Home Gastvissers Eldert, vissen aan Waarde met WSV-Reimerswaal

Eldert, vissen aan Waarde met WSV-Reimerswaal

Advertenties

Hallo Fishguppyers,

 

Eindelijk weer eens een berichtje van mij. Wat is dat lang geleden  he . 13 november  , dus ruim een maand geleden  was de laatste  keer dat ik gevist had , ( had me trouwens nog wel een boete van 52 euro opgeleverd voor iets te hard rijden naar de waterkant).

Vorige week met Martijn  op de boot kon ik niet maken tegenover mijn vrouw want die had na 4 weekenden werken eindelijk een vrij weekend en wilde samen graag wat gaan doen. Maar deze weekend moest er toch echt gevist worden , hoe dan ook  . Drie weken geleden een nieuw vispak gekocht bij Mario van Supercatch en dan het jaar uit zonder het pak aan gehad te hebben,  dat kan gewoon niet.   Maar wat een fijn pak, superblij met deze koop.

Martijn kon niet deze dag  dan maar de Waterweg? Ineens had ik vorige week zoiets van dat deze zaterdag de wildwedstrijd van mijn cluppie, WSV Reimerswaal, zou worden gehouden en daar had ik best wel veel zin in om die weer eens mee te doen. Afgelopen  week eens nagekeken  en bleek dat in 2016 dat het de laatste  keer was dat ik die had meegevist . Maar ja, toen ik zelf in het bestuur zat had ik altijd zoiets van als je je het hele jaar niet hebt laten zien en dan wel bij de wildwedstrijd …….dat doe je gewoon  niet. Dat is tegen mijn principe. Maar van de week wat geappt  met Arjan en John en die zeiden allebei dat ik gewoon  moest komen en mee moest doen. Dus ik van de week besloten om de wildwedstrijd  mee te doen. En echt niet om het wedstrijdelement maar gewoon voor de gezelligheid en om de ouwe vismaten weer eens te zien.

Woensdag al naar van Dixhoorn  gebeld of ze 4 ons pieren voor me konden reserveren maar dat konden ze niet beloven omdat de vraag veel groter was dan het aanbod. Gelukkig dat John voor me wilde steken. Dus dat was  mooi opgelost.

Ik om 9.00 uur in de auto gestapt en in een druilerig weertje naar Zeeland getuft . En dan kom je daar bij Bergen op Zoom , in die bocht bij Woensdrecht en dan krijg je al als het ware een shot vitamine in je lijf  . En zeker als je bij Rilland de brug over gaat dan krijg ik helemaal een blij gevoel…. yes, we zijn weer in Zeeland. In Kruiningen  eerst bij de bakker de nodige bolussen  voor het thuisfront inslaan . Nog wat tijd over en even naar de radartoren en daar een bakkie gedaan , met bolus natuurlijk. Even langs het oude huis en een rondje door het dorp en  toen naar Waarde , naar de dijk. Gezelligheid was er al gelijk bij de inschrijving  . De dijk over , waar een mooi glad zeetje ons uitnodigde. Het weer was ook prima , en om 12 uur gingen de lijnen van 20 man te water.

De wijtingen lagen al op ons te wachten en het duurde ook niet lang of de eerste kwamen op de kant. De eerste draai bij mij gelijk 2.

Maar daarna ging het maar langzaam . Iedere keer maar eentje tegelijk,  soms geen terwijl iedere keer Arjan en John 3 of 2 binnen haalde. Dus ik stond al snel op behoorlijke achterstand . Maar wat hadden we het gezellig. Op een gegeven moment staat er een man bij me en weet je wie ? Jawel onze allerbeste Gino . Geweldig om daar in het eggie mee kennis te mogen maken. Alleen , ja, ik was aan het vissen dus zoveel tijd had ik niet om uitgebreid  met hem te praten . Sorry hoor Gino. Een uur voor tijd ongeveer, John was wat stilgevallen  , controleur was net langs geweest en wat bleek…. ik had toch net zoveel vis als John . Allebei hadden we precies even veel namelijk 12 wijtingen en een Zeeuwse bot. Zeeuwse bot? Ja , dat zijn van die botjes van rond de 13 tot 15 cm. die gewoon in je hand passen.

Die hebben groeiachterstand opgelopen vanwege Pfass was onze conclusie. Die Hollandse …. dat zijn echte … grote… van die stoere…. die zelfs door sommigen worden meegenomen  om in de pan te belanden.

Jaja , krijgen we dat er ook nog bij . Pfass….  Mensen doe toch normaal . Ineens kunnen we geen vis meer eten uit de westerschelde vanwege pfass. Krijgen we ook al complottheorieën  over de Schelde. Moet je kijken hoe gezond die meeuwen rondvliegen op zoek naar nog meer wijting. Die beestjes zwemmen misschien 2 maanden rond en dan zou een mens er doodziek van worden als je ze eet? Ik geloof er geen ene hol van.

Afijn nog een uurtje vissen .

Bij mij ging het lekker , ineens met regelmaat 2 tegelijk en bij John bleef het stil .

Het was toch wat vreemde visserij rondom ons……. dan weer diverse draaien van 3 of 2 en dan ineens weer een poosje niks. Uiteindelijk toen het eindsignaal klonk had ik in totaal 21 stuks op de kaart staan , John 16 dacht ik en Arjan  25.

Daarna naar de prijsuitreiking  waar het ook weer een gezellige boel was . Joost de Dreu, vroeger schreef hij ook hier op deze site, wist vandaag de wedstrijd te winnen met 31 vissen. Zelf eindigde ik op de 8e plaats wat me een heerlijke rollade opleverde waar ik samen met de vrouw de kerstdagen wel mee door kom.

Daarna nog even bij mijn oudste zoon een hapje wezen eten en toen weer terug naar Gouda. Zo een dag als deze , daar krijg je lijf wel een booster vol vitamines van . Heerlijk .

Rest mij nog om iedereen fijne feestdagen  toe te wensen en alvast een heel goed 2022 met veel rammelende toppen maar vooral een goede gezondheid .

Met visvriendelijke  groet   ,

Eldert  .

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 19, 2021

  Antwoord

  Ha Eldert, ziet er weer beregoed uit!
  Mooi verslag, met regelmaat vis, wat wil je nog meer op je vrije dagen?
  Ja Joost ken ik ook nog, kon ook lekker schrijven en goed vissen.
  Nou maar hopen dat de vorst niet te gek gaat worden, zodat we nog even kunnen genieten van de mooie kantvisserij en natuurlijk met de boot.

  Groetjes Peter

 2. Nico > december 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. leuk dat je ook toch lekker aan de waterkant heb gestaan. En zo moet ik Peter ook nog gelijk geven omtrent dat je overdag ook vis kan vangen. En dat je daarvan mooie foto’s heb gemaakt en ook met een leuk verslag er bij mooi man. En dat je ook nog een lekker rollade heb gewonnen laat het je maar smaken aan die kant. Heel fijne dagen en een gezond 2022 toegewenst en met vele verslagen van je dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer. Nico

 3. Martijn Boone > december 19, 2021

  Antwoord

  Wow Eldert, wat een fantastisch mooi vangstbericht! Daar heb je je best weer op gedaan, en je hebt dit allemaal weer al bedacht denk ik toen je weer onderweg was naar Gouda….! En wat zie je er goed uit in je mooie vispak, ik schat je een jaar of 40…. Mooi dagje gahad zo te zien, top man! Ik had inderdaad geen tijd gister, heel de familie Boone zat in Antwerpen in van der Valk, dus denk dat je er ook tijdens de wedstrijd een paar gemist heb…. Maar wie weet kunnen we in januari nog met de boot weg, anders word het pas weer April denk ik op z’n vroegst! Februari en Maart zul je mij niet vinden op de Oosterschelde! Fijne dagen alvast Eldert samen met je vrouw, en laat die rollade smaken!

 4. Gino > december 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Ja ik snap niet dat er mensen zijn die hier uit het mooie rustige Zeeland vertrekken hoor, haaaa
  Toch leuk zo maar even komen buurten aan de dijk bij Waarde… het kletsen speelt geen rol hoor jij moet de wedstrijd vissen heeeeel begrijpelijk.
  Je hebt toch nog een inhaalbeweging ingezet wat goed van je. Was idd een mooi platte Westerschelde die je voorgeschoteld kreeg. Je rechterbuur gewonnen zeker of niet ?? Die vong ze wel met regelmaat met de 3 dus dat loopt op natuurlijk.
  Prettig kennis gemaakt te hebben, misschien tot in de WW misschien wel eens.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Jack Peelman > december 19, 2021

  Antwoord

  Heel erg aangenaam verslag Eldert !

  Vaak vergeten wij ( die nabij het zeeuwse wonen ) wat een privilege het is met zoveel viswater om je heen.
  Leuk gevist en gewauweld ook weer.

  Groetjes,
  Jack

 6. Henry > december 19, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Met zo’n vispak kan je gewoon als ene mannequin over het strand showen, ziet er pico bello uit !!!
  In plaats van ’n waterwegje toch wederom voor ’n wedstrijd gekozen maar met 21 vissen op de kant en een boel gezelligheid en sfeer mag je zeker spreken van een geslaagde visdag. Die grote “stoere” botten kunnen inderdaad, mits goed gefillleerd en met ’n vleugje Pfass, als een ware lekkernij uit de vispan komen !!
  Zo’n viswedstrijd brengt natuurlijk wel verrassingen met zich mee, ikzelf ben bijv. na afloop van het vissen nog nooit thuisgekomen met een flinke vleesrollade. Al met al, smakelijk eten en ondanks de nieuwe regeltjes i.v.m. de corona wens ik je hele fijne en gezellige feestdagen toe.
  Groetjes, Henry

 7. Stefan > december 19, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi verslag gemaakt en mooie foto’s erbij van de visserij aan Waarde. Leuk om weer eens wedstrijdje met de vismaten van vroeger te vissen. Tof van Gino om ff te komen buurten, altijd leuk het onderlinge fishguppy contact. Je hebt een mooi pak aangeschaft, het is bij dit weer belangrijk om droog en warm te blijven, anders is er geen zak aan.
  Groeten, Stefan

 8. ies > december 19, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert. Een vlak zeetje gezellige mensen van de club en genoeg vis op de kant voor een smakelijke rollade als prijs is niet vervelend. Goed te horen dat je niet de snelheid van Verstappen hebt geëvenaard, want dan had de prent duidelijk hoger geweest, maar blijft altijd zonde van het geld. Uiteraard voor jou en de jouwen mooie feestdagen en een gezond 2022 toegewenst.
  groetjes Ies

 9. Jack Jozen > december 20, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert .
  Zoals al beschreven word je hebt er wel weer een mooi verslag van gemaakt en mooie foto,s het lijkt wel dat er bij de Fishguppy schrijvers een stel fotograven bij zijn . Maar als ik zo lees Eldert krijg je dan niet een beetje heimwee naar Zeeland toe hoewel Gouda ook wel een mooie plaats is maar je zult er weinig vismaten hebben maar je hebt de lucht weer gesnoven je visje er weer gevangen dan kunde er weer effen tegen en weer op naar de WW. voor de volgende sessie .
  Heel veul groetjes Jack.

 10. Jack Jozen > december 20, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Sorry ik vergat, Jou en je Familie hele fijne Kerstdagen en een Gezond en visrijk 2022 toe te wensen.
  Heel veul groetjes Jack.

 11. Eldert > december 20, 2021

  Antwoord

  Haha Jack
  Je geloofd het of niet maar ik zit nu zelfs Zeeuws brood te eten. Dit brood is nergens te krijgen. Maar heimwee heb ik nog niet maar Zeeland blijft wel altijd trekken . En ja , een uurtje rijden en dan ben ik er ook hoor. Alleen , al de wedstrijden meevissen …. dat word toch een dure hobby . Alleen aan benzine ben je toch al gauw 40 euro kwijt in deze crisistijd.
  Martijn….. we gaan zeker proberen nog een dagje te plannen in januari. Ik heb er nu al zin in.
  Voor de rest , iedereen weer dank voor de fantastische reacties .
  Groet Eldert

 12. Peter(fishguppy) > december 20, 2021

  Antwoord

  Eldert, nog even over die zogenaamde pfass, waarvan de fabriek er al jaren staat, eerst hadden we de pcb’s in de paling, daarna de lsd, haha en nu de pfass en ik kan je zeggen ik heb er kilo’s van gegeten en eet ze nog steeds en nog steeds als ik in de avond naar bed ga en ik doe het licht uit, blijft het donker, dus……

 13. Eldert > december 21, 2021

  Antwoord

  Haha Peter , gelukkig maar voor jouw Marjan… stel je voor dat ze iedere avond met een zonnebril op naar bed moest omdat jij teveel licht geeft. Maar goed, een mens moet wat te zeiken hebben . Dat was 100 jaar geleden al zo en dat is nog zo en dat zal altijd zo blijven denk ik.
  Gr Eldert

 14. Gino > december 21, 2021

  Antwoord

  Jeff,

  ik ben helemaal mee met jou verhaal….het is normaal dat dit in de omgeving hogere concentraties geeft en natuurlijk de plaatselijk populatie aantast en niet de trekvissen zoals de wijting die maar enkele weken op de schelde is !
  Wat het stromend water betreft ben ik het niet eens als het plaatselijke water zich vermengd met al het water in de oceanen spreken over giga m³ water en zal dit niet meer te zien of achterhalen zijn ,lees minuscule concentraties !!
  Ik denk ook zomaar …. dat ze er nu pas mee boven komen na 50j en plots is het slecht….na 50j is dit wel te laat niet ? Hoeveel vis is er dan al niet door de maag gegaan bij de bevolking .
  ik ben ook geen geleerde.
  Van alcohol ken ik niks (haaaaaaaa) en van roken nog minder !
  En wat spuiten ze allemaal niet op onze groenten en dan nog maar te spreken wat ze allemaal in het vlees inspuiten ??

  grtjs Gino

 15. ies > december 21, 2021

  Antwoord

  Jeff is een helder verhaal Dat Pfas geen gezonde vitamine of ander soort voedings supplement is mag duidelijk zijn er staat bij Dordrecht ook zo’n fabriek die pfas stoffen via lucht en water loost en daar mogen de bewoners van de omgeving geen eigen groente verbouwen en consumeren . Ze ademen die stoffen dagelijks in dus ik zal er niet gek van kijken dat het de bewoners daar verboden wordt om zich te vermenigvuldigen daar de kans groot is dat ze als chemisch afval worden beschouwd. Maar alle gekheid op een stokje dat die troep niet in het milieu thuishoort en ik weet het , een anti aanbak pan heeft zo zijn charme net als goede regen en vispakken, maar het wordt wel tijd dat het afval wat overblijft op de juiste manier wordt afgevangen en niet zomaar in het milieu wordt gedumpt omdat het goedkoper is. Ik heb nog de beelden voor mij dat grote vaten chemisch en kernafval en zee werden gedumpt met het idee wat niet ziet wat niet deert. dat is gelukkig verleden tijd en ach ik zal ook geen 150 worden hoewel wie weet is het wel een wonder middel de pannen gaan tenslotte ook langer mee. Maar zolang de vis nog goed smaakt blijf ik consumeren en Jeff mijn vriendin gaat je recept van zalm en spinazie voor me maken dus ik laat het mij smaken.
  Groetjes Ies

 16. Peter(fishguppy) > december 21, 2021

  Antwoord

  Dat vind ik nu leuk om te lezen, Jeff en ander visvrienden, ben wel benieuwd wat eruit voort komt, maar wat het ook is, ik blijf gewoon 2 x per week vis eten, veel te lekker joh.
  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *