Home Gastvissers driftend op baars op de Oosterschelde

driftend op baars op de Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Vanmorgen vroeg om kwart voor 4 ging de wekker om met Simon een paar uurtjes te gaan proberen op de Baars en Markeel. Om half 5 nog even gauw de boot afgetankt, en vaart gezet richting de Bergsche diepsluis. Daar aangekomen een hele grote tegenvaller Simon zijn batterij van zijn telefoon was leeg en ik had mijn telefoon in de auto laten liggen. Gelukkig kun je sinds een tijdje op het steiger van de sluis op een knop drukken zodat je toch je eigen kan melden bij de sluis wachter om aan te geven dat je geschut wilt worden.

Na een vlotte schut, vaart gemaakt richting onze stek. Er hing een donkere regenlucht en er stond een matig windje. Volgens de buienradar zouden we een toch een uurtje regen krijgen. Hopelijk waait deze over. Aangekomen op de stek, na het eerste driftje gelijk 2 baarsjes 1 voor Simon en 1 voor mijzelf. Beide waren onder de maat (34cm) en genieten weer van hun vrijheid.

Na nog 2 driften te hebben gedaan en niets te hebben gevangen zijn we naar een volgende stek gegaan. Hier was het gelijk raak 2 makrelen voor mij en 3 voor simon. 5 makrelen in 1 drift dit was niet gek, 2 waren er boven de maat van 30cm. En verdwenen in de koelbox met scherfijs. Wat wij altijd doen is lege melk pakken vullen met water en invriezen.

Zo heb je met deze warme dagen toch makkelijk scherfijs om je vis koel en goed te houden. Even snel omdraaien en opnieuw een driftje maken. Deze keer pakte we allebei 2 baarsjes beide waren aan de maat en toonde 36-38-40 en 41cm op de meetlat en verdwenen dan ook in de koelbox.

driften op baars

Het begon er op te lijken dat we een goeie dag uitgekozen hadden.

Rond 8uur begon het zonnetje er bij te komen en de wind nam steeds verder af.

driften op baars

 Na nog wat driften gemaakt te hebben was de tussen stand 9 baarsjes voor mij en 5 voor Simon. driften op baars

14 baarsjes waarvan er toch 8 mee naar huis komen. Even een kleine pauze genomen rond half 9 om even lekker van het weer te genieten met een bakje koffie en een boterhammetje. De zon liet zich al goed zien en de wind was helemaal weg. Een mooie ochtend op de schelde! We besloten om tot half 10 te vissen en daarna op het gemaktje naar huis te gaan. Zo gezegt zo gedaan, nog even over het eerste stekje heen om te kijken of we daar nog wat visjes konden vangen. Hier hebben we nog tot 9:15 gevist met als resultaat nog 13 baarsjes en 9 markelen. driften op baars

 Dit keer waren de baarsjes iets groter en konden we er 9 meenemen die tussen de 38 en 43cm waren. Van de makrelen konden er 5 mee naar huis en 4waren toch echt te klein om mee te nemen. Eind reslutaat 17 maatse baarsjes tussen de 36cm en de 43cm. En 7 markelen. En een heel lekker visochtendje rijker!

driften op baars

Thuis aan gekomen de vis klaar gemaakt voor de rookton. Vanavond gaat de rookton voor de 2de keer dit jaar aan en gaan we met de vrouwen op het gemakje genieten van een lekker visje met uitteraard een koud biertje. Helaas konden we op het scheld geen foto’s maken, maar dit hebben we thuis goed kunnen maken.

Groeten Simon & Jeroen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy0 > juli 14, 2010

  Antwoord

  Leuk geschreven Jeroen!
  Mooie vangst mannen.

  Groetjes peter

 2. jeroen > juli 14, 2010

  Antwoord

  Bedankt peter.

  Het was inderdaad een leuke vangst. En het weer werkte gelukkig ook goed mee. We hadden een schitterende dag.

  Groeten jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *