Home Gastvissers Vissen aan De Meerkerk met Bert

Vissen aan De Meerkerk met Bert

Advertenties


…The Place To Be…

Zaterdag stond een vistrip richting De Meerkerk op het programma. Na de goede berichten toch maar eens besloten om de tocht te maken. Al een tijdje geleden afgesproken om met 2 boten vanuit Wemeldinge te gaan. Om 7u00 de haven uit gevaren richting de Roompotsluis. Na nog wat grappen en grollen in de sluis vertrokken we al snel richting Meerkerk op een spiegelgladde zee. Na goed 1u en 20min varen kwamen we aan op de stek waar het allemaal moest gebeuren. Dat we zaterdag niet de enige waren werd al snel duidelijk.

Vissen aan De Meerkerk met Bert Vissen aan De Meerkerk met Bert

Op een gegeven moment stond de teller op 54 boten rondom ons.

Vissen aan De Meerkerk met Bert

 

Bert en zijn Manta

We begonnen te vissen met aan de ene hengel een gewone Arca onderlijn met drie stalen afhouders haakmaatje 4 en aan de andere een speciaal verzwaarde onderlijn van Supercatch ( Mario ). Laat ik snel duidelijk maken dat vandaag met alles vis gevangen kon worden. Al snel kwamen er tripletten vis boven en het aas ging er snel door.

Vissen aan De Meerkerk met Bert Vissen aan De Meerkerk met Bert

Zoals Peter al aangaf is de vis hier van een ander formaat wat het allemaal nog leuker maakt dan op onze Oosterschelde. Vooral schar kwam naar boven met af en toe een wijting erbij. We vingen ook nog wat bot en 2 maatse schollen. Om 15u30 terug koers gezet richting Neeltje Jans en vandaar uit naar onze thuishaven Wemeldinge. Net op tijd want onze kist was vol.

Vissen aan De Meerkerk met Bert

Vissen aan De Meerkerk met Bert

Op het einde van de dag kwamen we uit op 168 scharren 7 wijtingen 4 botten en 2 schollen. Ook werden er vele terug gezet om nog wat te groeien. Conclusie van de dag was dat het zeker de moeite is om deze trip te maken en toch goed en snel verloopt. En dat het water ruwer was binnen dan de spiegelgladde zee buiten. Dat deze dag zeker voor herhaling vatbaar is lijkt me duidelijk. Wanneer het weer het toelaat gaan we weer!

 

 

Groetjes Bert en Vang ze !

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Bert Van Dyck > mei 2, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik laat het je weten wanneer we volgende keer gaan dan kan je ons mss vergezellen?
  Nu weet ik zelf ook hoe en wat dus is het voor mij een optie om zelf iemand op sleeptouw te nemen.

  Groetjes Bert

 2. Peter(Fishguppy) > mei 2, 2011

  Antwoord

  Hoi Bert.
  Is goed!
  Hoeveel km/nm was het eigenlijk vanuit Wemeldinge varen?
  Om een idee te krijgen voor mezelf?

  Groetjes peter

 3. Bert Van Dyck > mei 2, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Goh goeie vraag ! Ik dacht dat vanaf Neeltje Jans het een 10 mijl was.En binnen een 13,5 mijl… Ik weet wel dat we zo gem een 35 km/u hebben gevaren en dat we er echt niet langer dan 1u20 ( sluis inbegrepen) over gedaan hebben. En verbruik viel reuze mee, exact weet ik dit ook niet maar veel hangt natuurlijk af van tij, wind, snelheid ….
  Ik geloof een liter of 35 à 40 max…

  Groetjes Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *