Home Strand en kantvisserij Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Advertenties

 

Vandaag afgesproken op de stek in de Europoort, samen met Simon, na vele mailing verkeer en natuurlijk het ziekenbezoek in het Erasmus, na de transplantatie hebben we altijd regelmatig contact gehad en nu was het zover, eindelijk samen vissen, op de tong! Ik ben iets vroeger dan de afgesproken tijd en ben al snel aan het vissen in de lichte regen, het water is nog opkomend en de stroming komt er al in, van het springgetij, een werkelijk gierende, gierende stroming en toch heb ik al erg snel overduidelijke tongeklappen en de eerste mooie is al gelijk een feit!

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

De 2e is nauwelijks los te krijgen, wat is hier aan de hand? Langzaam komt hij naar de kant en het blijkt dat mijn ankerlood in een stuk nylon lijn zit en ik leg mijn hengel weg en langzaam trek ik de nylon lijn naar de kant en er zit ook nog een onderlijn aan vast.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Gewoon een paternostertje aan zeker 50 meter nylon, met onderaan een lange dwarrel en haakjes 2 erop, ik frons mijn wenkbrouwen en denk er het mijne van!. Inmiddels is het droog geworden en mijn jas gaat uit.

Mijn andere hengel heeft weer mooie beten en daar is mijn eerste doubletje.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Als ik weer ingeworpen heb, zie ik Simon al aankomen en na even goed bijgepraat te hebben, besluiten we tijdens de gierende stroming beiden met maar 1 hengel te vissen en Simon heeft de eerste maal al een dikke bot te pakken, maar hij mag niet op de foto, tong staat bij hem op het verlanglijstje! Simon heeft warme gehaktballetjes in gember en rode saus bij en wat zijn ze lekker, maar wel zwaar op de maag zo vroeg.

Dan is het bijna hoogwater en de stroming tempert, gelukkig en we kunnen beiden met 2 hengels gaan vissen en ik verzilver weer een tong en Simon moet werken om los te komen, maar het lukt, alleen een haakje eraf en dat is nu het voordeel als je met een robuuste gevlochten lijn, zonder voorslag vist op deze plaats!

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Kort daarna zit Simon alweer vast en weer is zijn onderlijn niet meer compleet, wat is hier aan de hand, je komt er als je verder gooit gewoon niet meer uit, dus ik geef hem het advies wat korter bij te werpen. Inmiddels is de kentering geweest en er loopt een lichte stroming naar links en ik zie weer een mooie beet. Ditmaal weer een doublet waar een erg mooie bij zit!

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

We vangen tussendoor nog wat grondeltjes en botjes.

Dan draaien we simultaan een tong binnen en het is Simon zijn eerste.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Hij is blij en zegt, hier zijn we voor gekomen.

Al snel weet hij een 2e te verzilveren.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Er is even een korte piek, als het water een uur aan het afgaan is en ik vang er op beide hengels een.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Dan is het erg rustig, totaal geen beet meer en we hebben tijd zat om lekker te babbelen en we blijken dezelfde hobbys te hebben, namelijk een terrasje en een koude klets! Simon verteld ook over zijn weekend Maastricht, wat geweldig was, ook Johan komt nog ter sprake.

Daarna krijgt alleen Simon nog een paar keer beet en weet er 2 achter elkaar te verzilveren.

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Een Europoortje, samen met Simon(Scheveningen)

Daarna is het klaar en ik ga varieren in de werpafstand om te zoeken waar wel vis zit en resultaat, een aantal kapotte onderlijnen, het lijkt wel of er op een 50 meter afstand een net in het water ligt of een dik touw, of er zijn de laatste 2 weken ontieglijk veel lijnen in het water tercht gekomen. 2 weken geleden met De Tongenfluisteraar, hadden we hiervan totaal geen last!

Een uur later kunnen we beiden een aantal grondeltjes op ons conto bijschrijven, maar voor de rest geen tong meer, wel mooie beten gehad, maar niet kunnen verzilveren, het blijft me toch een raadsel.

We ruimen op na 7 uur vissen en het is voor mij maar een mager resultaat, Simon 4 en ik 9, maar ik had er al 3 voor Simon er was en Simon krijgt van mij enkele mooie tongen en heeft dan ook ruim genoeg voor een paar flinke malen.

Ondanks de mindere vangst een werkelijk super ochtend gehad en ik heb er weer een goede vriend bij en we nemen op een erg leuke manier afscheid en spreken na mijn vakantie in Langeland nog eens af in Zeeland op het strand.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Maup > oktober 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Was weer gezellig vissen,ik hoorde ook van vangsten van flinke hoeveelheden tong,maar deze stek lag bijna in het centrum van Rotterdam,ongelooflijk je zou bijna een vispas gaan halen.

  Groetjes Maup.

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,
  een vispas is niet afdoende, ook een Rotterdamse vergunning is hier nodig, van wel 5€.

  Maar vandaag een man gesproken, dat ze daar schouder aan schouder staan en dat de vangsten al veel minder zijn, soms helemaal niets en dan weer een betere dag!

  Groetjes peter

 3. Maup > oktober 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ok,ik ben al niet van plan om een vispas te halen,laat staan een vergunning voor Rotterdam.Ik vis toch niet op voorn.

  Groetjes Maup.

 4. Johan > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Wederom n mooi verslag en leuk voor Simon dat
  t m toch gelukt is.

  groetjes

  Johan

 5. Simon ( Scheveningen) > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Peter, een leuk verslag en nogmaals bedankt voor de uitnodiging. Heb ervan genoten. Het was wellicht niet het beste (spring!)tij maar was toch best wel tevreden met de tongen, ik heb het wel eens slechter gehad.Johan ook bedankt voor je medeleven, hahaha
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.