Home Gastvissers Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden. Het was van 28 April geleden alweer dat Ik met me Vismaat Johan Frijters had gevist en ook toen bij Waarde. Hij vroeg gisteren aan mij of Ik zin had om met Hem eens te

gaan proberen. Omdat hij nu aan de laatste dagen bezig is van zijn Vakantie en dus eerst thuis overlegd of er nog andere plannen waren en dat was niet het geval. Dus toen ook gelijk voor ons twee pieren besteld bij de fam Dixhoorn en na de middag op gaan halen. Mij broer Jan was de laatste dagen niet goed en moet het deze keer te goed houden en hopelijk hersteld hij gauw. Wel toen wij op de stek aan kwamen hadden we plek genoeg omdat we met ze twee lekker stonden nu.

Het water was al een paar uurtjes aan het opkomen en konden we op onze gemak de twee hengels in tuigen. De eerste onderlijn ging tegen 14.45 richting het zilte nat toe en was het wachten of Wij samen nog wat vis naar boven konden halen. En met de verwachting dat het niet veel zal worden omdat de vangsten niet denderend zijn overal maar dit mocht de pret voor ons beide niet deren. Nadat me Maat drie kwartier voor Hoog water ging ophalen zat er een klein botje eraan en dachten wij toch nog vis naar boven.

Verder stond er ook veel wind uit het Noorden namelijk 4 en ging van rechts naar links toe en was het ook nu weer springtij. Tegen hoog water haalde me Maat nog een kleine Tong naar boven en kort daarna Ik ook.

We zijn uiteindelijk gestopt tegen 19.15 en hebben Wij totaal nog 7 stuks totaal gevangen Johan drie kleine Botjes en 1 kleine Tongetje en Ik zelf had

1 Kleine Botje en 2 kleine Tongetjes. En daar heb Ik ook een selfie nog van gemaakt maar met die harde wind viel het niet mee en was te laat om te lachen. Maar ja die sta er toch in ieder geval er op. Wij hebben toch in ieder geval nog wat gevangen en met mekaar plezier gehad na alweer zolang geleden en dat is ook al heel veel waard.

 

Groetjes De Zeehondentemmer.  Nico

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Nic0 > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter .er staat twee pieren maar dat moest 8 ons en 6 ons zijn.

 2. Gino > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico,
  toch weer lekker aan het water geweest .Als je al vertrekt met de instelling dat het niet veel zal zijn kan het ook niet tegenslagen toch….en dan toch nog wat vis vangen is dan een meevaller .
  En dan nog tong (klein) vangen hier achter om hoek op klaar lichte dag…dat is toch maar meegenomen !!
  Ja er stond behoorlijk wat wind, maar vissen met springtij is mij altijd afgeraden ??
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 3. Eldert > juli 14, 2021

  Antwoord

  He Nico
  Dat heb je goed gedaan man. Met veel wind en ook nog een noordenwind op die stek vis op de kant krijgen. Mooi verslag er van gemaakt en de foto’s zijn fantastisch. Iedere keer als ik die dijk op de foto zie vervuld mijn hart zich met een stukje weemoed.
  Groet Eldert

 4. ies > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico
  Ondanks de harde wind toch nog gezellig gevist, je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt en de sfeer en vangst weer mooi in beeld gebracht. Ik hoop dat je de volgende sessie meer maatvis naar boven haalt, dan zou het helemaal top zijn.
  Groetjes Ies

 5. Jack jozen > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt Nico en super mooie foto,s .En dan het vissen door weer en wind geweldig lekker uitwaaien alleen de vis wil de laaste tijd niet zo mee werken daar hebben wij ook last van maar je weet de aanhouder wint je zult nogal wat aas over hebben dus op naar de volgende sessie .Veul groetjes Jack.

 6. Henry > juli 14, 2021

  Antwoord

  Beste Nico,
  Ondanks de magere vangsten van de laatste tijd toch samen met Johan weer afgereisd naar jullie vertrouwde stek aan de Waarde, Toppie!!! Helaas zijn springtij en daarbij ook nog ‘n straffe wind niet de optimale tijden om ‘n lijntje uit te gaan gooien maar jullie hebben de reuk van het zoute water weer in de neus gehad en daarbij toch ook nog wat kleine visjes uit het sop kunnen takelen. Hopelijk zit er bij je volgende visserij wel ‘n lekker maaltje tong in je emmer, wens je broer Jan beterschap van me en ik ben natuurlijk benieuwd naar je volgende belevenissen aan de waterkant.

  Groetjes ,Henry

 7. Peter(fishguppy) > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hey Nico, sorry voor mijn late reactie. Toen ik juist klaar was met je verslag, kwamen de dakdekkers al om een nieuw dak op onze schuur te leggen, bleek zo lek als een zeef te zijn na 40 jaar! Dat van het aas heb jij prima verwoord, niks mis mee toch? Voor ons 2 aas besteld? Zo zie je maar, dat je de magere tongvangsten ook dichtbij kunt behalen en ik heb gehoord dat er momenteel aardig tong te vangen is in de avond uren op het diepere water bij waarde, maar in het donker zitten ze maar juist buiten de stenen. Of het waar is weet ik niet, hoorde het bij Mario in de winkel.
  Voor de volgende sessie kneiters van tongen toegewenst, jij verdient dat!
  Groetjes Peter

 8. Nico > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Visvrienden. Vind het leuk nog van je reactie en alle visvrienden ook bedankt weer .Van jullie hart verwarmde reactie’s op mij vis verslag doet een mens altijd goed. Misschien na het donker een keertje proberen wie weet. In ieder geval is het lekker dichtbij huis en is het te doen.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 9. Hugo > juli 14, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico,
  Toch weer eens lekker aan het water gestaan man, dat is ook al positief dezer tijden niet! Het is momenteel overal pover met de vangsten. maar als we thuis zouden blijven dan zullen we het ook nooit weten hè! Je hebt toch een klein tongetje gevangen nu zullen de grote flappen wel volgen. De volhouder wint altijd Nico dus succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. Jeff > juli 15, 2021

  Antwoord

  Hé Nico
  Je bent er weer lekker uit geweest en toch tongetjes op de kant! Niet verkeerd al waren ze klein. Zou het tij voor ons allen dan eindelijk gaan draaien??

  Succes voor de volgende.

  Jeff

 11. Stefan Groenheide > juli 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico, als je zin hebt moet je gaan, ongeacht tij, haha. Toch wat platjes weten te vangen en lekker bijgekletst weer met een vriend. Prima toch.
  Alvast suc6 de volgende keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.