Home Strand en kantvisserij Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Advertenties

 

Enkele weken geleden las ik op Total Fishing, het wekelijkse bericht van Arthur en zag dat volgens hem de tong uit de waterweg aan het trekken zou zijn, waarbij ik al mijn bedenkingen had, gezien de vangsten in oktober van de laatste jaren, tot het water een temperatuur van 10 a 11 graden had bereikt, bleef het gewoon goed, maar op dat moment was het zeewater nog ruim 16 graden, dus vandaar mijn bedenkingen en ook heb ik mijn twijfels of de tong daadwerkelijk weg trekt, of niet gewoon in de Waterweg overwinterd. Ik heb daar nog nooit iets duidelijks over gehoord, wie het weet, mag het mij laten weten!

Maar goed, nu over naar het vissen, gisteren en vandaag vrij genomen om weer maar eens op mijn stek te gaan proberen, aangezien ik er weinig vangst berichten meer over lees, zal het er niet zo druk meer zijn. Gisterenochtend voor dag en dauw, sta ik aan de waterweg en de kentering is juist geweest en het water gaat al af. Ik krijg al gauw kleine tikjes en het eerste tongetje is een feit.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Mijn andere hengel krijgt een diepe doorbuiger, zou de gul er al zijn, diep in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Het is een gulletje van ongeveer 45 cm, wat draaien ze toch lekker zwaar, maar op deze stek is dat geen probleem, geen gesleur net als aan Maassluis, met kans op een vastloper onder de kant, nee hier kan je gewoon lekker rustig de vis indraaien en dan in mijn netje, wat in het water ligt te wachten om de vis uit het water te loodsen, zonder kans dat de vis er af valt. Zal er volgende keer eens een foto van maken.

Even later vang ik mijn eerste net maatse tongetje.

Zit er nog tong in de Waterweg?

De aanbeten volgen elkaar snel op en even lijkt het wel of ik aan het Noordzeekanaal zit te vissen, allemaal klein spul.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Tussendoor vang ik nog een bot en weer een tongetje van 22cm.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Inmiddels is de stroming wat feller geworden en ik krijg weer een mooie beet en dat voelt weer naar gul en hij gaat zwaar tegen de stroming in, maar ik heb de tijd.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Dan vang ik eindelijk 2 redelijke achter elkaar!

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

De beten blijven goed komen en ik vang weer een maatse tong, gevolgd door 2 botten.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Weer zie ik een doorbuiger en ik vang mijn 3e gul, wat deze plaats nu wel erg aantrekkelijk gaat maken.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Tegen half 8 uur begint het te dagen en ik krijg weer mooie beten en hij voelt goed aan, maar het is een doublet met een bot erbij.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Na een kleine 3 uur gevist te hebben raakt mijn pijp leeg en dan is het niet verstandig om te blijven(gelukkig leer ik ermee omgaan), omdat dan de aanvallen van duizeligheid weer kunnen komen, dus ik besluit de hengels voor het laatst in te werpen en dat brengt nog een maatse en een ondermaatse tong.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Zit er nog tong in de Waterweg?

Voor ik ga nog een totaal plaatje.

Zit er nog tong in de Waterweg?

Vandaag was de leegloper veruit favoriet, slechts enkele vissen op de zager, de rest op de leegloper.

Vangst 6 maatse tongen, 3 gullen en 6 ondermaatse tongetjes en nog wat bot en grondel. Als het lukt morgen weer!

Leo, ik hoop dat hiermee je vraag op het forum gedeeltelijk is beantwoord?

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Leo > oktober 13, 2011

  Antwoord

  Ja inderdaad, ik was er eigenlijk ook wel van overtuigd dat ze er nog wel een maandje zouden zitten in ieder geval.

  Alleen op die stek heb ik indertijd problemen gehad met een paar verliefde mannen en om eerlijk te zijn trekt mij dat niet zo…. Ben er ook nooit meer geweest.

  Misschien dat ik volgende week weer eens ga. Want dat gesleur over de stenen is niks meer voor mij.

  Vangse, Leo

 2. willem(gaatvissen) > oktober 13, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Leuke sessie, weer šŸ˜‰

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.