Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Funen(Denemarken)’t Zeeforel Eldorado Part 2

Funen(Denemarken)’t Zeeforel Eldorado Part 2

Advertenties

Second Funen tour,

Tweede trip naar Funen om op zeeforel te vissen op Funen. Vertrokken om 4.30 uur met Walter en Jan. Zo snel als je kan door Duitsland rijden is best leuk en dan ben je op tijd om nog effe bij “Go fishing” binnen te stappen om even enkele spullen en info te halen. Zaterdagavond nog even gevist en Walter wist er al enkele kleintjes te strikken,helaas ondermaats en die gaan terug. Zondag begon de miserie met veel wind en verrekt koude wind,niet leuk en de mannen hadden zich niet goed gekleed dus gingen ze terug naar het huisje om op te warmen,ik ben nog doorgegaan en toch een mooie zeeforel gevangen.

Funen(Denemarken)

Maandag nog steeds kloteweer met een een pel sneeuw op het dak `s morgens. Toch nog gevist en een mooie regenboog op dezelfde stek als 2 weken terug. Dinsdag in de auto om een stek uit de wind te zoeken om te kunnen vliegvissen ergens te Kerteminde.

Funen(Denemarken)

Dit was geen goed plan want de wind draaide sneller dan ik de auto kan omkeren ,maar zo ziet een mens nog eens iets. Woensdag terug naar de winkel om goede handschoenen te kopen want Jan kon zijn hengel niet meer vast houden van de kou. Dan naar Odense fjord,deze stek werd ons aangeraden door Jens in de winkel,hij zij er al glimlachend bij dat we er niet alleen zouden zijn. Dat hebben we geweten,de” jongens” van Odense komen daar samen niet om te vissen maar om te ru….. Donderdag naar een stek die goed waadbaar is want men makkers beginnen door hun knieen te zakken en staan versteld dat je er veel voor over moet hebben om op zeeforel te vissen. Zorg dat je in een goede konditie bent als je dit wil doen want het is veel kilometers vissend door het koude water stappen en als er dan nog een schrale oostewind staat zijn er wel leukere dingen te doen. Maar die doe je maart huis,hier wordt gevist. Deze dag geen forel maar enkele mooie gepen die de vliegjes niet konden weerstaan.

Funen(Denemarken)

Vrijdag weer aan het huisje gevist en 4 ondermaatse forellen terug gezet. Op tijd naar het huisje en inpakken om op zaterdagmorgen om 4.30 te vertrekken, Score: Jan 1 +40cm , 3 -40cm, , 2 gepen , Walter 8 -40cm(jammer) , Frank 5 +40cm , 8 -40cm , 1 geep .

Funen(Denemarken)

Funen(Denemarken)

Toch weer veel bijgeleerd en dat maakt het weer leuker voor volgend jaar.

Groeten Frank.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 2, 2016

  Antwoord

  Heela makker, 2 weken geleden deed je het zo lijken, dat Zefo vangen, gewoon heel simpel was, maar jij wist wel beter, dat was een week uit duizenden en die nemen ze je nooit meer af!
  Maar deze week blijkt dat er nog steeds redelijk te vangen is, maar stukken kleiner en het weer zat jullie ook niet echt mee. Was verders wel een serieuze bedoening, met koffie in plaats van bier aan tafel, dat ben ik van u(en jij van mij)niet gewend?

  Groetjes Peter

 2. jack > mei 2, 2016

  Antwoord

  Hoi Frank het kan niet altijd prijs zijn maar je kunt dit jaar teren op de vangsten van twee weken terug .Maar je had inderdaad beter een Jupiler kunnen pakken in plaats van koffie of een trappist met lepel daar krijg meer warmte van als van koffie gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *