Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Visvakantie in Fjellerup ( Denemarken )

Visvakantie in Fjellerup ( Denemarken )

Advertenties

Zaterdagochtend 31 oktober om 2 uur loopt de wekker af en na een dialyse en een bakje koffie begint de reis naar onze vakantie bestemming in Denemarken.We(mijn vrouw en ik)zijn goed voorbereid vertrokken en in de middag heb ik mijn leeglopers, zagers en mesheften afgehaald bij Hengelhuis Huijgens te Hoogerheide.We nemen ook een vriezer van 50 liter mee, gevuld met brood en vlees voor de gehele week.We rijden op ons gemak, niet harder dan 120km/h en maken de nodige stops om de inwendige mens te versterken en ook wat achter te laten.Dit is voor ons de allereerste keer dat we via Sol Og Strand hebben geboekt, omdat we de laatste keer niet al te tevreden over Novasol waren over de meterstanden, die door het buro ter plaatse gigantisch waren verhoogd en telkens problemen met het te vroeg aankomen.We mogen eigenlijk pas vanaf 4 uur in de middag de sleutel afhalen, maar als we net na 13.00 uur arriveren, krijgen we gewoon de envelop met papieren en sleutel mee en word ons een prettig verblijf gewenst, nou dat zal vast wel gaan lukken.Bij aankomst staan we perplex van het schitterende verblijf, slechts 42 meter van de zee af.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Ons vakantie verblijf
Het is niet erg groot, maar toch geschikt voor 4 personen, maar we zijn maar met zijn 2, dus perfect.Binnen een grote koelkast die we snel vullen voor de week, met een kleine vriezer erboven.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

De koelkast is gevuld
Vandaag gaan we niet meer vissen, maar culinair genieten en genieten van het mooie uitzicht.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

De eigenaar van het huisje, die naast ons woont, komt even een praatje maken en hij blijkt nog meer apartementen te hebben en is erg vriendelijk en gastvrij en verwelkomt ons met een fles rode en witte wijn, wat een service!We liggen in de avond vroeg op bed en zijn op zondag, de 2e dag, om 04.30u uit bed en na een stevig ontbijt, wat bestaat uit bacon met speigelei, rijden we naar Gjerrild Klint(30km).

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Bij aankomst in de mist en het donker, zijn de verwachtingen erg hoog en we zijn al erg snel aan het vissen met 3 hengels.We zijn een beetje angstig om te vissen, omdat we nog geen geldige visvergunning hebben, omdat het postkantoor op zaterdag dicht was en we de vergunning pas op maandag kunnen betalen, maar de eigenares heeft een briefje geschreven, voor het geval er controle zou komen.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Maar wat gaat het slecht, het blijkt ook afgaand water te zijn en we zijn het al erg snel beu, maar net voor we gaan opruimen, krijgen we nog beet en vangen een knorhaan, nou moeten we daarvoor naar Denemarken?

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

We zijn toch erg blij dat we zijn opgeruimd en dat we weer in de auto zitten, zonder controle te hebben gehad en besluiten het vissen maar uit te stellen tot morgen, nadat we beiden onze vergunning hebben betaald.We gaan terug naar het huisje en na een bakje koffie, besluiten we om naar Ebeltoft te rijden(50km), om naar ons favoriete warenhuis(Fotex) te gaan, om daar wat inkopen voor thuis te doen.Ons Marian koopt een stel lederen laarzen en een sjaal en we kopen nog wat kleine bootschappen.In de avond na wat drankje, maken we een lekker broodje kipshoarma en genieten nog van een meegebracht DVDtje.

Maandag dag 3:Weer op tijd uit bed en om 07.45u rijden we na het ontbijd richting het buro van Sol Og Strand om de vergunningen af te rekenen, we betalen beiden 140 kronen, wat een Euro of 18 is, voor een jaarvergunning en kunnen met een gerust hart gaan vissen aan Grenaa(20km) en als we daar zijn gearriveerd schrikken we een beetje van hoe de muur op de pier is toegetakeld door of de natuur of baldadigheid, dat zullen we nooit te weten komen.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

We zitten weer met pal laag water en de vangst is totaal niets en ik ben erg verbaast, zit de vis op deze plaats altijd op 10 meter uit de kant, aan de binnen en buitenkant, nu is er totaal niets te zien.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Dus we gaan iets anders proberen, ver weg en dan bedoel ik zo ver ik kan met alle 4 de hengels aan de buitenkant en dan begint het opgang te komen, mondjes maat.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Maar het gaat steeds beter en rond de middag als het water een beetje begint te komen en ook een flauw zonnetje er door heen komt, vangen we eigenlijk best wel lekker, doubletjes en tripletjes met leuke maatse vissen ertussen.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Ons Marian draagt haar steentje(visje)bij
We vangen gewoon regelmatig een visje, niet echt super, maar toch leuk.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Als we stoppen zijn we toch tevreden en hebben wat vis voor in de vriezer.

Na het middageten en mijn dialyse rijden we weer eens naar Gjerrild klint om het nu met opkomend water te proberen en nu is het wel leuk om te vissen, dikke scharren, maar ook postzegels.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

We blijven niet al te lang omdat we beiden vermoeid raken, het was een lange dag, maar toch weer leuk gevangen.Thuis weer een DVDtje gekeken en vroeg naar bed.

Dinsdag dag 4:Als we ontwaken, schrikken we van de plenzende stortregen en gierende wind en weten we al dat dit een visloze dag zal worden.Dus besluiten we maar frites te gaan voor bakken, alvast voor in de avond.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

We gaan ook nog even bij de eigenaar langs en hij zegt dat we zelf druiven en tomaten uit zijn tuinkas mogen plukken en deze smaken opperbest.Voor de rest nuttigen we een drankje(iets teveel eigenlijk) en doe ik een middagdutje, in de avond frites met een DVDtje en weer vroeg naar bed.

Woensdag dag 5:Weer veel wind, maar geen regen, we besluiten om in de ochtend weer naar Ebeltoft te rijden voor weer een bezoek aan Fotex, omdat we gezien hadden dat het gevogelte hier echt spot goedkoop is.Dus we nemen een Pekingeend mee en kopen ook wat potjes caviaar en heilbotfilet en na de middag gaan we weer naar Gjerrild Klint, waar we gelukkig de wind in de rug hebben en daardoor extra ver kunnen werpen.We zijn al 5 dagen weg en ik ben verbaast hoe goed alle aas nog is.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Leegloper in cocktail met een stukje levende mesheft is vandaag veruit favoriet en we vangen echte grote scharren.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Elke draai vis, maar altijd maar 1 en een enkele keer 2.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Dis is voor ons de beste dag geweest.We zijn pas tegen het donker thuis en maken het in de avond weer niet laat.

Donderdag dag 6:Tegen beter weten in, in de ochtend weer naar Gjerrild Klint, omdat de wind is gaan liggen en we nog net met hoogwater kunnen beginnen, maar het water is eigenlijk al aan het afgaan en de stroming is gierend, het enige wat we kunnen vangen zijn postzegels.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

We blijven nog best lang naar omstandigheden en weten geen enkele maatse vis te vangen, maar we kunnen er niet echt mee zitten.Donderdagavond eten we een lekkere meegebrachte pizza en maken het voor ons doen best laat.

Vrijdag dag 7:In de nacht als we op bed liggen horen we het al spoelen op het dak van het huis enals we uit bed komen is het hondeweer en we besluiten om maar niet te gaan vissen, onze laatste dag, maar we gaan naar ons ontbijt nog wel even naar de lokale supermarkt om wat kerstpoppen die muziek maken te kopen(hobby van mijn vrouw) en na het stofzuigen van de auto, laden we hem al vast in voor de terugreis.

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Vakantie in Fjellerup(Denemarken)

Als we klaar zijn, lopen we nog even naar de eigenaars en maken een gezellig babbeltje en spreken al halvelings af, dat we in mei terug komen in dit huisje, waarschijnlijk weer met ons 2 of met de kinderen, daarna zitten we al vroeg aan de borrel en om 16.00u ga ik naar bed en na middernacht ben ik weer fris wakker en mijn vrouw ook en na de dialyse beginnen we met de meterstanden te noteren en de sleutel in de envelop in de brievenbus bij Sol og strand geduwd en om 2 uur rijden we richting huis, waar we aankomen net na 10.30u, nadat we flink doorgereden zijn.

Conclusie:We hebben een werkelijk schitterende vakantie gehad, waar de nadruk misschien meer op vakantie lag dan vissen, maar voor ons was het een combinatie van beide. Het huis was werkelijk ideaal, vooral de ligging, alleen jammer dat je voor het huis niet kan vissen, omdat er geen water genoeg staat, of je moet 100 meter inwaden, maar daar kruipt teveel tijd in, vind ik persoonlijk, dus maar dieper water op gezocht. Vooral het afgedekt terras was ideaal voor de natte spullen te drogen en er was stroom voor mijn eigen meegebrachte vriezertje. Het aas heb ik gewoon meegenomen in bakjes van de chinees, met 1,5 kg zagers en 8 ons leeglopers verdeeld over 14 bakjes met 5 koelelementen in een koelbox en ik heb het nog nooit zo mooi kunnen houden als nu, anders nam ik altijd een jerrycan mee met zeewater en had elke dag wel een paar dode zagers of leeglopers en nu geen enkele en dit neemt minder plaats in beslag in de auto. Nu neem ik nog een kilo zagers mee huiswaarts en kan deze week misschien nog eens met mijn boot weg.

Dit was van de 24 keer in Denemarken de derde keer in het najaar en nu kan ik wel met zekerheid stellen, dat het najaar geen geweldige tijd is voor de kantvisserij in Jutland, maar de toptijd is half mei, elk jaar weer, dus dan komen we terug, veel geep en dikke scharren op de kust aan Gjerrild Klint.

Het was voor ons ook de eerste keer om samen op vakantie te gaan zonder de kinderen, maar op het einde van de week kregen we het toch best moeilijk zonder hen, maar ze waren gelukkig in goede handen en elke dag telefonisch contact gehad en met smsjes

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Johan > november 7, 2010

  Antwoord

  Toch mooi geweest, jammer van de vangsten maar ff
  Lekker met Marian dr tussenuit is ook erg fijn.

  Zie je binnenkort

  groet

  Johan

 2. Jack > november 7, 2010

  Antwoord

  mooie vakantie verslag Peter!!!

 3. willem(gaatvissen) > november 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  In iedergeval een leuke vakantie gehad zo te zien en een mooie portie scharren! Echt een lekkere vis om te eten.

  Vis greetz,

  Willem

 4. Maup > november 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Leuk en lekker lang verslag,zo zonder kids lijkt me best vreemd,ik snap best dat je ze op een gegeven moment gaat missen, hopelijk lezen we deze week nog een mooi verslag over de vangst met het restaas,ga je de zagers niet meer gebruiken voor de tong? of heb je liever bosvarken van je nieuwe vriend.

  Groetjes maup.

 5. Peter(Fishguppy) > november 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Tong zou ik nu niet meer verwachten, of het moet een verdwaalde zijn, net als die van 49cm van Rob Slingerland, te zien bij Rancar, gevangen begin deze week.
  Maar ik denk dat nu de koek toch ver op is en ik voor zeker ga kiezen voor schar en wild zwijn, hihi.
  Misschien eens naar zoutelande deze week.

  Groetjes peter

 6. Arie > november 8, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,

  ik heb soortgelijke ervaringen met Novasol(Extra schoonmaakkosten), na E-mail wisseling met DFB heeft men het wel opgelost. Najaar is inderdaad een minder jaargetijde. Vorig voorjaar bij Nyborg geweest en daar was het goed scharren vangen.

 7. Peter(Fishguppy) > november 8, 2010

  Antwoord

  Hoi Arie.
  Ik heb het diverse malen gehad, dat novasol nederland het voor mij oploste, maar na vele malen geef je er dan toch de brui aan, omdat het vertrouwen weg is!
  Nyborg heb ik ook al gevist, in maart bij extreme koude, vele scharren, botten en schollen en een paar gullen, maar dat was in 2002.

  Groetjes peter

 8. Rancar > november 18, 2010

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuk verslag weer om te lezen. Ben je alleen wezen winkelen in Ebeltoft of heb je er ook gevist? In het voor en najaar kun je in de Ebeltoft Bugt (o.a. bij Fuglsø) mooie zeeforellen vangen. Heb ook leuk gevangen op de pier bij de veerpont…..hmmmmm…..krijg gelijk weer zin om die kant op te gaan !!

  Gr. Ruud

 9. Peter(Fishguppy) > november 18, 2010

  Antwoord

  Hoi Ruud.
  Ben wel op de natopier gaan kijken, naast de veerpont, maar er werd nagenoeg niets gevangen.
  Voor zeeforel ga ik persoonlijk liever naar Langeland, weet daar de nbetere plaatsen.
  Ik heb er deze week slechts 1 zien vangen en dat terwijl er vele vissers stonden aan Gjerrild, maar hij is niet voor niets de vis van 1000 worpen.

  Groetjes Peter

 10. Leonard Muys > november 26, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter ik heb je link op men website aangepast… vaak zit de platvis dicht onder land 25 m van de kust af …al slepend vissen tot tegen de kust aan. soms zie je wel navolgers achter je aas aan heel dicht onder land.
  en ja voor de zeeforel weet ik ook de plekjes op Langeland 😉
  maar kom af en toe is kijken of er spannende visvangsten zijn geweest ..
  Met vriendelijke visgroet vanuit het hoge sneeuwerige noorden..(40 cm) sneeuw ligt hier al ondertussen.

 11. Peter(Fishguppy) > november 26, 2010

  Antwoord

  Hoi Leonard.
  Ik hou je site regelmatig in de gaten en we houden contact.

  Groetjes peter

 12. Maurice > december 1, 2010

  Antwoord

  Is een leuk huisje.
  Was het vissen voor de deur niet goed.
  Wij hebben altijd een hekel om zulke lange afstanden te rijden, vandaar dat wij een huisje dicht bij een goede stek proberen te krijgen, maar dat lukt niet altijd.
  Maar wij gaan nu half mei, (op jouw aanraden een beetje) dus we zijn benieuwd..En we gaan op onze nieuwe stek. Formidabel om daar te vissen.
  Kijk maar op de site we zijn er al geweest in 2010…. We zien elkaar gauw…….
  Wie weet in denemarken…Zou wel leuk zijn….

  Groetjes Maurice

 13. Peter(Fishguppy) > december 1, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice.
  Tja ik vis ook liever voor de deur, maar als er maar 30 cm water staat, dan heb je er niet veel te zoeken.
  Maar ik vind 30 km rijden totaal geen bezwaar, als ik zie dat ik in Nederland altijd 70 tot 100 km moet rijden.
  En vakantie gevoel is ook erg belangrijk, ik ga niet speciaal om te vissen als mijn vrouw er bij is.
  Wij gaan de laatste week van mei weer naar dezelfde plaats en dan zal het wel top zijn met de visvangst.
  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *