Home Gastvissers Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

Advertenties

Het was weer 07.30 uur vertrekken voor de dinsdagploeg op 23 september. Dré Vriends en de hulpschipper Hans Lodewijks lagen met de “Big Marlin” te wachten aan de bekende plek op de Neeltje Jans. Rond dit tijdstip was iedereen aan boord. Een bakje “troost” is meestal het begin van deze visdag.

Een klein uurtje varen en de boot werd weer geankerd bij de ZBJ. Joe was ook weer van de partij en liet meteen zien dat hij in Genk werkte bij de Wok van Genk. Een Chinees restaurant met een Aziatische keuken. En om maar met de deur in huis te vallen: wat had die man lekkere gerechten mee gebracht en ook nog een fles Chinese Jonge Jenever. Slechts 54% alcohol………………….. Van mij mag Joe iedere week opstappen! Uit de kunst deze zelf gemaakte gerechten!!!!

Het vissen ging wat minder dan de week er voor.

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

De scharretjes waren kleiner en ook de botten waren niet groter dan 30 cm. Was het dan een slechte dag? Niet goed, maar ook niet slecht.

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

Mart was weer helemaal “de oude” vandaag en toen Joe behoorlijk vis ving, zei hij: ja, de basis is natuurlijk gelegd onder mijn leiding.

Nu stond Joe deze keer naast mij, maar ik heb vastgesteld dat Mart ( alias Louis van Gaal) hem nog niet veel had bijgebracht. Dat was ook niet nodig, want Joe kijkt om zich heen, zegt niets, maar imiteert als de beste! Ik durf te beweren dat hij vandaag verreweg de meeste vis had. Goed hij stond op nummer 1 en voor het up-tide vissen is dat natuurlijk niet gek.

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

 Dinsdagploeg weer aan de ZBJ

Ad was vandaag ook weer aanwezig maar die kan het spreekwoord: de pot verwijt de ketel, ook wel van buiten leren! Hij gooide een lood op Mart zijn hoofd en Mart –als volleerd acteur- viel neer en kreunde van de pijn. Hij was van plan om morgen een dokter op te zoeken, maar zag er van af, omdat hij geen ambtenaar is en ziektedagen bij hem –als zelfstandig klusser- niets uitmaken. Ja, Ad was wel even van de kaart en riep nog: kusje erop? Maar dat kon niet bij Mart omdat een weelderige haardos zijn totale gezicht bedekt. Sorry, “zijn kapper is bijna dood”. Louis stond op vier, zei ook niet veel, maar ving zijn visje.

Er waren vandaag 2 soorten soep: erwtensoep voor het gepeupel en tomatensoep voor de chique mensen. U begrijpt het al: ik had erwtensoep. Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.”

En als het dan wat minder gaat roept de schipper vaak: ja, het is wel wat minder vandaag maar het is goed weer! En even later weer: gelukkig regent het niet! Een apart vak hè, dat charterbootschipper zijn!

De dagprijs van de schipper was voor nummer 2 (dat was ik zelf) dus de 1000 meter nylon 40/100 kon meteen naar Louis.

Aan het einde van de dag werd er weer gekeken naar de grootste vis. Nou, dat was me een “kanjer”! Ik heb hem zelf gevangen: een bot van wel 30 cm! Geeft niets, want Louis was weer blij met een IMAX visjas in de maat XL. Mensen, het was gewoon iets minder, maar er is weer veel gelachen, veel gegeten en gedronken en iedereen had het naar z’n zin. En voor Ad heb ik nog een spreekwoord: een goede raad voor nu en later, gooi je lood in het water!

Kamperland, 24 september/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Luc > september 25, 2014

  Antwoord

  Hey Ben,

  Weer prachtig verslag van je, altijd mooi verwoord en in een mooi verhaal gegoten. Leuk om lezen.
  Een mindere dag kwa vangsten maar toch weer feest in jullie groep .
  Groeten, Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *