Home Gastvissers John aan het NZKanaal op jacht naar tong

John aan het NZKanaal op jacht naar tong

Advertenties

Gisteravond maar eens wat lijntjes uit getest aan het Noordzee kanaal.

3 ons zagers gehaald en op het laatste moment nog wat onderlijntjes geknoopt met de afhouders die ik net had ontvangen van hengelhuishuijgens

John aan het NZKanaal op jacht naar tong

Vanaf 20.15 uur gingen de eerste lijnen te water op een voor mij nieuwe stek. Regelmatig rammelende toppen van ondermaatse tongetjes en steenbolkjes, je werd er simpel van. Toen ik rond 23.30 dacht aan opruimen kwam er een doublet maatse tong binnen, dat gaf de burger weer moet. Daarna in 1 1/2 uur tijd nog 6 maatse tongen en toen was mijn aas op, balen als het net gaat lopen. Van de 21 tongen die ik ving waren er dus slechts 8 geschikt voor de pan, alles onder de 26 cm.

John aan het NZKanaal op jacht naar tong

ging weer retour, zit toch geen vis aan. Zeker 30 steenbolken van de haak geplukt, allemaal niet groter dan 15 cm, stelletje aas rovers.

Ik heb de onderlijnen met de nieuwe afhouders net zo gemaakt als Peter dat doet, dus met kralen (gebruik ik anders alleen maar voor de schol). Alleen de haaklijn heb ik in plaats van rode amnesia 9.1 de 6.8 gebruikt omdat ik anders de knoop te dik vind worden en je de zagers kapot drukt. Met mijn eigen onderlijnen, die ik normaal gebruik heb ik slechts 1 maatse tong gevangen, de andere 7 op de creatie van Peter!!

groeten, John van Dongen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Hoi John,
  toch nog redelijk gevangen voor het NZK, wat maatse vis betreft?

  Tja, ik zal het je volgende keer eens voordoen hoe je een haak aan 9,1kg knoopt, ik vind deze nog erg dik, persoonlijk, en dat met dunnere lijn?

  Maar je maakt wel uitstekende reclame voor ons en voor de sponsor Huigens!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Ik krijg To-koorts!!

  De afhouders zijn zeker SUPER, ik heb ook al een aantal lijnen klaar liggen.

  Mooi maaltje vis gevangen hoor!!

  Groeten,
  Kees.

 3. Willem > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Hallo John ik kom zelf uit IJmuiden,heb je aan de stationsweg of aan de velserdijk gezeten,mijn beste ervaring is aan de velserdijk,en dan niet verder gooien dan 60-70 mtr,wij gebruiken een stukje zager zodat de haak net vol is.Als je meer richting de vaargeul gooit dan heb je meer kans op steen bolken en botten,ik hoop dat je er wat aan hebt voor als je nog een keer aan het NZ kanaal gaat zitten.

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Kijk, Willem, dat is nu eens iets waar vele mensen plezier van kunnen hebben, bedankt!

  Groetjes Peter

 5. John van Dongen > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik gebruik de Uni knoop voor het vast zetten van mijn haken, welke gebruik jij?
  En zoveel reclame maak ik nu ook weer niet, toch?
  Als iets goed bevalt moet je dat ook zeggen/schrijven en niet alleen maar klagen als iets niet goed is.
  Ik ben alleen wat zuinig geweest met bestellen (30 stuks) dus er zal wel snel een nieuwe bestelling volgen.

  Willem, ik zat op Oud Velzen en had van een vismaat gehoord dat je juist ver moest knallen om de tong te vangen. Maar bedankt voor de info, ga ik zeker wat mee doen.

  groeten,
  John

 6. zeehondentemmer > augustus 7, 2014

  Antwoord

  Hoi John.

  Jij heeft toch nog een mooi maaltje tongen bij de Noordzeekanaal gevangen.Ook las Ik dat jij die nieuwe afhouders heb gekocht. Want op Peter zijn Advies gebruikt ik deze continu als ik vis en geen andere.

  Groeten Nico

 7. strandjutter > augustus 8, 2014

  Antwoord

  HO John de vangsten waren nog niet zo als het hoor maar je hebt vis en dat was de bedoeling en met de afhouders gebruik ik ook en daar gaat ik mee door je vang vis en Advies van peter is altijd gelukt veel succes nog
  Gr jan..

 8. Peter(Fishguppy) > augustus 8, 2014

  Antwoord

  Hoi John,
  ik weet de benaming niet, maar de knoop is in ieder geval niet dikker dan het oog van de haak en het gebeurt maar zelden dat de haak eens los gaat, toch in ieder geval veel minder dan het risico van een dunnere haaklijn gebruiken en draadbreuk door een grote tong.
  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *