Home Gastvissers Arno, met Northseacharters

Arno, met Northseacharters

Advertenties

He Peter,

afgelopen vrijdag een mail van Ludo dat er op 2 januari nog plaats was voor ankervissen. Dus even overlegt met thuis en meteen geboekt. Aas via Ludo geregeld dat prima verzorgt was. Goede pieren en zagers die de hele dag perfect bleven. Vrijdag nacht om 04.30 liep de wekker af. Eten en drinken klaarmaken en de auto laden. Om 05.15 op mijn gemak naar neeltje jans gereden. Toen ik daar arriveerde om 07.15 stonden er al een 5tal andere vissers en Ludo te wachten. Bleek dat we met 6 vissers waren deze dag. Om 07.45 arriveerde de pierenboer met ons aas. Direct de sluis in en vol gas naar de stek. Eenmaal geankerd bleef het redelijk rustig. Stroming zat er nog niet in.

Arno, met Northseacharters

Toen de stroming erin kwam begon de vis te bijten. Allemaal schar en wijting. Iedereen ving zijn visjes. Tussen de middag had Ludo lekkere erwtensoep met brood en rookworst met straffe mosterd zoals hij zegt. Is een iets scherpere mosterd maar viel mee. Na de schaft weer verder. Veel wijting wat bijna allemaal onder de maat was. Grootse werd gevangen door een medevisser, 35 cm en hij won daarmee de prijs voor grootste vis. Een dag tocht ankervissen. Meeste vis was ook niet aan mij besteed. Maar bij deze nogmaals gefeliciteerd mannen. In totaal had ik 17 maatse scharren en 6 maatse wijtingen.

Arno, met Northseacharters

En dan nog een 30 tal terug gezet. Al met al een leuke dag. Lekker in de zon. Einde van de dag trok de wind aan maar verder geen last van gehad. Over een tijdje eens proberen op de wrakken en van de kant.

Beste wensen nog aan iedereen.

Gr Arno

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Nico > januari 5, 2016

    Antwoord

    Hallo Arno. Zo te lezen op je vangst bericht had je nu plek zat op de boot.Het is overal een wijting invasie en jammer dat de meeste te klein zijn.Maar toch een maaltje vis gevangen nog en er op uit geweest.

    Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *