Home Gastvissers Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Advertenties


Hoi peter, Afgelopen nacht mocht ik met de tongenfluisteraar 2.0 mee om de tong in de voordelta te gaan belagen. Vooraf nog even contact met jou gehad over de vangsten en stekken. Naar jou stekkie gevaren een waypointje liet zien dat we vorig jaar een 100 meter er vandaan voor anker lagen.

Terwijl we de spiegelgladde Oosterschelde doorkruisten viel het ons beide weer op dat er 0, 0 bootjes aan het vissen waren, zowel s avonds als s morgens vroeg. Het is helaas niet anders. Vervlogen tijden komen voorbij als we praten over de emmers platvis die we altijd vingen aan de ev2 en ketenA.

Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Tegen 22.00 gaan we voor anker en Michel trapt binnen no-time af met een doublet dikke bot. Ik stel voor om ze uit te zetten in de Oosterschelde.

We vissen beide met 3 hengels voorzien van de plastic afhouders licht loodje want er staat een flauw stroompje. De aasvoorziening bestaat uit 4kg dikke steekzagers. Voordat het donker is heeft de kapitein al 5 mooie lappen getikt, ze zijn er.

Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Ik moet het doen met bot en scholletjes. Onderling houden we altijd een mini competitie wie vangt de meeste soorten vis. De donker zet in en het gaat even goed los. Wat opvalt is dat het allemaal grove tong is, er zitten er nauwelijks beneden de 30cm bij. Het is met 3 hengels niet bij te houden en we vissen ff verder met 2 stokken de man.

Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Om 01.15 is de beet er een eind uit en besluit ik om ze ff te strippen. De teller stokt dan bij 42.

Arjan en Michel op Tongenjacht in de Voordelta

Toch komt er regelmatig nog een mooie tong binnen. We besluiten om nog even te verkassen voor wat meer stroom maar dat biedt geen soelaas dus snel terug. Ondertussen staat het soortenklassement op 3-3. Tong bot baars tegen tong bot schol. Dan krijg ik een mooie beet en komt er een bot binnen die half onder een bananenschil verstopt zit. Vooruit 3-4 zegt Michel. Tegen 5 uur ruimen we op en jahoor hij moet nog een triplet vangen bolk wijting en horsmakreel. Eindstand 6-4. Bij het licht worden zien we ook kotters die op geringe afstand de boel aan het aanvegen zijn. We nemen nog een neutje ter afsluiting van een prachtige nacht en we constateren dat we geen slibtong hebben gevangen. Peter weer bedankt voor de tip.

Groeten Arjan

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 18, 2014

  Antwoord

  Hoi Michel en Arjan,
  daar mag je mee thuis komen!
  Binnenkort ook nog eens proberen, als het weer het toelaat!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > juli 18, 2014

  Antwoord

  Hallo Michel en Arjan. Wat een mooi maaltje vis hebben jullie gevangen. Zo zie je maar weer als je de juiste stek weet om wat te vangen.

  Groeten Nico

 3. Arno > juli 18, 2014

  Antwoord

  Kijk dat is nu een mooi maaltje vis. Van de Kant haal je die aantallen niet.

 4. huib > juli 18, 2014

  Antwoord

  Prachtige vangst ! Zo te zien zijn ze los 42 tongen op 3uur en een kwartier is niet mis.

  Grt huib

 5. Luc > juli 19, 2014

  Antwoord

  Hello Michel en Arjan,
  Nice,nice,nice. Echt vette sessie met mooie dikke tongen .Wij lagen die nacht ook in de voordelta met nog een 6 tal andere bootjes maar met veel minder succes ,voor ons dan toch.
  Ik denk dat wij samen in de sluis lagen met nog een andere boot. Had ik dat geweten was ik je misschien stiekem gevolgd šŸ™‚
  Proficiat.

  Groeten, Luc

 6. arjan > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hey luc, jij dacht dat wij op de baars gingen toen we in de sluis zeiden waar wij naar toe gingen. was een mooie nacht voor iedereen die op t water lag of je ze nu wel of niet ving met het vlakke zeetje. gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *