Home Strand en kantvisserij Samen met Frank, vissen aan de Waterweg

Samen met Frank, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, nadat we dinsdagmiddag al samen richting de Bergsediepsluis zijn gereden om ons bestelde aas, 1 kilo kleinere steekzagers, op te halen, bij Frank, van Lobbezoo-Zeeaas

rechtstreeks van de boot, zonder kapotte zagers ertussen, omdat ze niet met een riek zijn gestoken, maar met de steekboot en we krijgen als extra een pakje verse leeggestreken Oosterschelde tappen, om te proberen.

Maar dan ga ik nooit gelijk vissen, omdat ik niet echt van vers houd, dus eerst 2 dagen drogen, kranten wisselen en maar wisselen.

Gisteren waren we eindelijk zo ver dat we weer eens samen konden gaan vissen en het was mijn toer om te rijden en we waren er nog niet echt over uit waar we zouden gaan, Westerschelde? Nee toch maar niet, wind in de rug, net na doodgetij en dan komt er geen water, dan toch maar richting de Europoort en we besluiten om naar de najaars tong plek van Rob Slingerland te gaan, waar ik al met menig visvriend, Frank, Kees, Nico, Ron Tak en nog wat mensen, in het verleden, mooie resultaten heb geboekt! We komen aan als het juist donker is en het water is juist een beetje aan het komen, maar er is ook nauwelijks stroming en de wind zit tegen, maar toch gaan we vissen!

Mijn makker ziet al snel mooie aanbeten en vangt een knoepert van een zeebaars!

Ik zie voorlopig niets, ja toch, dat de haken binnen een paar minuten leeg zijn, van de garnaaltjes en ander gespuis en Frank gaat maar door met vangen van kneiters!

Tussen door lachen we weer wat af, niet normaal! We verheugen ons ook, op volgend jaar, omdat we afgelopen weekend een weekje Langeland hebben gepland, met een mooie boot erbij en daar hebben we alvast reuze zin in!

En dan eindelijk zie ik ook een echte baars aanbeet en vang mijn eerste knoepert, van wel 12 cm!

Frank blijft ze gewoon vangen en nu ook prachtige botten erbij!

Dan mag ik ook eindelijk zo’n prachtige bot vangen van wel 20 cm groot!

Normaal staat hier op het laatst voor hoog, net als overal in de Waterweg een gierende stroming, maar we hebben er helemaal niets van gezien en het water is nauwelijks omhoog gekomen en het gaat alweer af en ik zie ook helemaal niets meer op de hengels en we zitten samen te genieten van de vele aanhoudende beten bij Frank en hij vangt wat minibaarsjes en ook een doublet minibaars en mooie bot.

Om kwart over 1 begint het koud te worden en de illusies van grote tong verdwijnen en we besluiten op te gaan ruimen en we hebben ruim de helft van het aas over, dat mag ik op vissen van Frank, als ik zin heb binnenkort.

Goede nieuws was, dat de irritante kleine steen bolkjes, die op deze plaats massaal aanwezig waren de laatste jaren, nu totaal ontbraken en we spreken toch af, om het over een goede maand en dan met westelijke wind van 6 a 7 beaufort, nog eens te proberen, omdat je dan hier lekker kan vissen en heel verre worpen tot in de vaargeul, kan bereiken, wat nu niet mogelijk was.

Ik heb 2 visjes gevangen en Frank, die heeft gewoon constant staan vangen, waaronder 3 prachtige onbeschadigde botten, maar we zijn geen liefhebbers, van deze wel leuke sportvis, omdat hij best lekker vecht.

De tappen, daar hebben we niets op gevangen, maar daar was ook de beoogde vis niet voor aanwezig, maar ik denk dat voor Denemarken, in Oktober, dat ik er toch wat mee neem, gewoon superaas, om mee te vissen, lekker stevig op de haak en je kan ze best lang bewaren in de koelkast.

Tot de volgende zou ik zeggen, vang ze iedereen!

Groetjes Peter en Frank

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Nico > september 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. In ieder geval hebben jullie toch nog wat vis gevangen en nog niet de juiste Tong, Maar dat zal nog wel goed komen over een maandje. Een mooi verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij van Jou en Frank. En ook veel plezier samen en dat is ook al veel waard hopelijk voor de volgende keer dan veel succes toegewenst samen.

 2. Leen > september 3, 2021

  Antwoord

  Dat was toch weer een avondje genieten
  Met vis en ook veel gelachen
  Dat is toch het mooiste wat er is
  Groetjes.leen

 3. Jack Peelman > september 3, 2021

  Antwoord

  Leuk weer om te lezen Peter !

  De vangst is op zo’n avonden in’t gezelschap van een maatje minder belangrijk, toch?
  Wij gebruiken al jaren tappen bij de wintervisserij, geen Zeeuwse want daar is volgens mij Lobbezoo zowat mee begonnen. Wel de franse variant, gelijk aan de Zeeuwse alleen wat groter. Wij kopen ze in’t begin van het winterseizoen altijd in “grote” hoeveelheid aan en bewaren ze in de vriezer. Ronduit topaas dat je op de ingevroren manier altijd voorhanden hebt.

  Succes bij de volgende!
  Groetjes,
  Jack Peelman

 4. Gino > september 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,

  Leuk verslag van jullie visavond met zeker leuke foto’s…
  Jammer maar helaas niet je favoriete vis kunnen haken!?
  Toch nog wat vis op de kant dus zeker geen visloze sessie.
  Maar je hebt je weer geamuseerd toch, dat is ook zeker belangrijk in het leven!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. jeff > september 3, 2021

  Antwoord

  he peter en frank,

  jullie zijn vol goede moed vertrokken maar helaas zonder de beoogde scheefsmoel terug moeten keren… wat is dat nou??
  toch weer een erg leuk verslag van een volgens mij bere gezellige avond!
  volgende keer beter dan maar ey!

  succes dan mannen.

  jeff

 6. Eldert > september 3, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Je moet maar zo denken …. het kan alleen maar beter worden. Maar volgens mij hebben jullie weer een beregezellige avond met elkaar beleefd. En dat is toch ook goud waard. Succes de volgende ronde . Laat het ons maar weer snel lezen.
  Groet Eldert

 7. ies > september 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank,
  Tja als zelfs de meester geen tong vangt in de waterweg dan is er toch iets aan de hand. Zee honden die van de Maasvlakte vertrokken zijn, bruinvissen die massaal dood aan spoelen in het noorden en tong die niet meer massaal de waterweg in komen. Ik neem aan dat dit alles te maken heeft met de CO2 uitstoot die door de formule 1 races wordt geproduceerd. Maar echt hard kan ik dat niet maken natuurlijk, Maar jullie hebben het naar de zin gehad, lol genoeg en je kunt aan de foto’s wel zien, dat de meester in het vissen op roofvis toch zijn mannetje staat. Voor de volgende sessie gun ik jullie uiteraard de gewenste vis met goed rammelende toppen en uiteraard de gezelligheid en het plezier die je als maten onderling gewend zijn te hebben.
  Groetjes Ies

 8. Stefan > september 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, goed dat je weer lekker met je maar kon gaan vissen, altijd goed voor wat mooie plaatjes, jammer dat de vangst toch enigszins tegen viel… Hopelijk kun je het op brengen om nog eens het aas op te gaan vissen, dan zullen er allicht een paar tongen te strikken zijn voor je.
  Ies, neem aan dat die CO2 uitstoot van de formule 1 een grapje was he!?
  Groeten, Stefan

 9. Henry > september 3, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,
  Toch weer samen met je strijdmakker Frank een avond aan de waterkant beleefd. Ook zonder dat je tong aan de haak krijgt kan het aan de waterkant genieten zijn en jullie kennende zal er heel wat afgezeverd zijn. De vangsten zijn overal veelal helaas veelal aan de magere kant, soms heb je mazzel,zoals je zelf al ondervonden hebt, en vang je een leuk maaltje vis terwijl je de dag erna op dezelfde stek alleen maar krab ziet die in recordtempo het aas van je haak snoept. Het blijft vissen…… maar we hopen natuurlijk allemaal dat de vangsten in de nazomer toch ‘n stuk beter gaan worden. Veel plezier en een goede vangst bij je volgende poging om wat scheefsmoelen te vangen.

  Groetjes, Henry

 10. ies > september 3, 2021

  Antwoord

  Ach Stefan, er gaan zoveel waan ideeën over het inet, zoals ontkenning van corona of van de opwarming van de aarde dat om het brabbel verhaal van mij een schijn van waarheid te geven ik het onderwerp van dit weekend er maar heb bijgehaald. Maar ergens hoop ik het nog mee te maken dat de formule 1 overstapt van fossiele brandstof naar waterstof, denk dat het dan nog sneller gaat.

 11. Peter(Fishguppy) > september 5, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden, weer bedankt voor jullie leuke reacties! Voor deze plek waren we gewoon veel te vroeg en ook het lage water deed er geen goed aan, we vissen hier op een plaat en denk, dat er niet meer dan een meter water stond, waar we viste. Weet je nog Henry, dat Sjakie hier, wat jaartjes terug, op 6 december 6 mooie tongen ving? Dit is dan ook een echte najaars plek, voor tong en leuke bijvangsten van gul/zeebaars.
  Jack, heb jij misschien voor mij privé, een adres, waar ik ze kan bestellen? Hier kopen we ze ook, uit de vriezer, ongezouten, verpakt per 10, die doen het supergoed voor schar en schol in Denemarken, maar heb er nog nooit tong aan gevangen, die vang je alleen met verse tappen, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigt, dat ze beter vangen voor tong, dan zagers en pieren, heb het verschil nog niet gezien.
  Ies, altijd in voor een leuke grap, waardeer ik enorm, dat je er altijd bent, ook al kom je meestal door gezondheids redenen niet toe aan het vissen. Verder iedereen bedankt!

  Groetjes Peter

 12. Jack Peelman > september 5, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Vroeger kende ik een jonge knaap uit Nieuwpoort die ze zelf ging pompen en ze aan me verkocht.
  Ik ben het contact met hem kwijtgeraakt, was ook altijd een hele hoepel om ze tot bij mij thuis te krijgen.

  Vers heb ik nog niet vaak met tappen gevist maar weet wel 100% zeker dat het aan de Belgische kust een topaas is. De pogingen die ik op het Zeeuwse ondernomen heb met tappen leverden nooit een overtuigend beter resultaat dan de gebruikelijke pieren of zagers.

  Wij kopen ze sinds enkele jaren in bij hengelsport Hilkema in Putte.
  Als je ruim van tevoren besteld regelt Rik de benodigde hoeveelheid. Dit betreft dan ook de in krantenpapier verpakte ingevroren versie.

  Groetjes,
  Jack

 13. Peter(fishguppy) > september 5, 2021

  Antwoord

  Dank je Jack!
  Gr Peter

 14. Jack Jozen > september 7, 2021

  Antwoord

  Hallo Mannen .
  Beter laat dan nooit he ja het klopt wij hebben daar later een keer goed gevangen maar als je zo leest loopt het dit jaar niet zoals anders het gaat over de hele linie slecht en waar het aan licht ? .Maar jullie hebben toch wel je vermaak gehad twee ouwe strijdmakkers bij elkaar dan kan de dag niet meer stuk maar ja het jaar is nog niet om onze tijd komt ook nog wel dat de [ Pas en de Mis] weer op pad gaan veul groetjes Jack.

 15. hugo > september 9, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter & Frank,

  Hè mannen niet veel vis gevangen maar toch lekker erop uit geweest, en eens lekker kunnen bij praten. Ja we zullen er mee moeten leven dat het geen super tong jaartje zal worden! maar er kan nog van alles uit de kast vallen het jaar duurt nog lang. Ik koop steeds verse Franse tappen bij hengelzaak ERIA te Zeebrugge aan de Belgische kust, bestellen elke dag vanaf 6 uur s’morgens en echt vers heeft een paar mensen die ze voor hem gaan pompen. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes uit het verre Spanje Hugo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *