Home Gastvissers Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Advertenties

Korte tijd geleden was Peter met eigen boot op nachtelijk tongen avontuur vanuit Neeltje Jans, Met sponsor Jordi,deze laatste wist een tiental tongen te vangen. Samen bespraken ze het idee om de regelmatige schrijvers en sponsors samen te brengen op een charterboot om de culinaire tong te belagen. Het idee werd in een mum van tijd werkelijheid,en een paar dagen later werden een tiental e-mails verstuurd. Ik voelde mij zeer vereerd, binnen het uur volgde een tweede mail tot er een afzegging was en mijn broer Isi, die mij tijdens de Shark atag en tongen festival 1600 km. Had gereden dit ook verdiende. Spijtig genoeg verbleef deze aan de Franse grens en nam mijn in Maastricht wonende jongste broer Jean-Pierre de fakkel(stuurwiel) over.En hij vond het geen straf om te doen. Even een noot van de schrijver: Tijdens het vissen kreeg ik de opmerking dat mijn vangstberichten bijna te langdradig werden. Toch blijf ik op de zelfde wijze berichten, omdat dat mijn stijl is, en ik niet geleerd heb voor boekhouder,desal niettemin heb ik met deze visser een leuke avond gehad.

Omdat we altijd via de A314 over Antwerpen moeten vertrekken we altijd ruim optijd.Dus op Neeltje Jans een friet kabeljauw filet gegeten die van uitstekende kwaliteit was. Ook nog een pow-pow gehad op het frituurterras met Jeroen de tweede schipper van de Pirate II

Ik denk dat het bij iedereen kriebelde want een half uur voor afvaart was iedereen present. Zeer belangrijk het aanboord brengen van de 95l.koelbox gevuld met half liters bier en voor de mensen die BOB speelde, Coca-Cola in klein formaat.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

En but no least een koelbox zagers voor onze vrienden onder het water oppervlak. Verder kippen pootjes,spare-ribs,broodje fricandelworst en de schipper Ludo presenteerde een nooit geziene uitsmijter.

We waren te gast op de Marie-Louise van schipper Ludo uit het Belgische AS. Zelf beulen werk verricht aan een hele nieuwe bovenbouw,nieuwe motoren en navigatie en communicatie apperatuur. Een gewichts vermindering van twee ton.Ludo uitsmijter was top.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Na een kleine vaartijd geankerd op 14 meter water voor het derde strand paviljoen.

Binnen de half uur ving mijn broer JP een maats botje

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Na een uur vissen kwam het eerste tongetje binnen

De eerste tongetje en doubletten kwamen aan bakboord binnen waar in de richting v/h strand werd ingeworpen.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Als de vissen slecht bijten is het tijdens de kentering een paar uur wachten voor er aanbeten komen.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Bij het opkomend water was het de stuurboordkant waar de tongetjes binnenboord kwamen.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Ook werden we geconfronteerd met groen en apenhaar, bij het ontwarren werd collegiaal hulp geboden zonder morren.

Terwijl het eten en drinken ziender ogen slonk in de koelbox,en ook de zager bijna op raakte, werd de hoofdvis(hoofdvogel).

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Afgeschoten links langs mij bakboord met een gladde haai van 84 cm exact middernacht.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

We hebben er een marathon zitting van gemaakt 19uur de sluis in en om 03h15 weer terug. Nooit mee gemaakt Ludo alweer top. Na een babbel met sponsor Jordy leefde bij hem het idee om het volgend jaar weer te doen. Ik denk dat iedereen het een geweldige ervaring vond,niet qua vangsten maar de kameraadschappelijke sfeer,en een knots gekke hengelfanaat Peter die het allemaal prachtig vond en fungeerde als vissende scheidsrechter. Hij overhandigde ook een complete tong hengelset ,hengel+molen aan de winnaar evenwel zonder tonggarantie, die kreeg ik wel.

Fishguppy Happening, Alain Tulleneers

Ik moet feitelijk iedereen bedanken voor de gezellige hengelpartij. Eerst en vooral Peter voor het organiseren van deze happening in samen werking met de sponsors Bij het optuigen kregen we tweede ankerloden en een verzwaarde tongen onderlijn.dat riekt naar Hengelsporthuis Huijgens En dan zullen de kippenpoten en spare-ribs wel van slagerij Ron Tak komen. De dorstigen zijn ook gelaafd,de gulle gever bedankt. Ook een dikke pluim a/d schipper Ludo,zeer ruime catamaran,lang door gevist en je omelet gaat wereld beroemd worden.

En EUH de boekhouding natuurlijk: Iedereen heeft vis gevangen behalve ik (tweede keer op 3 weken) We waren met twaalf tussen de twee en drie vissen de man tel uit je profijt. Merendeel tong(etjes) 2 botjes 1 gladde haai 84cm.

Alain Tulleneers Lanaken 09/08/2015

Dit evenement werd mogelijk gemaakt, door

Northseacharters

JDL machines Goirle

Spaservicecentre

De prijzen werden geschonken door Hengelsportvanderpoel en Partyservice/slagerij RonTak

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain, mooi omschreven, zou het zelf niet beter kunnen!
  Ik vind persoonlijk jouw verslagen nooit langdradig, maar gewoon recht voor zijn raap, jij zegt waar het op staat en dat mag wat mij betreft!
  Er was eigenlijk nog teveel eten en drinken over, maar daar waren we zondag goed mee.
  Ik vond het in ieder geval een geslaagd evenement, gewoon de Top! Alleen jammer dat de vis het grotendeels liet afweten, maar dat werd gecompenseerd, door het vele plezier wat iedereen had en de dansjes van de pastoor!

  Groetjes Peter

 2. Nico > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en vis vrienden. Zo te zien op de foto”s was het het op de boot enorm gezellig. En er was vol op eten en drinken aan boord dat allemaal door Peter geregeld grote klasse en een compliment daar voor. Ook de sponsoren hier voor bedanken zonder kun je niet.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. [email protected] > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Dag Alain wat een mooi verslag ik heb ontzettend genoten niet veel vis maar de gezelligheid was top het was toppie onder elkaar ik wil Peter sponsors allemaal hartelijk bedanken op naar de volgende keer .
  Groeten Hans de Bruijn

 4. Huib > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain,

  Leuk verslag,mooie foto`s!
  Grtjs Huib

 5. Richard de Leede > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Hallo Alain,

  Schitterend verslag van mooie avondvisserij. En zoals ik al zij bijna weer te lang, met de nadruk op bijna. Dat bijna was kennelijk niet goed overgekomen in de nachtelijke uurtjes

 6. jack > augustus 10, 2015

  Antwoord

  wat een visfeestavond het was geweldig zoiets heb ik in mijn jonge jaren nog nooit meegemaakt zoveel eten en drinken er bij, mijn vismaat henry [De Pastoor]had zijn preken weer goed voor elkaar ik heb hem gelukkig heelhuids thuis af kunnen zetten zonder dat ik de auto een plastic zak over zijn kop hoefde te trekken ondanks weinig vis was er een geweldige stemming aan boord het leek net een grote familie ik vond het super om dat te mogen meemaken daar wil ik iedereen voor bedanken ik hoop jullie allemaal nog eens te ontmoeten gr jack

 7. jack > augustus 10, 2015

  Antwoord

  ik vergeet Alain nog te bedanken voor zijn verslag zo was het het is super verwoord tot kijk ouwe reus gr jack

 8. Henry > augustus 10, 2015

  Antwoord

  Beste Alain, een prachtig verslag met mooie foto’s van onze super leuke visnacht.
  Het was geweldig om met zo’n stelletje enthousiastelingen een nachtje op het zoute sop te vertoeven. En inderdaad ondanks dat er met 12 hengels niet bar veel vis omhooggetakeld werd was de sfeer gewoon super.Ook bleek nu dat Peter niet alleen een verwoed zeevisser is maar ook een geweldige gastheer.Tot ieders verrassing zat in een van z’n vele meegesjorde koelkisten de complete ribbenkast van een varken, kei goed.
  Ook konden we onze blazen ruimschoots vullen met het vele gerstenat terwijl in vrij korte tijd de nodige zagers verzopen werden, dit alles uiteraard met de nodige humor. Kortom het was een geweldig leuk vistripje. Ik wil daarom vanaf deze plaats alle vissers heel erg bedanken voor de gezelligheid, met name Ludo die naast schipper ook een geweldig goede eieromdraaier blijkt te zijn, natuurlijk sponsor Jordy en als laatste uiteraard Peter die er toch maar weer voor gezorgd heeft dat we dit allemaal mee hebben kunnen maken. Zo’n vistripje is zeer zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes, Henry

 9. Alain Tulleneers > augustus 11, 2015

  Antwoord

  Allemaal bedankt voor de lof?maar jullie hebben het vangst bericht gemaakt op de boot.
  Groetjes Alain

 10. strandjutter > augustus 11, 2015

  Antwoord

  Prachte: Alain en zijn maatjes Peter.
  op de boot eerst wat drinken en eten de koelbox zit goed gevuld en dan de zee op om wat te vangen eerst wat minder maar dan liep het als een treintje goed gedaan allemaal vis .
  groetjes Jan.

 11. Jordi > augustus 14, 2015

  Antwoord

  Wat een prachtig verslag weer van een super geslaagde avond!

  Het was super om te zien dat ondanks de soms tegenvallende vangsten er ook leuke vissen binnenboord kwamen zoals de haai van Richard.

  Iedereen bedankt voor de gezelligheid en bovenal Peter voor het organiseren van de supertrip.

  Dit is in ieder geval voor herhaling vatbaar fishguppynaren.

  Tot de volgende en de zegen van de Pastoor haha

 12. ron tak > augustus 14, 2015

  Antwoord

  Was een superavond,veel gelachen,

 13. Frank > augustus 16, 2015

  Antwoord

  Hallo Alain Peter en de rest van de nachtmannen.
  Zo te zien op de foto’s was het weer vollop leute en plezier aan boord bij Ludo.
  Denk dat jullie geen tijd hadden om te vissen🍻🍗🍳🍵🍟.
  groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *