Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties


De haaien zijn op de “Big Marlin” gearriveerd!!!

Vanmorgen om 07.30 uur was iedereen aanwezig om op te stappen bij de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. Mart wist te vertellen, dat er iets voorbij de ZBJ (begin Steendiep/Steenbanken) hele mooie schar werd gevangen en ook wijting. Alternatieven waren: Westkapelle, Botkil, Domburgse Rassen etc. Maar er werd vrij snel gekozen voor “Steendiep”. Want wie weet het nu beter dan Mart?

De wind en de golven vielen mee en na een voorspoedige reis werd er geankerd. Mart herkende meteen de plaats waar werd geankerd en de onderlijnen raakten al snel het water. En inderdaad, het aas kwam nog maar juist op de bodem of er was al bedrijvigheid. Kleine, maar felle tikjes op de hengeltop. Er werd opgehaald en meteen zagen wij de veroorzaker van dit subtiele geweld. Kleine wijting.

De dinsdagploeg

Kort daarna gevolgd door kleine scharretjes. Zo ontsnapt uit de kleuterklas van de scharrenschool.

Dat bleef een heel tijdje zo, tot dat het water af ging en terug stroomde naar de Westerschelde. Althans dat is een verhaal van een opstapper die wel eens mee gaat: als de Oosterschelde “leeg loopt”, “loopt de Westerschelde vol”. Op zich een te volgen redenering, maar ik zou er niet teveel geloof aan hechten!

Het aas was van prima kwaliteit en in grote hoeveelheid aanwezig. Dat was dan ook de reden dat ik mij bezig heb gehouden met zagers. Ik heb namelijk een onderlijntje gemaakt met zijlijntjes van heel dun staaldraad. (dank aan Mr. Gastel). Als ik dan een haai vang en het zou een ruwe haai zijn, dan bijt hij mijn onderlijntje niet aan gort. Maar voorlopig moest ik het stellen met aardige schar en een hele fraaie wijting.

De dinsdagploeg

 Ja, als……………………………………………….

Jan zorgde weer eens voor de 1e opschudding van het menselijk brein, door te roepen: ik heb een haai! En dat was het ook. Een leuk haaitje kwam naar boven.

De dinsdagploeg

Jan in zijn nopjes natuurlijk. Zou hij weer een aantal tassen van IMAX gaan winnen? Kort hierop haalde Frans van Oss (voorzitter van de EFSA) ook een haaitje naar boven.

De dinsdagploeg

Maar ook Mart liet zich weer niet onbetuigd en scoorde ook een haaitje.

De dinsdagploeg

Maar wie zou vandaag de grootste haai vangen? Dat werd uiteindelijk toch weer onze jaarkampioen 2013: Dirk Lukasse uit Terneuzen! Gewapend met z’n nieuwe hengel en een stokoude –verveloze- Mitchell 498 was hij de 3e persoon aan stuurboord die een mooie haai aan de oppervlakte bracht.

De dinsdagploeg

En daar stond ik dan met mijn super haaienlijn! De enige man aan stuurboord zonder haai! En dat zou ook zo blijven. (snik). Maar ik blijf het proberen: Innovate, don’ t immitate! Wacht maar tot die grote, ruwe haai voorbij komt en in een onbewaakt ogenblik –na mijn aas meerdere malen te hebben bespied- een onverwachte aanval inzet en ik die reuzenhaai naar binnen draai! Nee, niet scheppen, dat is niet te doen! Gaffen!!! Ben ik nu aan het dromen?

Tussendoor werd de dag gevuld met de nodige versnaperingen en werd er weer veel gelachen. Hans Lodewijks was na een jaar of 10 afwezigheid ook weer aan boord en ook hij is het vissen nog niet verleerd.

In de loop van de middag nam de wind toe tot ZW 5/6 en rond een uur of drie was het gedaan met de vangst. Ik eindigde met 25 vissen zeker niet als laatste en mocht niet mopperen toen ik even later de dagprijs van de schipper (een vismes van het merk IMAX) in ontvangst mocht nemen.

Maar de prijs voor de langste vis was natuurlijk voor Dirk. Een mooi tassenset van IMAX werd aan Dirk’s zijn prijzenkast toegevoegd. Maar een tas voor een (gekoeld )biertje op zijn tijd is altijd een handig hulpmiddel.

Iemand zou ook nog voor Nasi zorgen, maar dat houden wij nog tegoed, denk ik. Al met al konden wij terugzien op een heerlijke zonnige dag, een leuke vangst en een goede verzorging. En de haai? Die is 100% in aantocht! Wacht niet te lang en boek bij één van de vele charterboten.

Kamperland, 6 mei 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Alain Tulleneers > mei 7, 2014

    Antwoord

    Ja Ben weer een prachtige visdag beleefd met je dinsdagmannen,mischien eens proberen een biertje te drinken voor de eerste inworp.Als ge dan een haaitje vangt zegt Dirk dat hebt ge van mij afgekeken.Succes op de Tope
    Groet Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *