Home Gastvissers Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Hallo Peter,

Donderdag 06-11-2014 een dagje verlof genomen om te gaan vissen natuurlijk J .Mede omdat ze voor het lang weekend niet al te best weer voorspellen. Als ik ’s ochtends ga rijden kom ik algauw in de mist terecht en dit vanaf Antwerpen en trekt meer en meer aan richting Nederland. In Yerzeke blijkt het nogal mee te zitten maar de bootjes van “Van Dixhoorn” zijn veiligheidshalve onder begeleiding naar hun visstek geloosd. In Colijnsplaat daarentegen is het zicht heel wat minder en ik denk om eerst maar wat onderhoud uit te voeren aan de boot. Doch andere vissers komen een praatje maken en besluiten toch maar uit te varen, zij hebben trouwens een radar aan boord, en ze zouden ook andere vissers ,die net de trailerhelling af rijden met een open vissersbootje ,mee naar buiten begeleiden. Ik besluit dan ook maar vlug de boot varensklaar te maken en hen te volgen tot buiten. De mist is zo dicht dat ik besluit om juist de oversteek te maken en voorbij de rode betonning te gaan ankeren op een diepte van 10 meter in afwachting van beter weer, het is dan al 10 uur. De lijnen opgetuigd met jouw onderlijnen natuurlijk J, als ik in mijn onderlijnentasje kijk merk ik op dat ik zelfs geen andere onderlijnen meer bij me heb. Ik hoor een bootje snel naderen en hij vaart recht op me af. Vlug een paar maal toeteren met mijn misthoorn en dan zie ik hem toch van koers veranderen. Even schrikken toch hoor. Het water is zo glad als een spiegel waardoor je de mooie aanbeten duidelijk ziet maar steeds zonder resultaat. Ik besluit dan maar 1 hengel met een lood van 150 gram in de hand te houden om zodoende snel te kunnen sluiten op die aanbeten. Een poosje later, het is dan al bijna middag een mooie ruk op de hengel in de hand waarop ik sluit en ik voel toch wat weerstand. Als de vis boven komt sta ik verbaasd te kijken. Dit is een PR voor mij op de Oosterschelde. Het is zowaar een tarbotje van 23 cm. Eerst dacht ik aan een griet maar de knobbels op zijn huid zijn typisch voor een tarbot. Opmerkelijke heeft ie een groot bakkes voor zijn afmeting. Typisch voor een Hollander denk ik in mezelf en schiet luidkeels in de lach (grapje hoor). Na de foto zwemt ie weer.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Aan mijn 2e hengel hangt een botje en een poosje later een ondermaats wijtinkje en scharretje.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Verder blijft het hier rustig en om 13 uur als ik dan toch wat verder een rode ton zie besluit ik maar te verkassen en op een meter of 18 te ankeren. Als snel komt de eerste mooie schar binnen gevolgd door een mooie bot van 31 cm.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Nog geen 5 minuten later, de stroming is al aan het minderen ,zie ik beide hengels klapperen en de ene resulteert in een ondermaats zeebaarsje en een scharretje. Vlug op de foto en zwemmen maar. Op lijn 2 hangt een mooie bot van 41 cm.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Het laatste uur van opgaand tij ( HW 14u50) heb ik veel last van grote plakken groen. Het is nu moeilijk om een visje te strikken en als er dan al eentje aan hangt zijn ze klein.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Als de stroming van het afgaand tij er inkomt zie ik een loeiharde aanbeet en hij draait moeilijk. Ik hoop op een gulletje, hij trekt helemaal van rechts naar links en voel hem bonken . Maar dan begrijp ik het , het is een turbo schar J van 33 cm . Gehaakt in zijn zijvin neemt hij de volle stroming mee vanwaar die sport.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Regelmatig komt er nu mooie schar boven maar niet meer dezelfde aantallen als vorige week. Enkelingen, soms een doublet al dan niet met een ondermaats wijtinkje en maar 1 enkele triplet. Mede omdat ik eerst op een te ondiepe stek lag vanwege de mist.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Om 17 uur vang ik nog een tong van 31 cm .

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Gevolgd door alweer een mooie bot van 37 cm. Wat geven die toch een mooie sport die botten. Deze mag weer zwemmen want ik ben er niet echt tuk op.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Met het laatste aas vang ik nog een doubletje schar met een meuntje. Ja… zo een had ik nog niet vandaag. Het is inmiddels 17 uur voorbij en besluit maar op te ruimen.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

In totaal heb ik 15 mooie scharren mee naar huis en 2 botten voor mijn hondje .

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Achteraf bekeken wel veel variatie in vis, schar, wijting, zeebaars, tarbot, bot en een meuntje en een enkel scholletje . Uiteindelijk toch weer een heel leuke dag gehad op de Oosterschelde en dit vlakbij de haven. Er is nog steeds zoet water ter beschikking aan de steiger en ik maak er gebruik van om mijn bootje ,misschien voor de laatste keer dit jaar, te poetsen.

Groeten,

Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 9, 2014

  Antwoord

  Ziet er weer perfect uit Lucky Luc!
  Viel me al op, dat ik je steeds met mijn lijnen zag vissen, doen het goed he? Zowel vanaf de boot met aanpassing, als vanaf de kant, ik kan niet meer zonder!
  Ik heb je Tarbotje bij de Strijd der Giganten gezet! Is de eerste zolang we hier mee bezig zijn, die door gegeven is!

  Groetjes Peter

 2. jack > november 9, 2014

  Antwoord

  die luc heeft knap gevist op de oosterschelde met zo veel verschillende soorten maar ik zie wel iets verschil van onderlijn bij jou zitten er kralen op het onderlijntje is dat het verschil op de boot en vanaf de kant? of maakt dat nie uit gr jack

 3. zeehondentemmer > november 9, 2014

  Antwoord

  Hallo Luc. Zo te zien ben jij het vissen nog niet verleerd. Wat een vangsten met foto”s van je en van alle soorten vis nog mooi man.En dit op de oosterschelde zo zie je maar je moet wel de stekken weten toch waar je ga liggen.

  Groetjes Nico.

 4. Paul de Zwaan > november 9, 2014

  Antwoord

  Super mooie vangst Luc. Geweldig die tarbot!

  Alles weer mooi in beeld gebracht!

  Gr.

  Paul (de Visexpert)

 5. luc > november 10, 2014

  Antwoord

  Hoi mannen bedankt voor jullie reactie.
  Ja Peter jouw onderlijnen doen het heel aardig.
  Ik zal je nog een mailtje sturen voor een nieuwe bestelling.
  Jack, ik start steeds een hengel met onderlijnen voorzien van kralen en een tweede zonder. Je ziet het zo welke het beste geeft die dag. Soms wel soms is het beter zonder. Vooral wijting en schar zijn er tuk op en in de zomer tong ook wel eens.
  Hey Nico, het is een stekje waar ik nog nooit iemand zag vissen waar ik nu voor de 2 maal geweest ben.
  Paul het was inderdaad een aangename verassing die tarbot, jammer dat ie te klein was.

  groeten, Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *