Home Gastvissers Gijs, vissen aan Sluisjesdijk/Vlaardingen

Gijs, vissen aan Sluisjesdijk/Vlaardingen

Advertenties

Peter,

Zondag op maandag nacht weer een heerlijke ochtend gevist. Omdat het wat minder was aan Vlaardingen ben ik naar de sluisjesdijk gegaan. Hoog water rond 05:15. Om 03:45 kom ik aan bij de stek en zeer uniek voor deze plek: er zit niemand… Dat kan met de vangsten te maken hebben maar het is dan ook gewoon een doordeweekse ochtend. Het onweert flink en na raadplegen onweer radar en tellen na de flits tot de donder besloten dat het ver weg was. Snel de hengels optuigen en starten met vissen. Ik denk dat ik er achter ben waarom er niemand op deze bekende stek zit: er gebeurt helemaal niets! Geen bot, geen tong, geen paling, zelfs geen brasem. Het aas komt eruit zoals het er in ging. De vloed stroom is zeer flink. 250 gram oostende lood blijft door uptide ingooien met enkele meters extra lijn echter prima liggen. Het blijft stil en om 06:15 besluit ik in te pakken en naar Vlaardingen te rijden. Daar aangekomen is er ook niemand aan het vissen. De hengels snel opgetuigd en vissen maar. Vrij snel krijg ik een mooie aanbeet. De reservelijnen eerst maar eens even klaar maken zodat ik snel kan wisselen en kan blijven door vissen. Opdraaien gaat lekker zwaar. Een mooie tong komt de kant op en ik hoef niet te twijfelen of deze de minimum maat wel haalt.

Gijs, vissen aan de Waalhaven

Snel ingooien en er rommelt iets aan mijn andere hengel. Dit blijkt een bot te zijn. De volgende draai brengt een tongetje onder de maat. Makkelijk te onthaken, dat hebben we het liefst. Daarna vang ik weer een bot en een maatse tong. Tegen laag begin ik te denken aan stoppen. Ik draai 1 hengel naar binnen. Oei, dat gaat zwaar! Op de kant blijkt dat alles onder het apenhaar zit!

Gijs, vissen aan de Waalhaven

Waarschijnlijk zijn ergens aan het spuien en komt dit mee of los?! Ik weet het niet, maar ook de tweede hengel zit helemaal vol. Tijd om te stoppen dus en ik ruim op. Thuis nagemeten komt de grote op 35,5 cm. De grootste dit jaar tot nu toe. Peter, Geniet van je vakantie! Lees graag je vangsten.

Groet, Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > september 3, 2015

    Antwoord

    Hey Gijs,
    de vangsten trekken nog wel aan. Jammer van dat apehaar!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *