Home Bootvis verslagen Bootvissen vanuit Nieuwpoort

Bootvissen vanuit Nieuwpoort

Advertenties

Hoi Peter,

Vrijdag een dagje vanuit Nieuwpoort met de voormalige schipper van de Evan Merlijn (heeft een andere boot). Om 5u vertrokken met Cor, Ko, Corne, Johan en ik zelf natuurlijk. Schitterend weer vrijwel windstil. Na 2u rijden opgestapt en direct vertrokken voor een dik uur varen. Op de plaats aangekomen hengels in geworpen en direct de eerst beten bij Ko, 3 maatse wijtingen van rond 30cm. Zo ging dit vrijwel de hele dag, geen of zeer weinig draaien zonder vis.

Bootvissen vanuit Nieuwpoort

Door de vele wijtingen was er weinig kans voor andere vis om te azen maar toch een aantal dikke schollen gevangen enkele scharren, enkele pietermannen en een grote rode poon. Cor was spekkoper met een tiental echt dikke schollen grootste schol van de dag 53cm. Thuis aangekomen na een vermoeiende dag nog veel werk om alle vis schoon te maken. Eindstand geteld bij schoonmaken had ik 55 wijtingen, 4 schollen en 1 rode poon van ruim 1kg twee emmers vis. Bij de andere was dit vergelijkbaar en nog veel wijting dit net of net niet de maat haalden terug gezet. Kort om een mooie gezellige visdag met ontzettend veel vis voor herhaling vatbaar.

Groetjes, Wil

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 14, 2018

  Antwoord

  Hey Wil en vrienden, een erg leuke en gevarieerde vistocht, Erik heeft goed zijn best gedaan voor jullie. Helaas is de visserij hier niet zo gevarieerd.

  Groetjes Peter

 2. Erik > mei 14, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Zoals hierboven beschreven kan ik alleen maar beamen een gezellige sfeer en een heel plezante groep bedankt Wil en kornuiten
  Groeten Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *