Home Gastvissers Eldert, tongvissen aan de Botlek

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Advertenties

Hallo visvrienden van Fishguppy,

Op herhaling…..

Na het mooie avondje van afgelopen zaterdag aan het denken gegaan hoe deze vakantieweek verder in te vullen. Heel de week geven ze niet best weer op behalve donderdag. Maar die dag zijn er andere verplichtingen. Deze maandagavond bleef sowieso over en de weersvoorspellingen waren ook prima. Jaja , ik ben eigenlijk ook best wel een mooiweervisser al zeg ik het zelf. S middags naar Wout om aas , gelijk even verhaal gedaan over de mini mini zagertjes van zaterdag , maar weet nu hoe het komt. Afgelopen weken zijn er zoveel zagers doodgegaan in de kwekerij vanwege de hitte dat de zagertjes die er nu nog zijn eigenlijk nog niet volgroeid zijn. Volgens wout zijn er de eerste 6 weken ongeveer hoogstwaarschijnlijk geen kweekzagers te verkrijgen. We zullen hopen dat het anders is want de beste maanden gaan we nu tegemoet volgens mij. Maar goed , voor deze avond heb ik aas. Vol goede moed, wat gevaarlijk is, naar dezelfde stek . Rond 20.00uur lagen mijn lijnen in het water en het duurde niet lang of ik had al een mooie beet. Zeebaars van 39 cm.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Net te klein dus terug. Inmiddels stond mijn andere hengel ook al te klapperen dus de toon was gezet. Dat gaat lekker zo. En jawel….duootje tong.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Mooi. En het was nog lang niet donker. Tien minuten later staat er alweer een hengel te klapperen. Even geduld hoor , zit nu aan de koffie met saucijzebroodje. Nog 5 minuten laten liggen en hij bleef maar rammelen. Oeps, dat gaat best zwaar en jawel …echt…. een triplet tong was een feit.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Binnen drie kwartier een zeebaars en 5 tongen plus een bot, lekker bezig .

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Even later weer een draai waar je u tegen zegt . Komt ie vlak onder de kant zie ik er een plastic zak aan zitten. Maar ik weet ook zeker dat er vis aan moest zitten. De vis duikt de stenen in en ik krijg hem niet meer los. Die ben ik kwijt . Even later weer iets merkwaardigs….. een tong met een grote witte vlek.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Ik heb wel eens gezien dat ze aan beide kanten helemaal wit waren maar zo? Die zal wel iets te lang onder de hoogtezon hebben gelegen denk ik. En nu ga ik een lang verhaal kort maken want de tongen bleven maar komen. Veel tongen. Ook veel kleintjes erbij . Tussendoor ook nog wat botjes , ook nog eentje van 34 cm maar die zwemmen weer voor de beroemdheden van deze site.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Aan het eind van de avond toen het water op het laagst was eens kijken of ik mijn afgetrokken lijn kon vinden , en jawel hoor. De plastic zak was er af maar aan de lijn hing nog wel een maatse en een ondermaatse tong te spartelen. Gewoon nog springlevend allebei en dat een uur of 4 later. Rond 1 uur begon het te regenen en dat was voor mij gelijk het sein om er een punt achter te zetten . Aas was ook zo goed als op . Ben benieuwd hoeveel er in de emmer zitten en dat bleek er 17 te zijn.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Te bedenken dat alles onder 24 cm terug het water in is gegaan , ik denk een stuk of 8, en nog een stuk of 5 botjes, was dit een avondje met een dikke gouden rand mag ik wel zeggen.plusminus 30 vissen totaal. Vandaag geen afval verzameld, had genoeg van mn eigen en de vorige keer had ik al genoeg opgeruimd. Hoop dat de kweekzagers voorlopig nog te koop zijn anders moeten we even de boel op stop zetten. Maar hopelijk komt er gauw weer zo een avond. Ik zie er nu al naar uit. Als ze me missen….. dan ben ik vissen.

Met visvriendelijke groet,

Eldert,

de Zeeuwse Gouwenaar.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Goeiemorgen Eldert,
  ik denk dat de tekst op de kopfoto jou al genoeg zegt? Als je een triplet kunt vangen, dan ben je pas een echte tongvisser! Als jij de fantastische aanbeten kunt weerstaan, al is het voor een sousijzenbroodje, dan weet je iig dat vis, andere vis aantrekt en de meeste vissers kunnen dit niet weerstaan en moeten die lijn binnen draaien, bij zulk een mooie aanbeet en vaak draaien ze voor niets in, omdat je tong de tijd moet geven!
  Pigmentvlekken komen bij tong regelmatig voor, maar als je dat zelf nog niet mee hebt gemaakt, dan is dat bijzonder ja.
  Echt mooi gedaan Eldert, ik verwacht veel van jou voor de toekomst, vorige jaar was je wat aan het kwakkelen en ook aan het begin van dit seizoen, maar ik denk dat je het nu wel weet, alleen begrijp ik die nylon haaklijntjes niet zo goed, ik zie ook gevlochten haaklijntjes?

  Dat van die kweekzagers, gebeurt elk jaar bij extreme hitte op de farm en dan heb je in het begin, van die hele kleintjes, maar je kunt er gewoon aan komen.

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  mooi man…een zeer mooi resultaat van vis en echt jammer dat we elkaar niet gesproken hebben want we zaten dan echt niet ver van elkaar verwijderd, maar ja zo te zien had je ook niet veel tijd !! Mooi verslag en dito foto’s, die pigmentvlek heb ik ook eens gehad toen was de kop wit was wel raar toen .De kweekzagers bij Dixhoorn waren nog van een redelijk mooi formaat hoor .
  Succes nog verder en we zien mekaar misschien nog wel , haha

  grtjs Gino

 3. ies > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Man man wat een vis, dat begint echt op werken te lijken, volgens mij kan je vakantie al niet meer stuk, wat een avond. Met de 2 tongen die ik er aan had vond ik het al eigenlijk te zwaar worden, maar met drie moet het al haast lijken dat je in het kracht honk aan het Fitnessen bent. Ik hoop voor je dat het weer mee gaat zitten de rest van de week, hoewel, voor een man die windkracht zes trotseert moet 4 ook te doen zijn. Dus laat de toppen maar weer rammelen dan zien we die mooie Foto’s weer tegemoet.
  Groetjes Ies

 4. Nico > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Wat een mooi verslag van je en ook met leuke foto’s van de vis en ook van je zelf. En wat een vis heb je gevangen en dat word dan lekker eten voor later.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. henk > augustus 27, 2020

  Antwoord

  hallo eldert

  wat een avond
  dit is fijn vissen zo
  je hebt er mooie foto s van gemaakt
  sucses bij de volgende sessie
  groet henk 1 van de drie limburgers

 6. jack jozen > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert .

  Wat een super verslag en mooie foto,s jij word denk ik dit seizoen de kampioen wat een vangsten .En dan nog een trippel dat kom je niet zo vlug tegen het overkomt mij niet ik vis altijd met twee haken . En nu op naar de volgende sessie dan heb je zo de vriezer vol veul groetjes Jack.

 7. hugo > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Wat een vangst Eldert,als je nu nog geen echte tongenmepper bent dan weet ik het niet! je hebt er in ieder geval een mooi verslag van gemaakt met mooie foto’s super man.Ik lig momenteel in de lappenmand met mijn schouder en binnenkort vertrek ik op verlof,dus vissen zit er niet meer in voor oktober(mischien toch een lijntje mee nemen….)Doe zo verder man!en succes bij je volgende sessie ik volg het wel op vanop afstand.

  Groetjes Hugo

 8. Leen > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Mooi gedaan👌👌👍👍

 9. Eldert > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hallo allemaal
  Dank voor de leuke reacties, dat vind ik nou ook altijd zo leuk aan Fishguppy. Dat is ook altijd wel een reden om een leuk verslag er van te maken. Plus dan ook het feit hoe Peter het altijd tot iets moois maakt wat betreft de indeling, rangschikking , op de juiste plek zetten van de foto’s etc. Ga zo door Peter.
  Wat betreft de haaklijntjes Peter… Ik gebruik altijd amnesia 5,6 kg.
  Ditmaal had ik een lijn met rode en de andere met zwarte haaklijntjes. Gewoon om te kijken of dat ook nog verschil zou uitmaken. Maar daar ben ik niet achter gekomen. Haaklijntjes met gevlochten draad was ook echt niet nodig. De krabbenplaag viel dit keer reuze mee.
  Groet, Eldert

 10. Stefan > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, wat een genot om dit verhaal te lezen, mooie foto’s en supervangst, je hebt het helemaal te pakken!
  Groeten, Stefan

 11. Henry > augustus 28, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Dit is een heerlijk verslag, een avond met een gouden randje.Tjonge,tjonge wat een vangsten, doubletten en zelfs tripletten tong, daar droomt iedere visser van, maar….. je moet ze uiteraard wel zien te vangen!! Als we vroeger op school zo’n werkje afleverden kreeg je een doosje kleurpotloden en ‘n kusje van de juffrouw maar daar zul de gij niet op zitten te wachten !! We kunnen jou voortaan met lof de tongenmepper noemem, Super !!
  Wederom bedankt dat je de bot voor m’n maatje hebt laten zwemmen .

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.