Home Strand en kantvisserij Vissen op Tong, Tong wil vreten

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Advertenties

Beste visvrienden, we hebben de afgelopen week erg leuke vangstberichten voorbij zien komen, onder andere van Eldert met zijn 17 tongen, in onze facebook Tong groep, van Edwin Molengraaf en Johnny Valentijn, ongeveer dezelfde vangsten. Nu komt er voor mij een periode aan dat ik enkele weken niet kan gaan vissen, ivm persoonlijke omstandigheden en vakantie. Omdat Eldert al aangaf, dat de kwekerij het moeilijk heeft, veel dode zagers, vanwege het warme weer, had ik afgelopen donderdag mevrouw Dixhoorn al gebeld en die gaf het zelfde aan! De kwekerij gaat 2 maanden dicht! Maar als je morgen(vrijdag 28-08) terug belt, heb ik misschien nog 1 kilo voor jou! Vrijdagmiddag gebeld en ja hoor, ik kan er op zondag omkomen, omdat ik maandagochtend heel vroeg wilde gaan vissen! Ik wilde graag ook nog wat tong van het buffet onttrekken, zolang het zo goed gaat! Dus ik had zagertjes en hopelijk zijn het kleintjes? Zondag erom samen met mijn vrouw en toen vertelde mevrouw Dixhoorn bootverhuur en zeeaas, dat de kwekerij vanaf zaterdag dicht was, tot ze telefoon krijgen, dat hij weer opend!

Thuis het aas bekeken, 1 kilo verpalkt in 4 x 250 gram.

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Wat zijn ze mooi en ook geven ze nog de best vangende wind, op de beoogde stek, namelijk uit het noorden! Hij geeft koud maar droog weer af, dus mijn warmte pak mee genomen.

Om 22.45u rijd ik weg voor 80 km en het is best druk op de zondagavond, allemaal mensen die moeten gaan werken? Om 00.00u gaan de hengels te water, 2,5 uur voor hoog water en ze liggen er nog maar in, of dansende toppen, bij beiden hengels, maar op mijn gemak bereid ik eerst mijn 3e en 4e onderlijn voor , om snel te kunnen wisselen, zodat er geen vis en tijd verloren gaat bij het maken van foto’s en er gaan per haakje 2 kweekzagertjes tot de afhouder en dat zou ik de hele nacht volhouden, tot ik stop, ik wil geen aas meer weg gooien zoals vorige keer!

De eerste indraai gaat lekker zwaar, natuurlijk ook omdat er een bot bijzit voor onze buurvrouw. De 2e brengt een enkeling, maar wel gelijk de grootste vandaag met 33 cm.

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Ik probeer al een tijdje de maatse tongen een tik op de kop te geven, voor de foto’s, dus schrik niet, kan af en toe bloederig zijn, net horror.

Er staat weinig vloed stroming en het water komt maar gestaag hoger, maar dat vind de vis niet erg, alhoewel er veel beten worden gemist, maar ook komt er genoeg vis binnen.

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Met hoogwater heb ik al een stuk of 6 maatse tongen in min emmer en wat kleintjes terug gezet. Ook is er wat bot binnen gekomen.

Om half 3 is de kentering en dan gaat het echt helemaal los, maar niet constant, er zijn inworpen bij, waarop geen aanbeten komen en dan moet je opnieuw  inwerpen en verander je gewoon iets van afstand, nog dichterbij, of iets verder, maar het pakt gewoon goed uit, er blijft met regelmaat veel vis binnenkomen!

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Ik heb niet altijd de tijd voor een foto, dus soms en met de leukste vissen, zoals deze triplet, met een verkeerde tong erbij!

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Inmiddels is het al 5u en het aas is erg snel gegaan, maar ook de vulling in mijn emmer!

Er komt weer een doublet binnen en iets later alweer mijn 5e echte tongentriplet, dit jaar!

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Precies om kwart voor 6 vang ik mijn laatste doublet, met 2 juist aan de maatse tongen en daarna, je kunt er de klok op gelijk zeten, het wordt licht en de beet gaat er totaal uit, echt ongelooflijk! Vorige maal heb ik nog een uur geprobeerd in het daglicht, maar nu kies ik eieren voor mijn geld en ruim op, ben ik lekker op tijd thuis voor het ontbijt samen met mijn vrouw!

Na het ontbijt wat foto’s geschoten.

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Ik heb er 27 aan de maatse tongen en de grootste is 33cm.

Vissen op Tong, Tong wil vreten

De 5 grootste van de dag!

Vissen op Tong, Tong wil vreten

Ik prop er nog 20 bij ons in de vriezer en die is echt vol! 8 leuke tongen en 5 botten gaan naar onze super buurvrouw, die altijd voor ons klaar staat als we op vakantie gaan en haar man Jan, die kan klussen als geen ander, een echte ouderwetse vakman, neemt de tijd, maar doet het echt goed! Wij zijn zo blij met onze buren!

Beste visvrienden, pak je visspullen en sleur die tongen uit het water, ze hebben echt honger!

Ik heb zelden zoveel en vaak dansen toppen gezien! Maar toch nog een 6 tal ondermaatse gevangen!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Rob > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wat een supervangst zeg,dat is nog eens de moeite waard.Ik had al gehoord en gelezen dat het een zware tijd wordt voor de zager kwekers.Hopelijk is er nog wel aan steekzagers te komen,anders valt het vissen al snel stil.
  Groetjes Rob,

 2. Frank > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat is een nacht om nooit te vergeten.
  Dubbele en trippel lijnen binnen draaien daar krijgt de tongvisser een harde plasser van.
  Je bent de koning der tongvissers!
  Dat die klote Corona maatregelen nu maar snel ophouden want begin hier een beetje gek te worden.
  Geniet van je vakantie en ga door met je herstel

  Groetjes Frank

 3. Nico > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Dat was niet niet verkeerd wat een mega vangst en wat een mooie foto’s en verslag er bij maakt het helemaal compleet. Ook alvast een fijne Vakantie toegewenst daar en een goed herstel verder er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Gino > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wat een vangst man heeeerlijk verslag om te lezen en mooie foto’s erbij. Het is toch weer zonde dat die kweekzagers straks niet te verkrijgen zijn…al zal het tijdelijk zijn maar 2 maanden is toch een lange tijd als je net wil gaan vissen, pff. Goeie vakantie nog en de groeten uit Duitsland.

  Grtjs Gino

 5. hugo > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hallo kampioen,

  Als dit geen tong visserij is dan weet ik het niet meer super gevist Peter.Mooi verslag van gemaakt met leuke foto’s.Ik zit momenteel in de lappenmand met de schouder en vertrek binnenkort op vakantie naar Spanje,dus voor oktober geen verslag meer van mij.Wat een ramp met de kweekzagers zeg!net nu de vangsten goed aantrekken.Een goede vakantie toegewenst en geniet er maar eens goed van.

  Groetjes Hugo

 6. Henry > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hallooo Peter,

  Wederom een mooi verslag van je nachtelijke visbelevenis,de bijgaande foto’s liegen er niet om, doubletten en tripletten tong,dit is gewoon genieten met een grote G. Deze vangsten getuigen ervan dat je een meester bent in het naar boven takelen van deze heerlijke vis.Leuk dat je ook de buurtjes verwend met ‘n lekker visje, want inderdaad, een goede buur is beter dan ‘n verre vriend!! Geniet samen met jullie Marian met volle teugen van je vakantie.

  Groetjes, Henry

 7. jack jozen > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro .

  Wat een vangsten ongelooflijk wat een nacht het lijkt wel of er een heel leger tongen bivakkeert in de waterweg maar dit is toch wel de top petje af . Je hebt er ook wel een prachtig verslag er bij gemaakt en de foto,s zijn zoals altijd weer prachtig gelukt en nou nog een vakantie er achter aan wat een slecht leven he Ha .Heel veul groetjes van Ons uit Veldhoven.

 8. Eldert > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Ha Peter
  Wat een nacht man . Met zoveel tong in de emmer is het niet erg om je bed leeg te laten. Dit is genieten met een grote G.
  Hopelijk gaat het niet te la g duren wat betreft de zagers . Anders moeten we naar Zeeland om steekzagers om te kunnen vissen. Wa t hier wordt het anders wel een moeilijk iets vrees ik.
  Wens he een fijne vakantie . Geniet er van met je vrouw.
  Groeten Eldert.

 9. ies > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Pfffff ik dacht het bij Eldert al werken was, maar man man, jij hebt duidelijk de mouwen opgestroopt, dit noem ik overwerken. Ben blij dat ik geen grote vriezer heb, dus ben snel tevreden met een paar visjes.Petje af voor je vangstkunsten en uiteraard heb je nu de vakantie dik verdiend, uiteraard wel na de vakantie verder gaan met de revalidatie aan de waterkant, want deze verslagen en foto’s zorgen ervoor dat wij ook weer meer gaan bewegen.
  Groetjes Ies

 10. Stefan > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, ongelooflijk, wat een vangst weer zeg, heerlijk om te lezen, je moet er wel een nachtrust voor laten, maar dan heb je ook wat zeg. Mooi verslag er van en prachtige foto’s. Eet smakelijk!
  Groeten, Stefan

 11. Leen > augustus 31, 2020

  Antwoord

  Een topvangst👌👌👌👌👌👌👌

 12. Hans de bruijn > september 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter gewoonweg niet te filmen wat een vangst zeg hoe krijg je het allemaal voor elkaar petje af hoor goede vakantie voor jullie.Groet Hans

 13. henk > september 1, 2020

  Antwoord

  hallo peter wat een vangst weer
  zo is een nacht vissen wel vol te houden
  hopelijk kunnen we nog aan aas komen ,anders moeten we verplicht thuis blijven
  laat de vangst smaken
  een fijne vakantie voor jou en marianne

  groet henk 1 van de drie limburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.