Home Gastvissers Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Advertenties

Hallo fishguppyers

Vrijdagavond , begin van het pinksterweekend, 22.00 uur hoog water, goed weer met in de avond nog een graadje of 14 a 15 volgens de weerman….. de ideale omstandigheden om een werkweek af te sluiten en te gaan vissen . Wout van Leeuwen die tot 21.00uur open is dus zo om aas en gelijk naar de waterkant. Ik wilde mijn geluk nu eens op een ander stekje gaan beproeven , een stek die ik wel eens van Peter en 1 van de Limburgers heb doorgekregen. Daar aangekomen schrok ik toch wel een beetje want er waren er dus meer, heel veel meer die wilden vissen. Het leek wel of er een viswedstrijd aan de gang was. Zo druk. Toch nog een plekje gevonden op ruime afstand van andere vissers en om 21.00 uur lagen mijn lijnen in het water en werd het wachten op de dingen die komen gaan. Heel lang hoefde ik niet te wachten , een half uurtje , voor dat de eerste tongenklap op mn hengel zich aandiende. En jawel hoor een mooie tong van 31 cm.

Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Daar gingen we voor. Na weer een half uur zelfde verhaal en weer een tong , ongeveer net zo groot, 30 cm.

Eldert, vissen op tong

Nou dat beloofde wat . Nog volop licht en al 2 maatse tongen in de emmer. Ik was er helemaal klaar voor , hoge verwachtingen voor als het zo donker is. Maar het werd wachten, nog meer wachten , heel lang wachten zelfs want ze leken wel verdwenen. Van alles geprobeerd . Ver weg , dichtbij , iets verder weg maar niks hoor. Rond half twaalf een baby palinkje ,en maar weer verder wachten. Om half 1 , yes overduidelijke tongenbeet. Deze was kleiner , 26 cm.

Eldert, vissen op tong

Maar ook die mocht in de emmer. Om een lang verhaal kort te maken….. Ben blijven vissen tot 2.15uur en toen had ik het wel gezien. Van vissers die er zaten waar ik naar toe wilde , hoorde ik betere berichten . Daar hadden ze wel redelijk tong gevangen en zelfs goed bot. Conclusie van deze nacht…. ik snap er niks meer van , altijd gedacht dat je tong in het donker moest vangen . Maar nu blijkt dat je ze ook voor dat het donker is dus ook vangt. Drie tongen dus mee naar huis en die gaan vanavond lekker op de barbecue.

Eldert, vissen op tong

Met visvriendelijke groet,

Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, nou je bent in ieder geval van de 0 maatse af en ook gelijk 2 mooie 30ers!
  Je zult zelf merken, dat je er steeds meer gaat vangen, als je alles volgens het boekje doet, alleen het water beter leren kennen en dan zul je erachter komen dat de grotere tongen in het donker soms echt heel dicht bij zitten en dan bedoel ik 20 a 30 meter, ik weet het is moeilijk om jezelf in te houden, maar soms….

  Zelf ben ik wat vissen betreft in een bevoorrechte positie, ik kan gaan wanneer ik wil, dus ik sla de weekenden en feestdagen over, omdat ik weet hoe een gekkenhuis het kan zijn en als er dan ook nog van figuren zijn, die zich niets van afstand aantrekken, nee daar pas ik dan voor!

  Complimenten voor je foto’s! Ben benieuwd of je mijn advise met de zelf ontspanner hebt opgevolgd, of heft iemand anders de foto’s gemaakt, waar jezelf opstaat?

  Volgende maal iets meer geluk!

 2. Gino > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  idd het was pokkedruk ik heb daar voor gepast .Heb een andere stek uitgekozen .Ben zo als Peter ik hou van wat ruimte en er zijn altijd figuren die zich er niets van aantrekken. Je hebt in ieder geval meer tongen dan ik, haha .Succes nog man .

  Grtjs Gino

 3. jack Jozen > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert

  Nu heb je toch je eerste tongen gevangen en wat voor meteen de dertig in super .Het begin is gemaakt hopelijk zullen er dit jaar nog vele volgen op naar de volgende visdag heel veul groetjes Jack.

 4. Eldeet > mei 30, 2020

  Antwoord

  Nee nee Peter. Is me helemaal gelukt.
  Eerst thuis goed oefenen, de toner op 5 seconden en ha hoor.
  Ben er zelfs nog speciaal voor naar de kapper geweest ook . 😁

 5. hugo > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  De eerste tongen zijn geland dus de kop is eraf,sommige vissers kunnen geen respect opbrengen maar dit is een gekent feit.toch een paar mooie tongen gevangen en dat bij klaarlichte dag zo zie je maar hé!Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 6. Nico > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. De eerste drie tongen heb je al binnen gevist en die zullen wel smaken en dit overdag. Leuke foto’s gemaakt daar van en met ook een leuk verslagje er bij . Hopelijk vang je de volgende keer meer Tongen succes er mee alvast.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 7. Stefan > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hoi eldert, jammer dat je niet kon staan waar je wilde, dat is klote en die drukte heb ik ook een hekel aan, neem liever doordeweeks vrij als in het weekend die drukte, de foto’s heb je netjes gedaan, daar ga ik ook eens naar kijken.
  Groeten, Stefan

 8. Henry > mei 30, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Ge bent het pinksterweekend goed begonnen!
  Terwijl de meeste tong die momenteel gehaakt word meestal maar net aan of onder de maat is toch 2 mooie dertigers voor de pan, Super. Veel mensen hebben tijdens de corona ook veel beperkingen en als er her en der wat vis gevangen word kun je er donder op zeggen dat je niet alleen aan de waterkant zit maar met ‘n bietje wederzijdse goeie wil is er meestal wel ‘n plekje te vinden. Veel plezier en goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 9. ies > juni 1, 2020

  Antwoord

  mooie vis eldert, mijn vriendin begint ook steeds meer druk uit te oefenen dat ik moet gaan vissen, vraag mij langzaam af wat ik verkeerd doe, van de tot nu toe gevangen tong , heb ik zelf nog geen stukje op.
  groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.