Home Gastvissers Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Hey Peter,

Na weken schuren, verven, vernissen en klussen in ons nieuw huisje toch eens wat tijd genomen op een zondag om mijn bootje opnieuw klaar te stomen . De navigatielichten waren aan vervanging toe en ik heb er gelijk een mobiele (led)verstraler in gemonteerd voor de nachtvisserij. Een week later, vorige vrijdag 05/06 gaven ze warm zwoel weer dus vissen zullen we doen, overdag weliswaar. Als ik s ’avonds voor het slapen gaan nog eens de weerberichten nakijk zie ik de bui al hangen. Zware weersomstandigheden code geel mogelijks oranje vanaf 10 uur, pieken tot 45 knopen en kans op onweer met hagel . Verdomd toch weer, het wil niet lukken dit jaar en net zoveel aas besteld. Bedoeling was de voordelta te bevissen. Nou ja, na een slapeloze nacht en tegen mijn zin in, en maar half wakker, toch om 7 uur vertrokken met Greg . Het aas opgehaald bij Van Dixhoorn , het zag er toen al erg onweerachtig uit , en koers gezet richting Colijns. Om 9u15 varen we da haven uit en ik beslis op de Oosterschelde te blijven en het eerst wat te proberen op de geep in de hoop dat het onweder zou overtrekken. Het was om 6u05 laag, daags na springtij ,maar ik vind nergens een stroomnaadje van betekenis. En daar waar wel een stroomnaadje te vinden is liggen die verdomde fuiken weer. We proberen op enkele plaatsen toch een geepje te strikken maar niks, noppes nada. Geen tik waargenomen. Wel een heleboel bruinvissen gezien die zelfs heel kort langszij de boot komen, zo kort dat Greg hem verschoot. In de verte zie ik een zeehond en ik moet denken aan Nico. Ik roep dan ook heel luid Nicoooo” en ja hoor hij kijkt me gelijk aan . Greg ligt plat van het lachen als ik hem het verhaal doe. Maar genoeg gezeverd nu. Ik ga nu wat dieper liggen waar ik 2 jaar terug overdag wat tong heb gevangen. Het is dan al bijna 11 uur en in afwachting van het opkomend tij toch wat aas opvissen daar. Ik gooi eerst mijn geephengel uit en terwijl ik mijn tweede hengel van aas voorzie zie ik een geep het water uitschieten met mijn dobber achter zich heen. Alléé dan toch eentje en daar waar je het niet zou verwachten. Al vrij snel nadien vangt Greg zijn eerste scharretje.

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Met de regelmaat komt er nu een schar binnen maar geen enkele boven de 24 cm. Bij het keren van het tij vang ik nog een tweede mooie geep van ongeveer 64.5 cm.

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Na een steenbolkje te hebben gevangen komt dan toch de eerste maatse schar van 30 cm boven . Een poosje later weer een kleiner exemplaar.

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Greg ligt te mopperen omdat hij geen aanbeten meer ziet, we vissen nochtans op dezelfde manier en met gelijkaardig materiaal. Als de stroming er goed in komt vang ik nog een mooie schar.

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Ik mis nog 2 gepen kort na elkaar bij het binnen draaien . Even later zie ik mijn tweede hengel eigenaardig onophoudelijk tikken en kan ik een mooie paling landen. Ik vergeet hem te meten na het onthaken en een foto te nemen en denk er pas aan als het te laat is.

Lucky Luc en Greg, vissen op de Oosterschelde

Om Greg te plezieren gaan we dan maar weer in het kantje liggen op een stroomnaadje om hem een kans te geven een geep te kunnen vangen. De wind is dan al wat aangetrokken en in de verte wordt het donkerder. Vrij snel heb ik weer een geep aan de lijn maar ik mis hem weer bij het binnen draaien. Dat haakje mag er alle sinds al af. Doch even later, het is pas 16u30, komt de wind fel aanzetten, het wordt nu wel echt donker met bliksem en gedonder en we zien de schuimkoppen naderen. Vlug de lijnen inhalen, het anker eruit en koers naar de haven. We zien een kleiner bootje de andere richting tegen de golven in richting Kamperland varen , o jee als die daar nog door moet. Bij het binnenvaren regende het al en we zijn maar al te blij in de wagen te zitten als we ter hoogte van Antwerpen door een wolkbreuk rijden. Met een heleboel aas over en een niet te beste visdag zijn we uiteindelijk toch blij om er eens tussenuit geweest te zijn. En als de voorspelling zo blijft ziet het er goed uit om zaterdag as eindelijk eens een nachtje te doen op de tong.

Groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 9, 2015

  Antwoord

  Hey Luc,
  heel goed te zien dat je weer op het water bent!
  Ik moet nog ruim een week wachten voor mijn boot klaar is!

  Groetjes Peter

 2. Johan > juni 9, 2015

  Antwoord

  Andere boot Peter ???

 3. Peter(Fishguppy) > juni 9, 2015

  Antwoord

  Nee hoor Johan, gewoon onderhoud en de trailer afstellen.

  Gr Peter

 4. zeehondetemmer > juni 9, 2015

  Antwoord

  Hoi Luc. Wat een leuk verslag van je alweer en ook mooie foto”s er bij.Maar die zeehond heb ik niet naar je toe gestuurd hoor maar toch leuk dat jij het heeft vermeld in je verslag en dat Greg er om moeten lachen. Maar zo te zien heb jij ook het geep virus te pakken.Laat een paar gepen voor mij zitten hoor de teller staat nog op nul.

  Groetjes Nico

 5. strandjutter > juni 9, 2015

  Antwoord

  GOed GEdaan Luc.
  dat zijn vangsten om mee thuis te komen en dat er geep zat is mooi toch maar die fuiken vind ik niet mooi en dolfijntjes vlak bij met foto is ook leuk te maken en ja die zeehond word wel brutaal als je hem roept moet je vriendelijk roepen dan komt hij wel na je toe ik doet het ook maar hij zal blijven lachen op een afstand zonder vis maar hij moet blijven trainen dan komt hij wel weer nico niet stoppen van die nul af ha ha ha ..gr jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *