Home Gastvissers Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Eindelijk na bijna 4 maanden op non actief, wat vissen betreft, toch eens een sessie kunnen plannen met mijn bootje op de Oosterschelde. Ik moet eerlijk toegeven dat Kevin mij heeft kunnen overhalen want mijn hoofd stond er nog niet naar. In Oktober was ik eens te gast op Kevin zijn Hardy voor een geslaagde sessie op de OS en nu zouden we net andersom doen. Na ons aas opgehaald te hebben bij Van Dixhoorn kwamen we omstreeks 9 uur aan in de haven. De zoutpastillen hebben hun werk gedaan, de kajuit was droog,schimmelvrij en niet meer muffig. En de motor doet het ook nog prima. Enkel met de rits van mijn achtertent had ik wat moeite om ze na zo’n lage tijd terug open te krijgen. Alles lekker ingeladen, en dan …….. om de meertouwen los te gooien glijdt ik uit op de wel spekgladde steiger en maak ik een duik richting het ijskoude water. Hoe weet ik niet, maar ik kan mijn duik zodanig corrigeren dat ik toch nog de rand van de steiger kan grijpen maar ik kan niet beletten om tot mijn middel in het ijskoude te gaan. No way dat je jezelf terug op het droge kunt hijsen met die doordrenkte kledij aan. Als Kevin er niet was bij geweest weet ik niet hoe ik er nog uit zou geraakt zijn. Normaal heb ik altijd reserve kledij mee, nu enkel droge kousen !!!! Mijn gewatteerde laarzen waren vol water gelopen, dus terug gewoon schoeisel aangetrokken nadat ik mij wat opgedroogd heb en na het bekomen van mijn pijnlijke scheenbeen en knie dan toch maar vertrokken . Ik wou dit eerst niet vermelden, mede omdat ik er wat verlegen om ben, maar toch even de nadruk op leggen hoe snel een ongeluk wel kan gebeuren op de nu gladde steigers en boten. Met heel die heisa komen we later dan voorzien in de omgeving van onze stek en omdat het op de middag LW zou zijn rest ons nog een uurtje om met afgaand tij te kunnen vissen en opteren we eerst een poging te wagen op een gulletje of wijting. De eerste en enige vis die hier bovenkomt is uiteraard een steenbolkje en als de stroming er zo goed als uit is en we willen verkassen voel ik bij het opdraaien wel erg veel weerstand en weet ik al voor ik hem zie dat dit een mooie kreeft oplevert .

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Op het tweede stekje hebben we samen in oktober nog erg mooie scharren en enkele wijtingen gevangen. De aanbeten volgen wel snel maar het verzilveren van vis blijft wel lang uit. Tot eindelijk een mooie wijting van 34 cm boven komt.

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde  Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Ook bij Kevin gaan de toppen regelmatig aan het dansen maar we kunnen voorlopig geen vis landen. Pas als de stroming er echt goed inkomt komen ze met mondjesmaat boven. Meestal ondermaats spul , schar en een enkel meuntje meestal vooraan in het lipje . En Kevin vangt de grootste schar van vandaag.

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Tripletten hebben we vandaag niet gevangen, hier en daar wel een doubletje met uiteraard de gekende bolken die eigenlijk ook niet zo massaal aanwezig waren en af en toe een maatse schar.

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

We besluiten dan maar een derde stek te proberen, deze keer weer om de gulletjes te belagen. Hier duurt het lang voor we de eerste aanbeten zien. We lullen dus maar wat af en grappen nog wat over ijsberen in de OS. Eigenlijk nog een heel goed gezelschap die Kevin. We bespreken onderling nog welke technieken we toepassen maar…. vandaag helpen die eigenlijk geen bal . De wind trekt nu ook aardig aan en met de wind tegen de stroming in komen er al aardige golven opzetten. Het is Kevin die de eerste gullenbeet krijgt en als hij gaat pompen hopen we op een mooi exemplaar. We zijn dat ook verwondert dat het maar een ondermaatse gulletje is. Nou ja de wel erg felle stroming, 2 dagen na springtij ,eist ook zijn tol. Een poosje nadien kan Kevin na hard labeur ook nog een mooie kreeft landen.

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Kevin, vissen op de Oosterschelde

Ikzelf heb hier ook nog een mooie gullen aanbeet gekregen maar verspeel hem halverwege de dril waarschijnlijk door de te kleine haakjes. Als Kevin nadien ook nog een gul verspeelt, de stroming is nu op zijn hards, en ook de wind nu zorgt voor een hogere golfslag met schuimkoppen besluiten we er maar mee te stoppen. Gelukkig maar want het binnenvaren gaat heel moeizaam en na veel gebonk en geschud geraken we nog voor het donker in de haven. Kwa visvangst dus geen vetpot vandaag, maar de eerste stap (sessie) dit jaar is gezet ,de batterijen zijn weer opgeladen en het hoofdje is weer leeg. Ik heb er ondanks alles weer zin in gekregen en hoop spoedig weer op pad te gaan. Bedankt Kevin voor de compagnie en de leuke dag .

Groeten aan allen, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 16, 2016

  Antwoord

  Hey Luc en Kevin, weer een leuke sessie en als toemaatje 2 lekkere kreeften!
  Goed om te zien, dat het weer beter gaat Luc!

  Groetjes Peter

 2. jack > februari 16, 2016

  Antwoord

  wat een verhaal zeg daar had je voor hetzelfde geld vaarwel gezegd ja die steigers zijn soms spekglad maar goed dat er een maatje bij was.Maar achteraf heb je toch nog een mooie visdag gehad al zijn dan de vangsten niet zo super maar aan jullie gezichten te zien hebben het toch naar je zin dit nemen ze niet meer af .Die kreeften zullen ook wel smaken die maakten de dag helemaal goed ,ben blij luc dat je weer opgeknapt bent dat word een super jaar gr ,jack

 3. Nico > februari 16, 2016

  Antwoord

  Hallo Luc en Kevin. Het zal je maar gebeuren als je in het water valt en vooral met deze temperatuur. Maar toch achter af mee gevallen en toch een leuke vis sessie gehad en een mooi verhaal van gemaakt. Ik moet nog steeds de eerste kreeft vangen dat is nog niet gelukt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *