Home Gastvissers Op zeebaars vissen aan Neeltje jans

Op zeebaars vissen aan Neeltje jans

Advertenties

Collegavisser,

Gisteren (Zaterdag 15-09-2012) een vissessie gepland aan Neeltje Jans op de zeebaars. De eerste keer dat ik gericht op zeebaars zou gaan vissen dus verwachte er niet veel van, maar mijn maat heeft een paar jaar op een camping in colijnsplaat gestaan en ging daar geregeld vissen en ving ook regelmatig zeebaars op die stek. S’middags eerst langs hengelhuishuijgens gereden om mijn aas op te halen, zag er weer prima uit dus dat geeft alweer vertrouwen . Om 16.45 stond mijn maat voor mijn deur en weg waren we! Ongeveer om 18.00 aan de helling op neeltje jans aangekomen en eerst even wat gaan eten , toevallig zat sponsor Ludo Theunis van Northseacharters ook aan tafel , zeer vriendelijke man , vertelde nog over zijn tegenslagen met zijn boot die heeft gehad en over de visvangsten natuurlijk. Kon het nog wel even volhouden maar de frituur sluit om 18.00 dus we gingen naar onze visstek. De auto geparkeerd onder de brug bij de sluis en te voet verder naar het strandje rechts van de helling, redelijk stukje lopen maar voornamelijk asfalt dus was goed te doen. Om ongeveer 19.00 de eerste inworpen het water was nog twee uur voor laag en volgens mijn maat is het hier het beste met opkomend water, maar omdat ik altijd over laagwater praat wilde hij het ook eens een paar uur voor laagwater proberen. Had mijn waadpak ook aangedaan maar dat was daar helemaal niet nodig je kon maar een paar meter het water inlopen.

Werner aan Neeltje jans op Zeebaars

Voordat het donker werd had ik alleen maar een botje gevangen en een scholenbaarsje en om 22.00 uur ving mijn maat ook zijn eerste scholenbaarsje.

Werner aan Neeltje jans op Zeebaars

Om een uur of 0.00 ving mijn maat zijn eerste maatse zeebaars en ik kreeg het maar niet voor mekaar, hij zei tegen mij “je moet dichterbij gooien”, ik was altijd gewend mijn aas zo ver mogelijk in te gooien dus moest ik mijn eigen nu inhouden met ingooien.

Werner aan Neeltje jans op Zeebaars

Ik denk dat ik maar op een meter of 20/30 lig zei hij, dus ik ook minder ver ingooien maar nog steeds 0 op de teller. Een uur later ving hij zijn tweede maatse zeebaars, ook weer op een metertje of 20/30….

Werner aan Neeltje jans op Zeebaars

Ik kon geen zeebaars vangen ook niet dichtbij , maar het zien vangen is ook wel leuk dus had mij voorgenomen het vol te houden tot mijn maat het beu was. Het water kwam ineens met een rap tempo op en we moesten een paar keer vrij snel achter elkaar naar achteren, in domburg gaat dat wel iets gelijkmatiger als hier.. Maar goed om ongeveer 2.30 ving hij nog een maatse baars.

Werner aan Neeltje jans op Zeebaars

Er kwam ook nog een man met zijn twee kinderen kijken, hij vertelde me dat hij met een camper hier vlakbij stond. Hij had nog een paar uur op de pier met een geepdobber gevist. Was wel nieuwsgierig hoe hij dat doet maar het blijkt simpeler dan ik dacht, hij doet daar een lijntje aan van ongeveer 2,5 meter en bovenin de dobber doet ie een breekpennetje, hij had er deze avond maar eentje gevangen maar heeft ook avonden gehad met 8 stuks, dus dat is weer iets om over na te denken. Al bij al was het voor mij een zwarte dag in mijn viscarriére, maar we geven het niet op!

Groeten Werner.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,
  wat leuk dat je enkele sponsoren vernoemt!

  Een erg leuk verslag, dat meetelt voor de prijs geschonken door onze sponsor vanderpoel hengelsport!

  Groetjes peter

 2. Bjorn > september 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Mooi visverslag maar jammer dat je niets gevangen heb.
  Ik denk dat de zeebaars al een beetje weg aan het trekken is met de koele nachten van de laaste tijd.maar niet gevis is altijd mis.
  Dankjewel voor de tip op mijn visverslag.

  Groetjes,

  Bjorn

 3. Bert Van Dyck > september 17, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag !

  @ Bjorn : Aan het wegtrekken? Nog iets te vroeg voor deze conclusie als ik de vangsten en activiteit zie !

  Groetjes en Vang Ze

  Bert

 4. Jack > september 18, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag weer Werner.

  Klopt wel hoor dat de zeebaars alweer wegtrekt,… tenminste, ik heb er vrij veel “weggetrokken” afgelopen weken ;-).

  groetjes,
  Jack

 5. Werner > september 18, 2012

  Antwoord

  Geef je ook privéles?
  Waar kan ik mijn eigen opgeven?
  haha, nee nee eens komt de tijd dat ik ze ga vangen let maar op!

  Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *