dat hij van begin af aan moet draaien wat hij kan om over de kleirand heen te draaien, maar hij zegt dat hij dat heeft geprobeerd en dat hij dan toch lijnbreuk krijgt.

Het is zo tegen 20.30u, terwijl ik zie dat mijn buurmannen inpakken, dat ik na een felle aanbeet, mijn rechterhengel heel zwaar afwisselend en bonkend wat op een mooie gul duid indraai en met veel pijn en moeite uit het water krijg en tot mijn blijdschap zitten er 2 hele leuke gullen en een mooie schar als triplet aan de lijn.

Het voordeel van gevlochten lijn is dat hij veel gemakkelijker indraait en je kunt op je gemak toch redelijk ver gooien en hij is heel sterk, 15kg trekkracht en dat voor 10/100ste, daarom begrijp je ook wel dat je niet voluit kan gooien, dan zou je je vingertop eraf gooien.

Ik blijf nog staan vissen tot 21.45u en vang nog een mooie gul en een paar maatse wijtingen en scharren en besluit dan om naar huis te rijden zodat ik om 23.30u nog even naar het darten op TV kan kijken.

Het resultaat is weer erg mooi voor mij, drie 50+ gullen, 2 net aan de maat, 4 mooie dikke scharren, 2 maatse wijtingen en een hele zooi terug gezet.

De volgende sessie staat voor maandag avond gepland, weer eens een keer samen met mijn neef Yuri, dat is lang geleden, eens kijken of hij nog wat bij heeft geleerd!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *