Home Gastvissers Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Advertenties

Hallo Peter en andere visvrienden.

Wat in het vat zit verzuurt niet . Een jaar of 1,5 a 2 met een paar visvrienden van WSV-REIMERSWAAL genaamd Leo en John de afspraak gemaakt om met zn drieën een keer te gaan vissen in de Waterweg. Maar door alle druktes van verhuizingen en ander werk etc. was dat er nog nooit van gekomen. Maar nu had ik een vrije dag tegoed van mn werk en dan ruik je als het ware al de Waterweg he. Vorige week John gebeld met de vraag of hij zin had om donderdagnacht te gaan vissen en dat bleek een schot in de roos. Hij gelijk Leo gebeld en de afspraak stond. Op een voorwaarde… dat zij zagers van van Dixhoorn voor mij zouden meenemen. En dat was geen probleem. Natuurlijk tegen betaling. Want ja , die zijn gewoon beter is mijn ervaring en zelf had ik geen tijd om om aas te kunnen.Maar ja , 1.30uur hoog water , van hoe laat tot hoe laat wil je dan vissen? John zijn idee was om 21.00 uur te gaan vissen en dan tot een uur of 6. Maar ja , ikzelf moest nog heel de donderdag werken en ik wilde toch eerst wel even een beetje rust . Afijn , rond 22.00 uur afgesproken aan de Waterweg en we kijken wel. Eerste plek natuurlijk bezet. Door naar de volgende…. stonden er ook al een stuk of 8 te vissen. Daar toch maar aangesloten en we zien wel. Even praatje gemaakt met de anderen hoe de vangsten waren maar dat klonk allemaal niet erg positief. Maar goed , John had mega vangstdrang , wist niet hoe snel hij zijn lijnen in het water moest krijgen , en we zien wel wat er gaat gebeuren. Het was zo rond de klok van 12 en de eersten hielden het al voor gezien. Voor ons kwam er dus ruimte om meer naar achteren te verhuizen en die beslissing hadden we dus genomen met zijn drieën. Maar wat gebeurde daar? Grote klappen op mijn beide hengels . Eerst de ene binnendraaien en jawel hoor , bingo, de eerste tong was een feit .

Eldert en vrienden, vissen op Tong

En op de andere hengel nog steeds gedreun en hoe bestaat het , mijn eerste trio tong in mijn achterliggende 53 jaarwas ook een feit. Wat nu ? Hier blijven zitten of toch een stukje verkassen? Het besluit was al genomen en wij verkast. Zou ik er spijt van krijgen of niet? Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet, Leo ving al gauw een paar botten, met regelmaat kwam er bij mij een tongetje binnen en John ?

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Die kreeg het niet voor elkaar. Totdat hij een draai had met 2 palingen. En dat is voor een Zeeuw die de stranden en dijken van Zeeland gewend is toch ook wel heel leuk.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Want die zie je daar niet. Maar goed , ieder ving zijn visje , Leo met zijn 65 jaren had inmiddels ook al een paar tongen.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

John ving van alles en nog wat en zelf had ik het ook best naar mijn zin. Geen spijt van de verkas dus. Alleen John lukte het niet om tong te vangen maar die was ook al opgepept met zijn palingen , zeebaars , grondels , botten en jawel ook een tong.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

5 uur in de ochtend, het werd licht, Leo werd al wat stiller, bij mij begon de vermoeidheid wat toe te slaan en de vangst was er al even uit. Om 6 uur vond ik het welletjes , ik wilde zachtjesaan naar huis. Wat de andere deden moesten ze zelf beslissen . Maar die hadden het ook gezien. Konden ze net voor de drukte op de weg weer in Zeeland zijn. En dat was maar goed ook want het was mega druk las ik. Bij mij was de eindstand 11 tongen waarvan 2 terug plus een paling. Leo 4 botten en 4 tongen als ik het goed heb en John zoals hierboven beschreven en die ving de laatste draai zelfs nog een voorn. Al met al een zeer geslaagde nacht , heerlijk om weer eens met oude clubmaatjes samen te vissen. En ook zij hadden zeer wel genoten. Nog snel een vuilniszak troep bij elkaar geraapt en naar huis. Bij deze nogmaals de oproep , mensen neem je zooi mee. Ik verwacht dat deze stek binnenkort afgesloten word want zoals nu was niet normaal. 12 lege bierblikjes met 2 lege aasbakjes liggen gewoon bij elkaar. Niet normaal . En wat je dan verder op dat stukje nog ziet liggen…… ik hou mijn hart vast. Zou eeuwig zonde zijn als we hier niet meer naar toe konden. Ik stop er nu mee, wens iedereen rammelende toppen en tot de volgende. O ja …. alle tongen waren zo tussen de 24 en 29 cm. Mijn tongen verdeeld aan Leo en John zodat ze allebei er 7 hadden voor de pan.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Is het tenminste de moeite om de pan op het vuur te zetten toch?

(Peter….. van de week heerlijk genoten van dat filmpje van die bereiding van tong trouwens)

Met visvriendelijke groet , Eldert.

En wat zie ik nu ….. weer diverse foto’s die niet op mn camera staan. Tijd voor een nieuwe .

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, fantastisch mooi verslag, heb er van genoten om het te mogen plaatsen, complimenten!!
  Volgens mij begin jij langzamerhand tot de echte tongvissers te behoren, als jij er 3 tongen in trio, helaas zonder foto, kunt vangen, begrijp jij, het tongvissen!

  Ik maak altijd foto’s met mijn gsm en dan mislukken er ook weleens, daarom maak ik er van elke steeds 3 en kies de beste uit. Omdat ik altijd met 2 beaasde onderlijnen op snelheid vis, kost dit mij geen vis, omdat de reservelijn inmiddels alweer in het water ligt en dan heb ik 10 minuten gemiddeld, om te fotograferen en aan te azen en de beten, die zijn voor mij niet zo belangrijk, hoef ik niet persé te zien, anders vang je alleen maar enkelingen, zoals de meesten.

  Echt mooi gedaan Eldert!!

  Groetjes Peter

 2. ies > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Mooi verslag weer, jullie hadden een prima nacht uitgekozen met heerlijk weer, zo te lezen toch regelmatig beet met rust poses om weer bij te komen.Mooi weer de tip van Peter erbij, die ik vroeger, toen ik nog rookte, deed en bij beet zei even wachten jongens, ik heb peuken pause. Niet dat ik weer ga roken , maar de pause kan ik wel weer inlassen.
  Groetjes Ies

 3. Gino > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Mooi verslag en foto’s op enkele na dan maar toch mooi hoor. En natuurlijk het topaas van bij Dixhoorn!
  Gezellig met wat visvrienden aan de Waterweg en mooie vangsten erbij.
  Spijtig dat je stek ook bezet was het is echt druk hé.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. jack jozen > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert.

  Wat een prachtig verslag en mooie vangsten zo zie je dat de ene dag heel anders kan zijn dan de andere . Want ik lees niet dat jullie veel last hebben gehad van de krabben,dat was twee terug wel anders toen was het aas niet aan te halen zo vlug er af op die zelfde stek. Maar als ik het zo lees dan hebben jullie een super nacht gehad zeker voor herhaling vatbaar veul groetjes Jack.

 5. Stefan > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, best gelopen zeg! Mooi verslag met mooie foto’s en fijn dat de vangst zo goed was, dat is wel zo leuk als je de afspraak maakt om samen te gaan vissen.
  Groeten, Stefan

 6. Nico > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Een zeer geslaagde avond mag ik wel zeggen aan die kant daar. En dan met drie tongen naar boven halen is ook mooi voor je. Leuke foto’s gemaakt en met een prachtig verslagje er bij.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 7. Leen > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hoi, eldert een leuk verslag met leuke vangsten
  Ik ben donderdag en vrijdag nog overdag geweest maar dat was niet de moeite om een vangstbericht in te sturen
  Voorlopig even geen tijd meer maar hoop daarna toch wel weer op betere vangsten
  Groetjes.leen

 8. Eldert > augustus 1, 2020

  Antwoord

  @ Peter, bij wedtrijdviasen doe uk dat ook wel een bejaarde lijn klaar leggen. Maar bij relaxvissen zeg maar vind ik dat iets minder belangrijk.
  Wat betreft de foto’s… daar ben ik nu achter, ligt niet aan de camera ofzo maar puur aan mezelf . Klik foto en gelijk hoesje dicht . Ik moet iets meer geduld hebben.
  @Gino , Dixhoorn zijn aas is beter vind ik. Wat ik hier koop is veel natter en slapper en regelmatig ook met van die vieze groene zagers ertussen.
  @jack , wij hadden ook krabben hoor. Regelmatig ook nieuwe haken moeten zetten.
  @ leen , ik vind ieder verslag leuk om te lezen , ook die met mindere vangsten. Dus … gewoon doen is mijn advies.
  @ Ies , weet je…. Ik had met de eerste hengel de andere lijn zelfs een eind mee binnen gedraaid. Vis onthaalt en toen de andere hengel. Mocht van geluk spreken dat ik hem nog los kreeg.
  Verder ieder bedankt voor de leuke reacties.
  Groeten , Eldert

 9. Peter(Fishguppy) > augustus 2, 2020

  Antwoord

  Eldert, je beseft nog steeds niet goed, hoeveel vis jij zo mist, door de tijd en als je in de war zit met je zelf en/of een ander, wat je dan verspeelt aan tijd en vis, maar jij hebt ook gelijk, het is maar ontspanning, maar ik zie het toch een beetje anders, ik moet er al bij elkaar 250 kilometer voor rijden, naar Dixhoorn en naar de stek en dan wil ik ook zo veel mogelijk panvissen vangen. Ik hoef voorlopig nog niet te gaan, omdat ik nog vele tongen in de vriezer heb, maar het begint toch weer enorm te jeuken, misschien deze week eens?

  Groetjes Peter

 10. henk > augustus 2, 2020

  Antwoord

  hallo eldert en vrienden
  een mooie nacht vissen achter de rug
  met voldoende vangst
  mooi foto s gemaakt
  het is altijd fijn om met vrienden af te spreken
  dit geeft veel plezier in het leven
  groet henk 1 van de drie limburgers

 11. hugo > augustus 2, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Mooi verslag met leuke foto’s erbij,ik denk maar ben niet zeker dat wij elkaar hebben gesproken donderdag nacht!in het donker ben ik geen specialist in het herkennen van gezichten,maar we zaten in ieder geval op de zelfde stek na het zien van je foto’s.Je hebt er in ieder geval een leuke nacht van gemaakt met je visvrienden en mooi tong gevangen knap man!En ja Eldert ik heb ook veel rotzooi mee genomen in mijn emmer niet normaal meer wat de mensen allemaal achter laten ze zouden zich moeten schamen!!.Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.