Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Advertenties

 

Afgelopen week voorzichtig de draad weer opgepakt met het vissen, maar dan met mijn nieuwe boot, wat niet zo vermoeiend is als van de kant.

Bootvissen Oosterschelde

De eerste keer was samen met mijn dochter en mijn neef/vriend Yuri, samen met zijn zoontje Djaro, voor wie een droom uitkwam, wat was het ventje gelukkig met zijn eerste vis van zijn leven en stak dit ook niet onder stoelen en banken.

Bootvissen Oosterschelde

Wat is hij gelukkig met zijn eerste zelf gevangen vis
Hij kan er niet genoeg van krijgen en hij vraagt aan zijn vader Yuri, of hij ook geen boot kan krijgen in plaats van een nieuwe Nintendo.

Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Deze sessie houden we erg kort en we vangen maar 3 maatse scharren en een grote bot en dan houden we het al voor gezien, maar het was erg leuk en een goede test voor de boot met 4 personen.

De volgende dag met werkelijk stralend zonnig weer, ditmaal samen met mijn vrouw en dochter, naar een stek, verkregen van Bert, een kwartiertje varen vanuit Stavenisse.Na 15 minuten varen zijn we ter plaatse en kan het feest beginnen.

Bootvissen Oosterschelde

Dat het een feest was, werd al snel duidelijk, de doubletten en tripletten vlogen werkelijk het water uit.

Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Vooral mijn nieuwe aangeschafte Helikopters voldoen uitermate goed en tripletten worden erg vaak aan deze montage gevangen.

Bootvissen Oosterschelde

Ook Romy draagt haar steentje(visje) bij!

Bootvissen Oosterschelde

Ook Romy met een triplet
Voor de rest zitten mijn vrouw en dochter lekker van het zonnetje te genieten.

Bootvissen Oosterschelde

Maar na een paar uur is mijn pijp weer leeg en varen we op een stil zeetje met een kruissnelheid van 40 km/h terug naar Stavenisse.

Weer op een andere dag afgesproken met mijn zwager Ad en met een best ruwe zee naar dezelfde stek, maar dan krijg ik een les die ik nooit meer zal vergeten, als we op de stek aankomen en ik het anker laat zakken, worden we werkelijk door de vrij krachtige Noordoostenwind naar de kant geblazen en omdat we aan het praten zijn, glipt het einde van de 70 meter ankerlijn, gewoon uit mijn handen het water in en verdwijnt de diepte in, alles kwijt, we proberen nog een tijdje om het anker touw te vangen met een vishengel met onderlijn, maar dit lukt niet en mijn 2e anker ligt thuis, dus we zijn genoodzaakt om terug naar huis te gaan.(duur grapje)

De andere dag een nieuwe poging met een nieuwe ankerlijn, ditmaal het einde bevestigd aan een kikker op de boot(deze ezel stoot zich slechts eenmaal) en na een kwartierje varen komen we weer aan op de stek, waar Bert ook al ligt en Bert bedankt voor deze foto!

Bootvissen Oosterschelde

We beginnen precies op de kentering met vissen en het gaat in het begin niet erg vlot, maar we vangen toch een visje, alhoewel vandaag maar een triplet, maar gaande weg het afgaande water gaat het ineens weer los, met doubletten.

Bootvissen Oosterschelde

Mijn zwager Ad met een van de vele doubletten
We vangen weer een leuk maaltje schar en bot en 2 mooie maatse schollen en na een uurtje of 3 moet ik weer afhaken, maar het was weer leuk en gezellig.

Eind volgende week gaat de boot uit het water om de onderkant te behandelen met nieuwe pokken werende verf(5 jaar geen vuil) en wordt de boot aangepast met nieuwe visstreunen, zodat alle hengels tijdens het vissen buitenboord hangen en je meer plaats hebt om je benen kwijt te kunnen als je met 3 personen bent.

A.s zondag hoop ik mijn werk weer te gaan hervatten, heb gisteren kennis gemaakt op het werk met mijn nieuwe leidinggevende en ik heb er een erg positief gevoel aan over gehouden, dus ik heb er zin in en mogelijk worden de sessies na volgende week wat langer!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Johan > mei 29, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Fijn te lezen dat t weer goed met je gaat.
  Ook fijn je te zien, daar waar je thuis hoort, op t water met je dierbaren, je mooie boot en vis, veel vis.

  Groeten

  Johan

 2. ronny > mei 29, 2010

  Antwoord

  Goed zo Peter. Zeer positief dat je weer aan het vissen bent. En wat een mooie boot zeg…… Ben echt blij voor jou……. Greets, Ronny

 3. willem(gaatvissen) > mei 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Fijn dat je weer aan het vissen ben!Kalmpjes aan dan breekt het lijntje niet.

  Vis greetz,

  Willem

 4. Ronald > mei 30, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,fijn te zien,dat je al zo snel aan de beterende hand bent en al met je gezin van jouw prachtige boot kunt genieten,leuke foto van Romy met dat triplet.Heb zelf nog wat problemen met mijn gezondheid,maar hoop binnenkort weer een poging te wagen om een visje te vangen.
  gr.Ronald.

 5. Johnno > mei 31, 2010

  Antwoord

  Goed te zien dat je weer op het water bent en weer kan gaan vissen!

  Mooie boot! šŸ™‚

 6. peter(Fishguppy) > mei 31, 2010

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor jullie berichtje!
  John, erg leuk weer eens van je te horen.

  Groetjes peter

 7. Johnno > mei 31, 2010

  Antwoord

  Insgelijks Peter.

 8. Johnny > mei 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter, het doet me weer een deugd om je in je nopjes te zien, lekker op je boot in het zonnetje, mooie vangsten, dat er nog veel van zulke dagen mogen komen.

  Grtz Johnny

 9. Maup > mei 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ben blij dat je eindelijk van je boot kan genieten,dat je nog maar veel van zulke dagen mag beleven,vandaag de laatste nachtdienst en dan …………..

  Groeten Maup.

 10. Romeo > mei 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,(“grote Gup”)
  Fijn dat je weer in de runing bent,
  ik heb respect voor je wilskracht en doorzettings vermogen!!
  Mooie vangsten,…..
  zeg hoe zit die helicopter lure in elkaar??
  Groeten,
  Romeo ><> ><> ><> ><> ><> ><> >,> ><>

 11. Peter(Fishguppy) > juni 1, 2010

  Antwoord

  Ha jongens, ja de mooie tijd gaat er aan komen!

  Romeo, de Hhelikopter is te verkrijgen bij sommige hengelsportzaken, het is een weegschaal, maar dan met 3 afhouders, zodat ten alle tijden alle haken op de bodem verblijven.

  Groetjes peter

 12. Leo > juni 1, 2010

  Antwoord

  Peet, die helicopters werken perfect he? Probeer erboven eens een botlepel te monteren! Succes verzekerd.
  Had jij overigens niet veel last van groen??

  Leo

 13. Peter(Fishguppy) > juni 1, 2010

  Antwoord

  Hey Leo.
  Ik heb nog 5 botlepels en ik heb al van alles geprobeerd, maar krijg er niets aan gevangen, maar ik zit niet echt op bot te wachten en de helikopters vangen zo al erg goed, dus wat wil je nog meer?

  Nee groen heb ik totaal geen last van, op enkele kleine plukjes na, maar die zijn niet hinderlijk, maar het is plaats afhankelijk en ik heb geluk met Bert en enkele locale vissers uit Stavenisse.

  Groetjes Peter

 14. arno > juni 1, 2010

  Antwoord

  he Peter, ik zie dat het weer wat beter met je gaat. rustig aan weer de draad oppakken. spreken wel iets af als ik in westkappelle ben, zit daar van 11 tot 25 juni. hopen dat het weer beter word want dat ziet er niet gunstig uit. bel je dan nog wel groeten arno jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *