Home Gastvissers Op tong vissen aan de Botlek, Edijan

Op tong vissen aan de Botlek, Edijan

Advertenties

Goedenavond Peter,

Een tijd terug dacht ik bij mezelf het is alweer een tijd geleden dat ik een vangst berichtje had gestuurd, en daar moest verandering in komen en dan maar gelijk een dubbele. Donderdag 20-8. De eerste dag van mijn vakantie, en hoe deze beter in te luiden dan met een avondje tong vissen. De bestemming was de Botlek, en ruim 1,5uur voor hoogwater had ik beide onderlijnen al te water gelaten. Ook kon ik nu mijn nieuwe aankoop testen, namelijk een Yuki Horizon Surf van 4,5m. Deze heb ik gekocht om met een goed gevoel toch verzwaarde onderlijnen gecombineerd met 200gr lood goed weg te kunnen zetten. Gezien deze hengel tot 350gr zou moeten kunnen wegzetten. En ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze hengel, het enige nadeel zijn de kleine ogen vind ik persoonlijk. In het begin was het rustig met de aanbeten, wel waren de haken snel leeg. Maar toen net de stroming erin kwam kwamen de aanbeten, gevolgd door de eerste tongen. Toen de zon net onder was, kwam er nog een doublet met tong uit, dat was de eerste voor mij dit jaar. Toen ik op ging ruimen en de eerste hengel ging uitdraaien ging deze een partij zwaar. En ik voelde wel weerstand maar niet de harde klappen als bijvoorbeeld met een flinke zeebaars, die ik al eerder op deze stek heb gevangen tijdens het tong vissen. Maar de lijn ging van links naar rechts door het water, en toen kwam er een flinke rug boven water, en ik dacht eerst een snoekbaars gehaakt te hebben, echter was het een doublet van een tong en een flinke brasem die in de rug was gehaakt.

Op tong vissen aan de Botlek, Edijan

Uiteindelijk heb ik deze avond 8 maatste tongen gevangen, 2 ondermaatste, 1 grote bot, en een brasem.

Op tong vissen aan de Botlek, Edijan

Al met al geen slechte manier om je vakantie inluiden.

Zaterdag 22-8.

Na de leuke vangsten van afgelopen donderdag en het mooie weer, snel besloten om toch nog een keer op tong te gaan vissen op hetzelfde plek. Nu zou het tij en de schemering beter uitkomen ipv afgelopen donderdag, en dit verschil was duidelijk merkbaar. Toen de stroming er goed in kwam viel ook gelijk de schemer in, en begonnen de aanbeten gelijk te komen en hoe. De hengel stond pas net op de steun, en deze stond alweer te rammelen, maar dan geduldig eerst de reserve onderlijnen beazen en de andere hengel uitdraaien en opnieuw inwerpen. Alvorens de betreffende hengel uitdraaien, en de routine herhalen. (en dat vind ik lastig, want als ik die toppen zie rammelen ga ik het liefst gelijk draaien) Uiteindelijk deze avond in totaal 24 vissen gevangen, 19 maatste tongen, 2 ondermaatse, 2 grote botten en 1 kleintje.

Op tong vissen aan de Botlek, Edijan

En ik heb 5x een doublet binnen mogen halen, dus het wachten na de eerste aanbeet helpt schijnbaar wel. Uiteindelijk met een zeer voldaan gevoel naar huis, gezien ik dit niet verwacht had. Nu even het weer voor aankomende week afwachten, om weer een volgende sessie te plannen.

Groeten Edijan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 24, 2015

  Antwoord

  Hey Edijan,
  mooi gedaan weer!

  Groetjes Peter

 2. joeri > augustus 24, 2015

  Antwoord

  Hey Edijan,

  Mooie vangst! Echt stukken beter dan mijn poging van afgelopen zaterdag. Ik zat ook in die buurt ter hoogte van vlaardingen in de waterweg te vissen. Met 2 man, 4 hengels 6 uur lang geen enkele keer beet gehad. De krabben wisten wel raad met t aas. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo slecht. Volgende keer ook maar eens richting de Maas. Ben alleen nog op zoek naar een goede stek want ik hoor dat je er ook flink vast kunt zitten. Kan iemand mij een paar tips geven?

  Vangse, joeri

 3. Nico > augustus 24, 2015

  Antwoord

  Hoi Edijan.

  Alle eerst wat een maaltje vis heb je gevangen en daar kan je mee thuis mee komen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Jack > augustus 24, 2015

  Antwoord

  wat een vangsten, daar kan de hele familie van eten en wat een begin van de vakantie ik weet niet hoe lang je vakantie hebt maar zo krijg je de vriezer wel vol veel succes nog gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *