Home Gastvissers Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Advertenties


Deze dinsdag (17-1-2012) was een koude dag. Met -2 graden Celsius kwam ik vanmorgen bij de boot de “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. Snel mijn spullen uit de auto gehaald en naar de boot gegaan. Jan, Leo, Dirk, Fons, Ad, Mart en Martin waren er al. Ik kreeg meteen koffie aangeboden (en natuurlijk alle andere mensen ook) van Dré. Dat is een nieuwe service. De bedoeling is, dat er een apparaat komt te staan, maar “for the time beiing” deelt hij koffie uit met de thermofles. Ik had zelf een fles koffielikeur meegebracht, dus de stemming zat er al meteen goed in! Dré had de dag er voor, redelijk goed gevangen met het team van Zeevissport. Oftewel: Eric de Keuster en zijn mannen. De sympathieke Belg had een mooie wintermuts meegebracht (met de tekst:zeevissport) die ik natuurlijk meteen heb opgezet. Bedankt Eric! De plaats waar de ploeg van Zeevissport was geweest lag in het Westgat. Een mijltje of 9 uit de haven van Neeltje Jans. Op de plaats van bestemming zie je een groene boei liggen met WG1 op. Maar de wind was gedraaid, het was koud en er stond nog best een aardig golfje. Leo Stoutjesdijk (Pure Fishing) was gisteren één van de pikeurs geweest. Maar ja: wij kunnen toch ook wel een beetje vissen? Nou…………………het ging moeizaam. Wel mooie aanbeten, maar de vis vaak eraf.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

De watertemperatuur, de wind uit het Zuid-Westen? De vissers aan boord toch niet zulke goeie vissers? Ja, waar ga je dat op steken? Zelf denk ik, dat de scharren en botten zachtjes aan propvol met voedsel zitten en gewoon weinig trek hebben om in dat koude water te gaan jagen. Ze vreten heel wat mesheften op en op de graat zit best veel vis. En als je dan heel veel kuit bij je hebt, word je misschien wel wat slomer. Een vrouw in verwachting die “op alle dag loopt” is toch ook veel sneller moe….? Maar, dat was gisteren bij de ploeg van Eric de Keuster toch ook? Ja, dat wel. ’t Valt niet mee om toe te geven, dat wij gewoon minder vis hadden. Maar dat is nou juist vissen. Ik had 17 vissen, waaronder een bot van 34,5 cm.

Ankervissen met de dinsdagploeg

En laat dat nou weer de langste vis zijn.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Bij de “vrije loterij” zonder inleg, was de prijs voor Leo. Hij kreeg van Dré een mooie map, vol met onderlijnen voor op de wrakken of Noorwegen. Zo’n map kreeg ik ook, maar van het merk IMAX (Svendsen sport) en IMAX is één van mijn favourite merken. Vandaag heb ik gevist met mijn –verbouwde- UGLY-stik. Een hele fijne hengel, die nu 2.70 meter lang is. Mijn molen is een Shimano 8000PGW met daarop gespoeld 0,12 mm gevlochten “touw” van Pure Fishing. Alle onderlijnen waarmee ik vis zijn zelfbouw. Maar de onderlijnen met het “hoekje” en de stalen onderlijnen van Mr. Gastel hebben mijn voorkeur. Ik maak er allerlei “creaties” van. Soms met succes. Ad Nieuwdorp haalde veel vis binnen. Afgelopen week was hij 2e in een wedstrijd. En Sjaak Verburg (Shimano-team) 1e. Ad vertelde dat hij vandaag aan het oefenen was voor het WK-bootvissen. Helaas kon hij nog geen jaartal noemen, wanneer dat kampioenschap plaatsvindt.

Voorlopig blijft het dus: oefenen, veeeeeeeeeeeeeeeeeel oefenen!

Kamperland, 17 januari 2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Ben,
  was echt koud gisteren, maar toch lekker kunnen vissen!

  Groetjes peter

 2. Ben Biondina > januari 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Idd, het was venijnig koud! Maar, hoe is het met jouw gezondheid? Lezers op deze site zijn daar best benieuwd naar….

  Vriendelijke groet,

  Ben

 3. Peter(Fishguppy) > januari 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Ben.
  Ik weet dat er erg veel mensen met mij meeleven op deze site en daarom houd ik “mijn eigen koers” bij en daar is alles op te lezen.
  Johan en ik zitten midden in het transplantatie traject en hopen daar binnenkort klaar voor te zijn!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *