Home Gastvissers Gijs, op jacht naar tong, Waterweg

Gijs, op jacht naar tong, Waterweg

Advertenties

Peter,

Het plan was om een ochtend te gaan vissen. Zaterdag op zondag ochtend zou het worden, hoog water rond 05:00. Ik kom om 3:30 aan en ben alleen op de stek. Een voorteken of heeft gewoon niemand tijd of zin om aan de waterkant te staan? De steun is snel opgezet en het lampje gemonteerd op de bovenste hengelhouder verlicht de toppen heel helder. Dat is wel erg luxe vissen zo!

Gijs, op jacht naar tong, Waterweg

Het water begint net op te komen en een piramide lood van 150 gram houdt alles mooi op de plek. Ik heb in het verleden hier vaker tong gevangen aan wapperlijnen en wil dit dan ook nu proberen. De andere hengel gaat met de vertrouwde plastic afhouders en stalen afhouders op standje “ver”. Direct komen de eerste beetjes door. Dit samen met veel vuil. Op het begin van de sessie is dit apenhaar, later een soort groen drabje wat makkelijker te verwijderen is. Vanaf het begin tot eind komen de botten de kant op. Soms per 1, vaker echter per 2 of 3!

Gijs, op jacht naar tong, Waterweg

Niet normaal, ik ben dan ook de tel kwijt hoeveel ik er gevangen heb. Een schatting: het zal eerder richting 40 lopen dan 20! Andere vissen krijgen dan ook geen kans! Ik vang naast die pannenslopende botten 1 paling(kje), 3 onder-de-maat tongen en 1 maatse tong. Het afgaande water laat erg op zich wachten. Volgens mij was het springtij. Als ik opruim om 7.30 is het water amper 20 cm gezakt. Een sessie waarin erg veel vis is gevangen, alleen maar 1 maatse tong. Snel vergeten en hopen dat er nog ergens tijd is om nogmaals te gaan vissen.

Groet en succes aan de waterkant, Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2017

  Antwoord

  Hey Gijs,
  hartstikke leuk, weer eens een bericht van jou!
  Je hebt je zelf iig niet verveeld met de massa’s aanbeten! Wilde zelf morgenavond gaan, maar ineens komt er weer visite, wat ook leuk is!
  Had graag mijn verjaardags cadeau eens uit geprobeerd, later misschien.
  We spreken nog eens af, is het volgende week niet, dan zeker later volgend jaar!
  Groetjes Peter

 2. Jack > oktober 10, 2017

  Antwoord

  Hoi Gijs een mooi verslag dat is eens wat anders zo de nacht door te brengen niet achter die gebreide broek HiHi. We hebben elkaar daar wel eens getroffen toen had je ook maar twee tongen en wat de botten betreft word het toch eens tijd net als Peter dat jullie onderhand toch eens goeie pannen kopen dan mis je die lekkernij niet Ha groetjes Jack[Misdienaar].

 3. Nico > oktober 11, 2017

  Antwoord

  Hallo Gijs. Je moet er veel voor over hebben om in de nacht te gaan vissen. Maar dan heb je het niet slecht gedaan met de vangsten leuke foto’s en een mooi verslag er ook van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > oktober 11, 2017

  Antwoord

  Hallooo Gijs,
  Een prima verslag van je visdagje met goeie vangsten en bijgaande foto’s. Ja met springtij is het aan de waterweg door de harde stroming met veel apenhaar bijna onmogelijk om de aanbeten goed te zien.
  Al met al heb je toch weer een prachtig visdagje gehad.

  Groetjes, Henry

 5. Alain Tulleneers > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Halloo Gijs
  een mooi uitzicht
  Je hobby beoefend en iedere sessie is verschillend.Grt.alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *